رئیس قوه قضائیه در پاسخ به اتهام‌زنندگان و ملامت کننده‌ها:

میدان مبارزه با فساد را خالی نمی‌کنیم

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هاضمه نظام اسلامی فسادناپذیر است، تأکید کرد که ملامت‌ها، اتهام‌زنی‌ها و دوقطبی‌سازی‌ها باعث نخواهد شد که میدان مبارزه با فساد را خالی کنیم.

 به گزارش راه شلمچه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که در سفری دو روزه به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، روز پنج‌شنبه در دیدار خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف این استان، منسوبان شهدا را مایه فخر و مباهات و مروج فرهنگ حفظ ارزش‌ها دانست و تصریح کرد: وجه اشتراک وصیتنامه همه شهدا، حرکت برای خدا و اجرای امر جانشین امام زمان (عج)، حفظ ارزش‌های اسلام و انقلاب و صیانت از دین است و همه آنان از ما خواسته‌اند امام و مقتدای انقلاب و نظام را تنها نگذاریم و اجازه ندهیم دستاورد خون شهدا پایمال شود.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در گام دوم انقلاب آینده‌ای بسیار روشن و امیدوارکننده پیش رو داریم، اظهار کرد: یقین داریم جریانی که امروز دلسوزان کشور را رنج می‌دهد، فساد اداری، تبعیض و بی‌عدالتی است که ان‌شاءالله با دست توانای رهبری معظم انقلاب و پرچمی که ایشان برافراشته‌اند و سربازی امثال بنده و دوستداران نظام، به لطف خدا به آن خاتمه داده خواهد شد.

انتظار گره‌گشایی بیگانه تفکری غلط است
رئیسی با بیان اینکه جریان انقلاب، جریان عدالت‌خواهی، حق‌خواهی و حفظ ارزش‌هاست که راه خود را با قوت طی خواهد کرد، ادامه داد: امروز در جنگ اقتصادی، روانی، اطلاعاتی و رسانه‌ای بی‌رحمانه‌ای به سر می‌بریم که دشمن هر کاری از دستش آمده انجام داده و هر کاری که نکرده یعنی نمی‌توانسته انجام دهد زیرا مردمانی مصمم، پا به کار، مخلص و متدین داریم و دشمنان می‌دانند که نمی‌توانند با این مردم مواجه شوند. وی افزود: امروز به تفکر انقلابی در هر بخش و دستگاهی نیاز داریم؛ تفکری که با «نه» شروع نکند بلکه با «می‌توانیم» قدم در راه بگذارد. البته برخی مشکلات وجود دارد که باید با همت خود آن‌ها را رفع کنیم. راهکار رفع مشکلات نیز در دست توانای مردم است و اینکه بیگانگان از کار ما گره بگشایند، تفکری غلط و اشتباه است. هیچ مشکل حل‌نشدنی در کشور نداریم لیکن باید بدانیم گره‌گشایی از مشکلات در دست توانای ملت ایران است.

مبارزه با فساد فقط به قوه قضائیه اختصاص ندارد
آیت‌الله رئیسی افزود: اگر کسی دچار لغزش شد، باید با عدالت، قوت و انصاف برخورد عبرت‌آموز شود تا همه بدانند هزینه فساد، روابط ناسالم، درآمد نامشروع و دست‌اندازی به بیت‌المال، هزینه سنگینی است و اینطور نیست که با دوقطبی‌سازی، ایجاد فضای سیاسی و جناحی، اتهام‌زنی و ملامت‌ها میدان مبارزه را خالی کنیم. رئیس قوه قضائیه، مبارزه با فساد را خواست مردم و همه دلدادگان به نظام دانست و گفت: این امر فقط به قوه قضائیه اختصاص ندارد بلکه هر کس در هر جایگاهی باید نسبت به فساد حساس باشد و ما همه قوا، رسانه‌ها و مسئولان را در این مسیر در کنار خود و در مقابل قانون‌شکنان می‌دانیم.

قضاوت به تبعیت از فضاسازی‌ها خطرناک است
دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان آذربایجان شرقی از دیگر برنامه‌های رئیس قوه قضائیه در سفر به این استان بود. آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در این دیدار رسیدگی به حقوق مردم، دعاوی، جرایم و اعمال مجازات‌ها را کاری سخت و خطیر دانست و تصریح کرد: تشخیص درست حکم، تناسب بین حکم و موضوع و تصمیم درست بر مبنای آن بسیار اهمیت دارد و در کنار آن‌ها باید از تخصص و تبحر دیگران نیز بهره گرفت.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم قرار دادن احکام صادره در معرض قضاوت صاحبنظران، این امر را موجب اتقان هر چه بیشتر آرا دانست و خاطرنشان کرد: علاوه بر رسیدگی باید نسبت به مسائل مهمی نظیر معضل مؤسسات اعتباری و ... آسیب‌شناسی و کار کارشناسی لازم برای جلوگیری از پدید آمدن موارد مشابه صورت گیرد. آیت‌الله رئیسی در ادامه با بیان اینکه اهمیت جایگاه قضا بر کسی پوشیده نیست، اما قضات باید با تصمیمات قاطع، به‌هنگام و با توجه به موضوع، خود را اثبات کنند، تصریح کرد: قاضی به هیچ عنوان نباید تابع فضاسازی‌ها باشد. قضاوت و صدور حکم به تبعیت از فضاسازی‌ها بسیار خطرناک است. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر ضرورت برخورد با تخلفات درون دستگاهی گفت: برخورد عبرت‌آموز با تخلف قاضی و کارمند دادگستری را باعث تقویت دستگاه قضایی می‌دانم.

بستر‌های فسادزا باید اصلاح شود
آیت‌الله رئیسی همچنین در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: آنچه امروز همه مدیران باید مورد توجه قرار دهند، لزوم قانونگرایی است که می‌تواند با همه فراز و فرود‌ها کشور را در مسیر درستی قرار دهد.

رئیس قوه قضائیه نظارت بر دستگاه‌ها را وظیفه همه مدیران دانست و با اشاره به موضوع خصوصی‌سازی در کشور گفت: خصوصی سازی نیازمند اصلاح ساختاری است که مجلس و سایر نهاد‌ها باید در این زمینه ورود کنند و از سوی دیگر، توانمندسازی بخش خصوصی از وظایف دولت است. همچنین نظام پولی، بانکی، مالیاتی، صادرات و واردات باید به نحوی باشد که کسی نتواند تخلف کند یعنی‌ساز و کار و بستر‌های فسادزا باید اصلاح شود.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه دستگاه قضایی همه دستگاه‌ها، قوا و رسانه‌ها را در مبارزه با فساد کنار خود می‌داند، افزود: برای اجرای عدالت، شاخصی جز اجرای قانون در اختیار نداریم. لازمه توافق بر اجرای قانون در حوزه اقتصادی نیز این است که همه ما فساد را چوب لای چرخ تولید و برخورد با فساد را هموار کردن مسیر تولید بدانیم.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم رعایت تعهدات از سوی دستگاه‌های اجرایی گفت: وقتی ما به عنوان دولت و حکومت، تعهد خود را نقض می‌کنیم نمی‌توانیم از مردم توقع وفای به تعهد داشته باشیم. بنابراین نقض تعهد از سوی قدرت قبیح‌تر است.

آیت‌الله رئیسی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد یک حرکت مقطعی، تشریفاتی، سیاسی و موسمی نیست بلکه در ذات انقلاب جریانی مستمر است. اگر مدیری روحیه مبارزه با فساد نداشته باشد، نمی‌تواند در نظام اسلامی مدیر باشد. از طرف دیگر، همه باید در جهت افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به کارآمدی نظام حرکت کنیم. امروز با وجود همه تلاش‌های دشمن و فشار حداکثری، مردم امیدوارتر از گذشته‌اند. رئیس قوه قضائیه افزود: هر کس در هر جایگاهی خواسته و ناخواسته، دانسته یا نادانسته، مردم را مأیوس کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است، چون راهبرد نظام، ایجاد امید است؛ البته در میدان عمل و اجرا نه در سخن.

