به گزارش راه شلمچه، پنجمین دوره مدیریت شهری و روستایی در سطح کشور به دلیل حجم بالای ناکارآمدی و بعضا رسوخ فساد در بخشهای مختلف آن باعث شد میزان رضایتمندی مردم از شوراها به پایینترین حد خود در ادوار مختلف برسد. شورای پنجم بویژه در پایتخت با عدم تحرک، متوقف کردن پروژههای شهری، سیاسیکاری و در اولویت قرار ندادن خواستههای مردم در طول ۴ سال گذشته عملا خود را از بدنه جامعه جدا کرد و باعث شد خواست جریانهای سیاسی بر خواستههای مردمی غلبه کند و مردم به عنوان صاحبان رای به حاشیه فراموشی کشانده شوند.
بر اساس آمار ارائهشده از سوی رئیس شورای عالی استانها، در این دوره رکورد بیسابقهای از بازداشتها در مجموعه مدیریت شهری و روستایی به ثبت رسیده است.
علیرضا احمدی با اشاره به بازداشت تعدادی از اعضای شوراهای شهر، شهرداران و کارمندان شوراها و شهرداریها در دوره پنجم به دلیل تخلف، گفت: در چند ماه اخیر شورای عالی استانها به عنوان نهاد نظارتی در حوزه مبارزه با فساد در شوراها و شهرداریها با همکاری و تعامل با دستگاههای نظارتی و امنیتی وارد عمل شده است.
وی ادامه داد: در راستای مبارزه با فساد و نظارت، شورای عالی استانها سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی را راهاندازی کرد که در این سامانه روزانه ۱۰ تا ۱۵ تخلف ثبت شده و مورد پیگیری قرار میگیرد.
احمدی با اشاره به اینکه در ۳ سال گذشته ۴۳۳ نفر از اعضای شوراهای شهر و روستا، شهرداران و کارمندان شهرداری توسط دستگاههای امنیتی بازداشت شدهاند، افزود: شوراهای شهر و روستا حدود ۱۲۶ هزار نفر جمعیت در سراسر کشور دارد که از این تعداد افرادی هم تخلفاتی داشتند.
* رد صلاحیتهای معنیدار
یقینا بخشی از این تخلفات و فسادهای مالی و اداری در بدنه مدیریت شهری تهران رخ داد که نمونههایی از آن در بهمنماه سال گذشته رسانهای شد. در آن تاریخ خبر دستگیری شهرداران مناطق ۸ و ۲ به دلیل مسائل مالی و به دنبال آن اخبار مربوط به دستگیری تعدادی از مدیران فروشگاه زنجیرهای شهروند باعث شد تا حساسیتها نسبت به شهرداری تهران چندبرابر شود، هر چند شهردار تهران این میزان نظارت بر شهرداری را نسبت به ادوار قبل زیر سوال برده و گفته بود: «آن چیزی که مسلم است، آنطور که دستگاههای نظارتی الان ما را کنترل میکنند در آن دوره کنترل نمیکردند. من به این شک ندارم و خوب هم هست؛ نمیخواهیم سیستم مانیتورینگ در کشور خاموش باشد و این گفتوگو بین دستگاههای نظارتیای که وظیفه کنترل دارند و نظام مدیریت شهری همواره باید وجود داشته باشد. البته از جنس کارشناسی؛ نه از جنس خداینکرده سیاسی».
از این صحبتهای پیروز حناچی هنوز چیزی نگذشته بود که خبر واکسنخواری در سطح کشور توسط مدیران شهری رسانهای شد تا اینکه کمکم ردپای این تخلف آشکار به تهران نیز رسید. مدیران شهری که خود را بالاتر از پاکبانان میدیدند در یک اقدام غیراخلاقی نامشان را در لیست تزریق قرار داده و بخشی از سبد تزریق واکسن کرونای پاکبانان را به نفع خود مصادره کردند.
پس از این موضوع، رد صلاحیت 10 تن از اعضای لیست 21 نفره شورای شهر تهران موضوع دیگری بود که بیش از پیش عملکرد مدیریت شهری در تهران را زیر ذرهبین مردم قرار داد. شاید نگاه به اخبار ۴ سال پیش که مربوط به بسته شدن لیستهای انتخاباتی در تهران است خالی از لطف نباشد. در آن دوران رسانهها از پرداخت ارقام نجومی برای قرار گرفتن افراد در لیست تهران خبر داده بودند. حالا بعد از گذشت ۴ سال باز هم خبرهایی از این جنس در حال مخابره است.
در این زمینه حسن نوروزی، نماینده رباط کریم در مجلس گفت: ۳ تن از افرادی که در شورای اسلامی شهر دوره پنجم تهران حضور دارند برای تایید صلاحیت شدن پیشنهاد رشوه دادند.
وی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی و در نطق میاندستور خود در رابطه با بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: حدود ۳ ماه در شورای استان تهران که بر امر انتخابات نظارت داریم، تلاش میکنیم افراد دارای لیاقت، صلاحیت بگیرند و به افراد نالایق صلاحیت داده نشود.
وی با بیان اینکه شهرداریها و شوراهای ناظر، مرکز پول شهرها، شهرستانها و روستاهای کشور هستند، ادامه داد: امیدواریم چیزی از تلاشهای ما در شبهای احیا و حتی صبح روزهای احیا کاسته نشود تا غبار خستگی کار بر چهره ما بنشیند. در شب افطاری دکتر قالیباف عرض کردم، ۳ تن از افرادی که در شورای اسلامی شهر دوره پنجم تهران حضور دارند، پیشنهاد رشوه دادند. آقای قالیباف گفتند اطلاعات این افراد را در اختیار معاون بازرسی مجلس قرار دهیم. اخطار میدهم که اگر این افراد برخلاف قانون، هفته آخر و شب جمعه تایید صلاحیت شوند، از آنها نخواهیم گذشت.
حالا نوبت آن است با توجه به اخبار رسیده صلاحیت افراد با موشکافی بیشتری مورد تحلیل قرار گیرد و از هماکنون زمینه رسوخ فساد در شورای شهر آینده از بین برود.
منبع؛ وطن امروز