در آستانه ثبت تاریخی‌ترین تشییع در لبنان

بیروت در آستانه تاریخی‌ترین وداع خود ایستاده است. از بغداد تا تهران، از دمشق تا صنعا، دل‌هایی در التهاب و چشمانی در اشک، به سوی پایتخت لبنان روانه‌اند.

به گزارش راه شلمچه، نایب‌‌رئیس شورای اجرائی حزب‌الله لبنان، در آستانه تشییع پیکر رهبر مقاومت لبنان، با تمجید از نقش شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید‌هاشم صفی‌الدین»، بر ادامه راه مقاومت و اینکه «پرچم مقاومت بر زمین نخواهد ماند» تأکید کرد.

 بنابرگزارش اختصاصی خبرنگار کیهان، فرودگاه‌ها مملو از عزادارانی است که نه با دستور، نه با اجبار، بلکه با قلب‌هایی آکنده از عشق و وفاداری، راهی مشایعت مردی شده‌اند که سال‌ها ندای مقاومت را بلند نگه داشت. اما این تنها یک مراسم وداع نیست؛ این، پاسخی است محکم به آنانی که می‌پنداشتند با گلوله و آتش می‌توانند پرچمی را که در دستان سید مقاومت بود، به زمین بیندازند. امروز، بیروت شاهد طلوعی دوباره است؛ طلوع اراده‌ای که از میان خاکستر، پرچم را بلندتر از همیشه برافراشته نگاه خواهد داشت. ایرانی‌ها و... بسیاری بدون وابستگی به سازمان، نهاد یا رسانه خاصی با هزینه شخصی و به عشق سید مقاومت راهی بیروت شده‌اند. گفته می‌شود 800 شخصیت از 65 کشور در تشییع سید مقاومت حضور خواهند داشت. 

پرچمی که بر زمین نخواهد ماند

«علی دعموش»، نایب‌رئیس شورای اجرائی حزب‌الله لبنان، در جریان نشست خبری کمیته عالی مراسم تشییع «سید حسن نصرالله» و «سید‌هاشم صفی‌الدین» دبیرکل شهید این جنبش و یار و همراه او گفت: «درود و احترام خود را به خانواده‌های این دو شهید والامقام ابراز می‌کنم. شهادت این بزرگان برای ما شوکه‌کننده نبود؛ زیرا ما به مکتبی تعلق داریم که امامان، رهبران و علمای آن، همگی شهید شده‌اند. با وجود این فقدان دردناک، مسیر ما همچنان ثابت و طبیعی است. ما در نبردی واقعی قرار داریم که در آن از وطن، ملت، امت، مقدسات و کرامت‌های خود در برابر تمامی چالش‌ها و تجاوزاتی که از سوی رژیم صهیونیستی، آمریکا و حامیان آنها صورت می‌گیرد، دفاع می‌کنیم.» شیخ دعموش خاطرنشان کرد: «پرچم ما هرگز بر زمین نخواهد افتاد. 

همان‌گونه که در تمامی مراحل مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی ایستادگی کردیم، در این مرحله نیز چنین خواهیم 

کرد، به‌ویژه هنگامی که شهیدی در جایگاه و با نماد سید امت و جانشین او، سید صفی‌الدین، به شهادت می‌رسد.»


سیدی که تعریف از خودش را دوست نداشت

«غسان بن‌جدو»، رئیس هیئت‌مدیره شبکه «المیادین»، در مصاحبه با این شبکه در ابتدای صحبتش درباره شهید سید حسن نصرالله گفت: «مانند همه کسانی که سید حسن نصرالله را می‌شناختند، من هم هرگز فکر نمی‌کردم روزی در مورد او، آن هم پس از شهادتش، صحبت کنم. او دوست نداشت که درباره او صحبت شود، یا تمجید شود، یا به شکل مثبتی از او یاد شود، چه در حضورش و چه در غیابش.» غسان بن‌جدو در مصاحبه‌ای درباره شهادت سید حسن نصرالله گفت که این خبر او را در شوک فرو برد و تا دو هفته بعد احساسات خود را سرکوب کرد. او آخرین‌بار در آستانه عملیات طوفان‌الاقصی با سید دیدار داشت و قصد داشت مصاحبه‌ای طولانی با او انجام دهد. غسان از دیدارهای مهم خود با سید، از جمله در جنگ ۲۰۰۶ و اولین ملاقات در ۲۰۰۲ یاد کرد و همچنین فاش ساخت که سید نصرالله ۳۴ بار به‌طور مخفیانه با رفیق حریری دیدار کرده بود.