قدرت برای خدمت است، نه تضییع حقوق مردم
بخش دیگری از برنامه رئیس قوه قضائیه در سفر به آذربایجان شرقی دیدار رئیس قوه قضائیه با صنعتگران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی این استان بود. آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در این دیدار، با بیان اینکه از تمام ظرفیت خود برای رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و کارگاه‌ها استفاده می‌کنیم، از اقدامات قضایی در جهت جلوگیری از تعطیلی ۵۰۰ واحد‌تولیدی در کشور طی ماه‌های اخیر خبر داد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دستگاه قضایی از حل و فصل مسائل جزئی در سطح خود صنوف و جلوگیری از تشکیل پرونده قضایی استقبال می‌کند، بر لزوم پاسخگویی ادارات و سازمان‌ها در قبال اجرای قانون تأکید کرد و گفت: هیچ صنعتگر، کارآفرین و کاسبی علاقه‌ای به رشوه دادن ندارد. رشوه، محصول یک نظام بروکراسی اداری پیچیده است. وقتی فعال اقتصادی با تأخیر غیرمجاز در کار خود روبه‌رو می‌شود، ترجیح می‌دهد با پرداخت رشوه کار خود را تسریع کند؛ بنابراین تسهیل دسترسی به نظامات اداری و کاهش تأخیر‌های بی‌مورد و خان‌های فراوان که به تعبیر مقام معظم رهبری گاهی هفتاد خان است، روابط ناسالم را کاهش می‌دهد. رئیس قوه قضائیه در ادامه با تأکید بر به‌کارگیری تمام ظرفیت دستگاه قضایی برای جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و کارگاه‌ها اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی بیش از ۳۲ کارخانه و واحد تولیدی با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی نجات یافته‌اند که این عدد در کل کشور به حدود ۵۰۰ مورد می‌رسد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به بازدید خود از مجتمع ماشین‌سازی تبریز، این مجموعه را یکی از مهم‌ترین جلوه‌های صنعت در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه در دوره‌ای با خصوصی‌سازی غلط، کار این مجموعه به تعطیلی، کاهش تولید، بیکاری کارگران و تعویق در پرداخت حقوق انجامید و فردی که اهلیت قانونی نداشت، توانسته بود با خرید و فروش ۳۰۰ میلیون دلار ارز، امور این کارخانه را به دست بگیرد. خوشبختانه با ورود دستگاه قضایی به موضوع، امروز شاهد رونق این کارخانه بودیم و معتقدیم با فعال‌شدن تمام ظرفیت این مجموعه عظیم، ان‌شاءالله مجتمع ماشین‌سازی مانند نگینی در منطقه بدرخشد. رئیس قوه قضائیه، دونرخی یا چندنرخی بودن ارز را موجب تشکیل پرونده‌های فراوان در دستگاه قضایی دانست و یادآور شد: باید هر چه بیشتر به سمت ثبات و آرامش اقتصادی که هم‌اکنون شاهد آن هستیم پیش برویم و با کمک همه مسئولان، به تک‌نرخی شدن ارز دست یابیم.

اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه توسعه‌یافتگی نباید موجب تضییع حقوق مردم شود، گفت: اگر یک وزارتخانه به فضایی برای توسعه خود نیاز دارد، باید در این پروسه حقوق افراد حفظ شود. نباید حق تولیدکننده یا کشاورز به خاطر توسعه تضییع شود. این از مصادیق حقوق عامه است که نباید با توسعه‌یافتگی ضایع شود. اگر یک دستگاه قدرتمند است دلیل نمی‌شود حق مردم را ضایع کند زیرا جایگاه قدرت برای انجام وظیفه است، نه تضییع حقوق مردم.

         


                                


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار