به گزارش راه شلمچه، درحالی که آمریکا برای موج دوم همه گیری ویروس کرونا آماده میشود، دانشمندان برای تامین نیازها به ادوات پزشکی مقابله با این ویروس با یکدیگر رقابت میکنند.
این رقابتها بیشتر بر سر ساخت ماسکهای ماندگار و موثر و ادوات ضروری برای مبارزه با ویروس کروناست و دانشمندان مرکز تکنولوژی دانشگاه ماساچوست آمریکا توانستهاند ماسکی از جنس سیلیکون با قابلیت ضدعفونی شدن و ۱۰۰ بار مصرف بسازند.
در این ماسکها میتوان فیلترهای تنفسی N۹۵ را پس از هربار مصرف تعویض کرد تا از نبود بقایای ویروس در آن مطمئن شد.
در صورت تولید این ماسکها نیاز بیمارستانها رفع میشود و همچنین شفاف بودن ماسکها باعث ارتباط بهتر بیمار و کارکنان میشود.
«جیمز یونگ» متخصص درمان سرطان با اشعه که یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی است درباره این ماسک گفت: ایدههای متعددی مطرح کردیم تا به چیزی پایدار دست پیدا کنیم و از این راه به ماسک قابل استفاده مجدد با بهبود عملکرد آن رسیدیم.
به گفته این مرکز، استفاده از ماده سیلیکون برای این است که در ظروف آشپزی استفاده شده و میتوان برای ضد عفونی کردن آن را درون فر قرار داد و این ماده قابلیت تحمل دمای بالا را دارد و هچنین میتوان با الکل آن را ضدعفونی کرد بدون اینکه به بافت آن آسیبی برسد.
در آزمایش اولیه انجام شده بر روی ۲۰ کارمند بخش مراقبتهای بهداشتی، یک چهارم آنها استفاده از ماسک جدید را به نمونه سنتی آن ترجیح دادهاند.
این پژوهش تاثیرات زیست محیطی این ماسک سیلیکونی را بررسی و قیمت تمام شده آن برای مصرف کننده را حدود ۱۵ دلار برآورد کردهاند که هزینه فیلترهای قابل تعویض یک دلار یا کمتر خواهد بود.
تیم تحقیقاتی ماساچوست از اداره غذا و داروی آمریکا خواستهاند تا این محصول به چرخه تولید وارد شود و هرچه سریعتر مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
منبع: شفقنا