مکتبی است که به نسل‌ها آموزش داده می‌شود

فعالان یمنی تأکید کردند که مواضع آزادی‌خواهانه و تاریخی شهید سید حسن نصرالله، مکتبی خواهد شد که به نسل‌های آینده تدریس خواهد شد. به گزارش «ایسنا»، فعالان یمنی تأکید کردند: «سید شهدای امت (شهید سید حسن نصرالله)‌ در واقع نماد ایستادگی، پیروزی، سربلندی و عزت است، او شهید انسانیت است که زندگی خود را در راه دفاع از مظلومان در فلسطین تا یمن، عراق و سوریه در برابر طاغوت صرف کرد. مواضع آزادی‌خواهانه و تاریخی او به نسل‌های آینده تدریس خواهد شد و به مکتبی برای این نسل‌ها تبدیل می‌شود که در تاریخ آموزش داده می‌شود.»


سید مکتبی از ارزش‌های اخلاقی ایجاد کرد

نماینده فراکسیون «وفاداری به مقاومت» و عضو حزب‌الله لبنان شامگاه جمعه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «المنار» تأکید کرد که عزت مردم و مقاومت جزو خطوط قرمز شهید مطهر سید حسن نصرالله بود. «حسن فضل‌الله»، نماینده فراکسیون «وفاداری به مقاومت» و عضو حزب‌الله لبنان، افزود: «شهید سید نصرالله مرد آخرت بود نه برای دنیا و مکتبی در ارزش‌های اخلاقی را پایه‌گذاری کرد.» فضل‌الله با اشاره به اینکه «کسی به آنچه که شهید سید نصرالله به آن رسید، نرسیده است و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان صداقت بود»، تصریح کرد: «سید شهید به میراث به ویژه میراث شام و میراث علمی علاقه داشت.»


پدرم شاگرد درس خارج مقام معظم رهبری بود

«سیده زینب نصرالله»، دختر سید حسن نصرالله، در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین» ابعادی ناگفته از زندگی شخصی و خانوادگی پدرش را تشریح کرده و داشتن چنین پدری را افتخاری برای خود دانست. او افزود: «پدر شهیدم لبنان را برای همه لبنانی‌ها می‌خواست.» وی همچنین با تأکید بر اینکه سید حسن نصرالله تا زمان شهادت، آموختن علم را رها نکرد؛ تصریح کرد که ایشان مباحث درس خارج حوزه را در محضر رهبر عظیم‌الشأن «سید علی خامنه‌ای» دنبال می‌کردند که بالاترین درجات علمی در حوزه است.


ناگفته‌هایی از شهادت نصرالله

«سید یاسر الموسوی»، معاون سابق شهید سید‌هاشم صفی‌الدین، تأکید کرد: «سید حسن نصرالله می‌دانست که شهید خواهد شد و او بر اثر فشار زیاد و نه به دلیل هرگونه جراحتی جان خود را از دست داد و پیکرش کاملاً سالم بوده و هیچ جراحتی در آن نیست.» الموسوی در مصاحبه‌ای با شبکه ماهواره‌ای «اللؤلؤهًْ» بحرین اظهار کرد: «تیم‌های پزشکی صبح روز شنبه به پیکر سید رسیدند و بعد از تأیید خبر شهادت او، حس فقدان در میان نیروها ایجاد شد اما سید‌هاشم صفی‌الدین شرایط را برگرداند و به سرعت کارها را بهبود بخشید.»

 این مقام حزب‌الله گفت: «سید حسن به صورت موقت و محرمانه دفن شد و تنها پسرش سید جواد و همراهانش بر پیکر او نماز خواندند.» او افزود: «سید‌هاشم صفی‌الدین بلافاصله بعد از شهادت سید حسن نصرالله متن سخنرانی را آماده کرد که هنوز هم موجود است و همه تعجب کردند که چطور سید صفی‌الدین به سرعت ترور شد.» الموسوی ادامه داد: «سید صفی‌الدین به محض اینکه خبر شهادت سید حسن نصرالله را دریافت کرد، خشمگین بود و حتی تن صدایش در آخرین دیدارهایش بالا بود.» این مسئول حزب‌الله در ادامه گفت که (کپسول) اکسیژنی که همراه با او در زمان بیرون آوردن اجساد کشف شد، پر بود و این یعنی او بلافاصله فوت کرده است.


آمادگی‌ها در لبنان در آستانه تشییع

اداره کل نیروهای امنیت داخلی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که در روزهای ۲۲ و ۲۳ فوریه (دیروز و امروز) مصادف با مراسم تشییع شهیدان سید حسن نصرالله و سید‌هاشم صفی‌الدین، تدابیر ترافیکی را اتخاذ کرده است. در این بیانیه آمده است: «این تدابیر به دلیل پیش‌بینی حضور تعداد زیادی از شهروندان در مراسم تشییع اتخاذ شده است.» مرکز اطلاع‌رسانی وابسته به کمیته عالی برگزاری مراسم تشییع، دارای یک سالن به همراه تجهیزات موردنیاز خبرنگاران، آرشیو و یک حساب ویژه کاربری به اسم شهید نصرالله برای استفاده از تصاویر و ویدئوهای مربوط به مراسم تشییع است. این مرکز به مثابه محلی برای دیدار گروه‌های رسانه‌ای مختلف از کشورهای عربی، کشورهای منطقه و همچنین کشورهای اروپایی است. این مرکز رسانه‌ای قرار است با تجهیزات و دوربین‌های حرفه‌ای، احساسات مردم را به جهانیان انعکاس دهد.


خبرهای دیگر از لبنان

با برقراری آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی و بازگشت لبنانی‌ها به جنوب لبنان، «آویگدور لیبرمن»، وزیر پیشین جنگ رژیم صهیونیستی، از بازگشت نیروهای حزب‌الله لبنان به جنوب این کشور ابراز نارضایتی کرد.

«ژوزف عون»، رئیس‌جمهور لبنان، در دیدار با هیئت کنگره آمریکا، خواهان فشار واشنگتن بر رژیم صهیونیستی برای تکمیل عقب‌نشینی خود از جنوب لبنان شد. همچنین «میشل منسی»، وزیر دفاع لبنان، تأکید کرد این کشور به همکاری گسترده با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان(یونیفل) می‌پردازد و قدردان نقش آنهاست و با هرگونه حمله به این نیروها مخالف است. ارتش لبنان در حال تکمیل روند استقرار خود در تمامی شهرک‌های مرزهای جنوبی است که رژیم صهیونیستی با هماهنگی با کمیته پنج‌جانبه ناظر بر توافق آتش‌بس و نیروهای موقت سازمان ملل (یونیفل) از آنها عقب‌نشینی کرده اما ارتش این رژیم هنوز در نقاط متعدد مرزی مستقر بوده و به نقض‌ها و حملات خود ادامه می‌دهد تا حضور آزادانه خود در لبنان را تحمیل کند. 

«منیر شحادهًْ»، هماهنگ‌کننده سابق دولت لبنان، با نیروهای یونیفل در تفسیر نظامی بقای ارتش رژیم صهیونیستی در پایگاه‌های مرزی جنوب لبنان اظهار کرد: «موضوع ماندن اسرائیل در پنج پایگاه هنوز در دست بررسی است چراکه گفته می‌شود در هفت ارتفاع و نه پنج ارتفاع از شرق تا غرب از جمله الحمامص، کفرکلا- العدیسه، الدواویر، جل‌الدیر، جبل بلاط، البطیشیهًْ و اللبونهًْ حضور دارد.»

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار