به گزارش راه شلمچه، کارشناس صاحب نظر در امور شهرداری ها و شوراها در سخنانی با بیان اینکه روستاهای در حریم شهرها یا نزدیک به محدوده شهری با ملحق شدن به شهر میتوانند در روند توسعه قرار بگیرند، اظهار داشت: نباید این موضوع را باری بر دوش شهرداریها و همچنین گسترش بیضابطه شهرها بدانیم؛ با این الحاق، شهرداری ها می توانند به نواحی خدماتی بیشتر تبدیل شده و این دستگاه اجرایی در ارائه خدمات به شهروندان به وظایف خود، به تفکیک عمل کند".
دکتر سید جمال علوی سنگ چشمه گفت: طی سالیان گذشته چندین روستای حاشیه ای به حوزه استحفاظی شهری اضافه شده که این اقدام ارزشمندی در راستای توسعه عمران و آبادانی شهر ساری بوده اما در قبال انجام وظایف شهروندی مناطق الحاقی، خدمات ملموسی به آنها ارائه نشده است.
وی افزود: انتظار می رود در آینده با رویکرد مهندسی محور مدیریت شهری اقدامات تأمینی در جلب رضایت مردم مناطق الحاقی لحاظ شود؛ شهروندان حاشیه شهر و این مناطق خاستگاه های عمومی پیرامون پروژه های عمرانی، خدماتی، بهداشتی، پسماند، فرهنگی، تفریحی و ورزشی از مدیران امر دارند و بی شک با برنامه ریزی مناسب می توان تحولات مثبتی را در بافت مناطق الحاقی حاصل کرد.
این کارشناس صاحب نظر معتقد است: بافت نواحی چون کوی اصحاب، قرق، پائین دزا، زغال چال، آهی دشت و بسیاری از دیگر نقاط هدف، بسترهای بسیار مناسبی برای رشد و ترقی متناسب با استانداردهای شهری دارند و پتانسیل بسیار خوبی برای اهداف متعالی شهرداری ساری به شمار می روند تا در چرخه عمران و آبادانی سهم شایانی ایفا نمایند.
دکتر علوی عمده مشکلات مناطق الحاقی ساری را در بحث زیرساخت های ارتباطی، خدمات شهری و منظر شهری برشمرد و تصریح کرد: پروژه هایی همچون زیرسازی و آسفالت معابر، کانال هدایت آب های سطحی، تعریض خیابان ها مبتنی بر طرح جامع و تفضیلی شهری، پیاده روسازی در مناطق الحاقی می تواند چهره ای متفاوت به این مناطق ببخشد و عمده نیازهای عمومی مردم ساکن در آن را مرتفع سازد.
دکتر علوی در پایان خاطر نشان کرد: عموماً حاشیه شهرها و به طور خاص روستاهای الحاقی به شهر، به عنوان یکی از مهم ترین منابع نهفته سرمایه ی اجتماعی در ساختار شهرها مطرح هستند و با توجه به پیوندهای اجتماعی روستایی، پتانسیل های نهفته بسیاری دارا هستند. نیاز به تقویت روابط و پیوندهای اجتماعی در راستای پیشبرد مسیر توسعه شهری، لزوم توجه به مفهوم سرمایه اجتماعی را پررنگ تر نموده و دراین بین، مناطق حاشیه ای و روستاهای الحاقی به شهرها به واسطه وجود حلقه های اجتماعی قوی تر و سنتی تر، در صورت به وجود آمدن یک اعتماد فراگیر و مستحکم می توانند با مشارکتی مؤثر و کارا، تحقق اهداف بازآفرینی شهری را تسهیل و تسریع سازند.