به گزارش راه شلمچه، جدال امشب ایران و عراق در انتخابی جام جهانی یک بازی انتقامی برای صعود اسکوچیچ و شاگردانش به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی است، آن هم مقابل شاگردان کاتانچ که با ارائه یک فوتبال قدرتی همواره یک حریف سرسخت برای ایران بودهاند.
بهمن ماه ۹۸ شاید کمتر کسی تصورش را میکرد که دراگان اسکوچیچ به طور ناگهانی به عنوان سکاندار تیم ملی برگزیده شود، اما کارنامه اسکوچیچ در تیم ملی فوتبال ایران تا به اینجای کار پیروزی صددرصدی بوده است. تیم ملی نه فقط سه بازی دوستانه برابر ازبکستان، بوسنی و سوریه که سه بازی رسمی دور برگشت مرحله گروهی انتخابی تیم ملی برابر هنگکنگ، بحرین و کامبوج را نیز با برد پشت سر گذاشته و حالا بعد از شش پیروزی نوبت به خان هفتم رسیده است. مهمترین و سرنوشتسازترین دیداری که نه فقط میتواند حکم صعود تیم ملی فوتبال ایران به مرحله بعد را صادر کند، بلکه بی شک میتواند نقطه مثبتی در کارنامه کاری اسکوچیچ نیز باشد. این در حالی است که عدم صعود ایران به مرحله بعد میتواند به معنای پایان کار مرد کروات نیمکت تیم ملی ایران هم باشد.
تیم ملی فوتبال ایران مسیر ناهمواری برای صعود به مرحله بعد داشت، اما با ارائه بازیهای زیبا توانست با سه برد خود را به یک قدمی صعود از این مرحله برساند و حالا در سختترین دیدار باید امشب برابر عراق به میدان برود. تیمی که اگرچه با شکست لبنان برابر کره جنوبی صعودش قطعی شده است، اما با توجه به کریخوانیهایی که با ایران دارد هدفی جز کسب پیروزی در بازی پایانی ندارد و به سادگی از خیر سه امتیاز این دیدار نمیگذرد، مسئلهای که میتواند بر حساسیتها و جذابیت بازی با ایران بیفزاید. دیداری که البته پیروزی در آن برای شاگردان اسکوچیچ نیز به همان اندازه حائز اهمیت است، به طوری که حاجصفی، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران از همقسم شدن همتیمیهایش برای پیروزی در نبرد با عراق میگوید: «باید از این مرحله صعود کنیم، چراکه لیاقتش را داریم. بازیهای ایران و عراق همواره سختیهای خاص خود را دارند، اما همه بچهها همقسم شدهاند برای کسب چهارمین برد و نشاندن لبخند شادی بر لبان مردم ایران.»
ورزشگاه المحرق در حالی امشب میزبان سیامین مصاف دو تیم ایران و عراق است که از آخرین پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل عراق در دیدارهای رسمی ۳ هزار و ۸۰۹ روز میگذرد. در واقع تیم ملی فوتبال کشورمان طی یک دهه اخیر موفق به شکست عراق نشده و همواره در سالهای اخیر در مهمترین مسابقات چه در جام ملتهای آسیا و چه مرحله مقدماتی جام جهانی نتیجه را به عراق واگذار کرده یا در نهایت تن به تساوی داده است، به همین دلیل مصاف با گربه سیاه ایران را میتوان نخستین فینال اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی ایران خواند. تیمی که بعد از ۲۱ دیماه ۸۹ در چهارچوب مسابقات جام ملتهای آسیا عزم خود را جزم کرده برای برتری مقابل عراق و شکستن طلسمی ۱۱ ساله! طلسمی که البته شکستن آن خیلی هم ساده نیست، خصوصاً که عراقیها با وجود مسجل شدن صعودشان همچنان در حال کری خواندن برای ایران هستند، به طوری که علی عدنان، بازیکن تأثیرگذار این تیم تأکید دارد که عراق به دنبال صعود از گروه با صدرنشینی و پیروزی مقابل ایران است.
اسکوچیچ، اما صراحتاً میگوید که اشراف کافی به سختیهای راه داشته، ولی هدفش از همان ابتدا نیز صعود با کسب هر ۱۲ امتیاز دور برگشت بوده است: «قبل از آنکه راهی بحرین شویم، میدانستیم باید هر چهار بازی را ببریم و این فشار زیادی روی ما ایجاد کرده بود. درست است که سه بازی را با برد پشت سر گذاشتیم، اما هنوز یک گام دیگر تا صعود داریم، آن هم دیداری که از هر سه مصاف قبلی سختتر است، به همین دلیل باید موفقیتهای قبلی را به دست فراموشی بسپاریم. شرایط و روحیه خوبی داریم، اما باید با تمام توان تلاش کنیم تا گام آخر را هم با موفقیت برداریم و دل مردم ایران را با صعود از گروه خود شاد کنیم.»، اما از آنجایی که استراتژی اکثر تیمهای عربی مقابل ایران گل نخوردن و نباختن و استفاده از ضدحملات است عدم گشودن دروازه حریف در نیمه نخست بازی میتواند کار را برای یاران اسکوچیچ سخت کند. ضمن اینکه در این تاکتیک فشار زیادی روی مدافعان ایران که همواره در حملات جلو میکشند وجود دارد. از اینرو سرمربی کروات تیم ملی باید حواسش به خط دفاعی تیمش باشد اگر نمیخواهد سه امتیاز حساس آخرین نبرد را از دست بدهد.
حفظ آرامش و تمرکز روی بازی بدون شک رمز موفقیت در دیدار حساس امشب برابر عراق است، چراکه عراق با یک مساوی صدرنشین گروه باقی میماند و با خیال راحت به مرحله بعدی صعود میکند، اما تیم ملی ایران ممکن است با مساوی صعودش به، اما و اگر بکشد و در کمال ناباوری و در عین شایستگی حذف شود!
از سوی دیگر گرفتن امتیاز از تیمی، چون عراق که همانند ایران قدرتی بازی میکند و بازیکنانش در مصافهای تن به تن کم نمیآورند کار سادهای نیست و این را بازیکنانی، چون بشار رسن و طارق همام که برگ برندهای برای هر تیمی هستند در لیگ ایران بارها و بارها به نمایش گذاشتهاند.
عراق، اما برای پیروزی مقابل ایران تنها به قدرت ساقهای بازیکنان خود در میدان مسابقه اکتفا نمیکند. این تیم نبرد علیه ایران را از مدتها قبل آغاز کرده است، همان زمان که کاتانچ بعد از پیروزی ایران مقابل هنگکنگ گلهای تیم ملی کشورمان را شانسی خوانده بود. البته سرمربی عراق در اظهارنظری دیگر مدعی شده بود با سیستمی متفاوت و غافلگیرکننده ظاهر میشوند و بار دیگر مانند بازی رفت ایران را شکست میدهند، اما این بازیهای روانی میتوانند همانند مصاف با بحرین باعث بالا رفتن انگیزه و روحیه ملیپوشان برای جبران مافات و کسب یک پیروزی شیرین دیگر شود، البته به شرط آنکه اسکوچیچ در چیدمان ترکیب تیم ملی اشتباهات بازی با بحرین را تکرار نکند و از نفراتی، چون قدوس و قایدی برای تخریب بازی حریف زودتر استفاده کند. اگرچه پس از بازیهای برگزار شده در هفته ماقبل پایانی انتخابی جام جهانی، شانس ایران برای صعود به عنوان تیم دوم در صورت تساوی با عراق بیشتر شد، اما آنچه مردم ایران از تیم ملی میخواهند صعودی همراه با پیروزی مقابل عراق است. در صورت عدم پیروزی برابر عراق، تیم ملی باید در بین پنج تیم برتر دوم جای بگیرد تا موفق به کسب جواز صعود به مرحله بعد شود.
منبع: روزنامه جوان