وضعیت بحرانی تهران

 قدرت بالای سرایت‌پذیری ویروس جهش‌یافته کرونا در موج پنجم طوری است که اکثر بیمارستان‌های تهران مملو از مبتلایان کرونایی است و روزانه بیش از 20 هزار نفر برای درمان به این مراکز مراجعه می‌کنند. در چنین شرایطی خیلی از بیمارستان‌ها به ناچار اقدام به ایجاد سازه‌های موقتی برای رسیدگی به بیماران کرونایی کرده‌اند که لحظه به لحظه بر تعداد آنها افزوده می‌شود.

به گزارش راه شلمچه، کارشناسان بهداشت می‌گویند پیک پنجم شیوع کرونا در مقایسه با 4 پیک قبلی بسیار حادتر اما تعداد فوتی‌های آن خوشبختانه کمتر شده است. طبق اظهارات معاون کل وزارت بهداشت، میزان مرگ‌‌و‌میر و بستری در افرادی که واکسن زده‌اند بسیار کاهش یافته و بیشتر موارد در پیک پنجم مربوط به کسانی است که در گروه ۵۰ تا ۶۰ سال هستند که واکسن نزده‌اند. از طرفی با وجود روند مناسب واردات واکسن کرونا و وجود واکسن‌های داخلی اما این روزها مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران نسبت به هفته‌های گذشته به دلیل تعطیلات 6 روزه خلوت شده است. در این باره معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با تاکید بر اینکه وضعیت کرونا در تهران بحرانی است، گفت: ۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند به نوعی به بستری نیاز دارند. نادر توکلی گفت: شدت ابتلا در تهران بسیار بالاست و در 16 ماه گذشته چنین تجربه‌ای نداشته‌ایم. ادامه روند نگران‌کننده است، چون ارزیابی دقیقی نداریم که این افزایش تا کجا ادامه خواهد داشت ولی آنچه مسلم است تعداد بی‌سابقه مراجعان و مبتلایان است. وی افزود: مراجعات به بیش از ۲۰ هزار نفر در روز رسیده است و این آمار فقط مختص مراکز درمانی به جز مطب‌ها است. بسیاری هم به خدمات پزشکی سرپایی نیاز دارند. اگر چه تمهیدات بسیار خوبی برای افزایش خدمات سرپایی درنظر گرفته شده اما فشار زیادی بر روی کادر درمان است و حدود ۶۰ درصد از تخت‌های بستری در اختیار بیماران کرونایی است و ما هنوز به آرامشی نرسیده‌ایم تا بتوانیم وضعیت را پیش‌بینی کنیم. 

توکلی با اشاره به اینکه بیماران پس از مراجعه ارزیابی می‌شوند، گفت: بیمارانی که پس از ارزیابی حال مساعدی داشته باشند به طور موقت بستری می‌شوند و دارو‌های ضدویروس و کورتیکواستروئید دریافت کرده و اکسیژن‌درمانی می‌شوند و پس از ترخیص برای روز‌های بعد وقت مراجعه می‌گیرند. گروهی از مراجعه‌کنندگان هم نسخه سرپایی دریافت کرده و مرخص می‌شوند و تعدادی هم برای بستری به بخش‌های مراقبت‌های ویژه و بخش فرستاده می‌شوند. طبق آمار از هر ۲۰ هزار نفر مراجعه‌کننده، ۱۵۰۰ نفر بستری می‌شوند و از تعداد کل مراجعه‌کنندگان حدود ۲۵۰۰ نفر به صورت موقت بستری و ترخیص می‌شوند، یعنی ۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند به نوعی به بستری نیاز دارند. معاون درمان ستاد کرونای استان تهران خاطرنشان کرد: ما به جز بیماران کرونایی، بیماران دیگر اعم از بیماران قلبی و مغزی و تصادفی را داریم. تمام جراحی‌های غیرضرور در بیمارستان‌ها لغو شده و بیمارانی که درمان آنها می‌تواند با تاخیر انجام شود، در بیمارستان‌ها پذیرش نمی‌شوند و عموم امکانات معطوف بیماران کرونایی است. وی درباره بیمارستان سیار گفت: سازه‌های موقتی در بیمارستان‌ها ایجاد شده که می‌توان خدمات سرپایی مورد نیاز به بیماران کرونایی را در این بخش‌ها ارائه داد. حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تخت در اورژانس‌ها هستند که این تخت‌ها در شیفت‌های عصر و شب بیماران را می‌پذیرند. از صبح تا ظهر بیماران ویزیت می‌شوند، برخی ترخیص، بستری و حتی متاسفانه فوت می‌شوند. ما حدود ۱۵۰۰ تخت را برای روز بعد خالی نگه می‌داریم تا بیماران از آن استفاده کنند. توکلی با تاکید بر اینکه فعلا سویه غالب کرونا در تهران سویه دلتا است، اظهار داشت: هر روز به تعداد بیماران افزوده می‌شود و رکورد تعداد بیماران شکسته می‌شود. ما هنوز وارد پیک موج پنجم نشده‌ایم. هنوز نمی‌دانیم این روند تا چه زمانی صعودی خواهد بود. نتایج تعطیلی تهران تا ۱۰ روز دیگر مشخص خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه برخی کمبود‌های موقت دارو و تجهیزات وجود دارد اما ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف می‌شود، گفت: خوشبختانه مشکلی در این زمینه وجود ندارد. توکلی در پاسخ به اینکه علاوه بر بیمارستان‌های خصوصی، بیمارستان‌های دولتی هم با کمبود رمدسیویر مواجه هستند؟ افزود: یکی از درمان‌های اختصاصی استفاده از رمدسیویر است اما اینطور نیست که این دارو معجزه کند. دارو‌های کورتیکو استروئیدی و دارو‌های ضد انعقاد خون هم به درمان کمک می‌کنند. این دارو در کلینیک‌های سرپایی مراکز دولتی در صورت تجویز پزشک در دسترس است و تعدادی از داروخانه‌های منتخب هم این دارو را با تجویز پزشک متخصص ارائه می‌دهند. مشکل ما نقدینگی بیمارستان‌ها و همکاری بیمه‌ها است. با همکاری بیمه‌ها می‌توانیم این دارو را بیشتر تهیه کنیم، چون رمدسیویر داروی گرانی است. 

وی بر پوشش بیمه‌ای سی‌تی اسکن تاکید کرد و گفت: سی‌تی اسکن باید با تجویز پزشک انجام شود. وقتی پزشک سی‌تی اسکن را در نسخه بیمه‌ای تجویز کند، بیمار می‌تواند از این خدمات تحت پوشش بیمه برخوردار شود. افرادی که خودشان برای سی‌تی اسکن بدون تجویز نسخه با مهر پزشک مراجعه می‌کنند، خدمات را به صورت آزاد دریافت خواهند کرد. معاون درمان ستاد کرونای استان تهران با اشاره به اینکه وقتی بحران مزمن می‌شود میزان حساسیت‌ها کم شده و منجر به رفتار‌های پرخطر و بی‌تفاوتی و ساده‌انگاری می‌شود، گفت: ساده‌انگاری در کشور بزرگ‌ترین خسارت برای سیستم مدیریت کرونا است. 

 

* به تست منفی PCR اعتماد نکنید

کارشناسان تاکید می‌کنند کسانی که سرماخوردگی دارند، بدانند به احتمال زیاد به ویروس دلتا مبتلا شده‌اند و برای جلوگیری از ابتلای اعضای خانواده و دیگران پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گیری‌های اجتماعی را سفت و سخت رعایت کنند. رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در این باره به دلایل ایجاد پیک پنجم کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: پس از شیوع ویروس دلتا در استان‌های جنوبی و انتقال این ویروس به سایر مناطق کشور بویژه استان تهران و شهرهای اطراف آن، وقوع پیک پنجم پیش‌بینی می‌شد. خسرو صادق‌نیت با بیان اینکه از یکی دو هفته اخیر با پیک شدید این بیماری مواجه شده‌ایم، تاکید کرد: پیک پنجم از نظر شدت با هیچ‌یک از پیک‌های قبلی قابل مقایسه نیست. شدت ابتلا به ویروس دلتا در مقایسه با ۴ پیک قبلی بسیار بالاتر ارزیابی می‌شود؛ در این پیک، شدت و میزان ابتلا بسیار شدید بوده و به‌سرعت بیمار را به بدحالی و مرحله بستری می‌رساند. صادق‌نیت با اشاره به علائم ویروس دلتا که سریع خودنمایی می‌کند، گفت: اگر علامت داشتید و تست PCR شما هم منفی شد، باز اعتماد نکنید و بدانید کروناست و حتما باید مراقبت‌های لازم انجام شود. وی با اشاره به اینکه ابتلا به ویروس دلتا بشدت خانوادگی شده است، افزود: کمتر افرادی را می‌بینیم که در مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها تنها باشند و حتما یک یا چند نفر از اعضای خانواده نیز درگیر بیماری شده‌‌اند. صادق‌نیت گفت: یکی از مهم‌ترین علائم ویروس دلتا در پیک پنجم، ابتلای افراد سنین پایین اعم از کودکان و نوجوانان است. متأسفانه شدت ابتلای بچه‌ها و سنین پایین در این پیک نسبت به پیک‌های قبلی افزایش زیادی داشته است. وی ادامه داد: بی‌توجهی نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، طولانی شدن روند شیوع و خستگی افراد، مهم‌ترین دلایل ایجاد پیک جدید بود که انجام برخی اقدامات می‌توانست از وقوع آن پیشگیری کند. همچنین معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی نسبت به تبعات پیک پنجم کرونا در کشور هشدار داد. سیدعلی دهقان‌منشادی با بیان اینکه تبعات پیک پنجم لحظه به لحظه سخت‌تر می‌شود، افزود: مراجعات سرپایی به طرز عجیبی افزایش ‌یافته است به طوری که در روزهای اخیر بالاترین رکورد آمار بستری طی 17 ماه گذشته را داشتیم. وی ادامه داد: این وضع در اغلب بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی تهران مشاهده می‌شود. به‌علاوه هجوم بیماران غیر «کووید-۱۹» در این موج ما را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. 

وی در ادامه با اشاره به افزایش فضاهای فیزیکی خدمت‌دهی به بیماران سرپایی و بستری «کووید-۱۹»، گفت: اجرای شیوه‌‌نامه درمان بحران در قالب بستری موقت به کاهش میزان بستری در این موج بسیار کمک کرد ولی با این حال کافی نیست. معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) افزود: وضع موجود خیلی خوب نیست، چاره‌ای نداریم جز اینکه اعمال جراحی الکتیو غیرضروری را به‌سرعت متوقف و از ظرفیت نیروهای اتاق عمل در بخش‌های «کووید-۱۹» استفاده کنیم. از طرفی به همکاری گروه‌های پزشکی و پرستاری برای گسترش کلینیک رمدسیویر نیاز داریم. 

 

***

    آمار جانباختگان کرونا در کشور طی  شبانه‌روز به 259 نفر  رسید    

شمار جان‌باختگان ناشی از ویروس کرونا در کشور طی یک شبانه‌روز به بیش از 250 نفر رسید. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه (۲ مردادماه ۱۴۰۰) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۸ هزار و ۶۳۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۵۰۹ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۲۵۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸۸ هزار و ۵۳۲ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۱۷۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴ هزار و ۷۸۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی و ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۶۱۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶ هزار و ۶۲۸ دوز رسیده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام و پس از دریافت پیامک نوبت‌دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. 

***

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌و‌گو با «وطن‌امروز»:

شدت بیماری با بازگشت مسافران بیشتر می‌شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ویروس جهش‌یافته کرونا با سویه دلتای هندی بسیار خطرناک‌تر از سویه‌های قبلی است چرا که قدرت بالایی در انتقال و شدت بیماری دارد و در صورت کم‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کم‌کاری دولت در تسریع واکسیناسیون می‌تواند فاجعه‌بار شود. همایون سامه‌یح‌نجف‌آبادی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بیان اینکه امیدواریم نوع جدید دیگر ویروس کرونا در این شرایط سخت به کشور وارد نشود، گفت: متاسفانه اوضاع تهران بحرانی است و این ویروس به کل استان‌های کشور نیز سرایت کرده است. کادر پزشکی نیز روزهای سختی را سپری می‌کنند. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: بیمارستان‌های تهران و خیلی از کلانشهرها پر از بیمارانی است که به ویروس جهش‌یافته کرونا مبتلا شده‌اند؛ خیلی از بیمارستان‌ها برای خدمات‌رسانی هر چه بیشتر به بیماران، اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی کرده‌اند و فضای خالی حیاط بیمارستان‌ها را جایگاهی برای سرویس‌رسانی به بیماران کرونایی اختصاص داده‌اند که باید از روسای بیمارستان‌ها و کادر درمان بابت این همه زحمات تشکر کرد. 

وی ادامه داد: تنها راه مقابله با این بیماری رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی است، این در حالی است که خیلی از شهروندان ۲ استان تهران و البرز که قرار بود برای مهار ویروس جهش‌یافته کرونا در خانه‌های‌شان بمانند، راهی شهرهای شمالی شده‌اند. بی‌تردید با بازگشت آنها طی هفته‌های آینده بیماری شدت بیشتری به خود خواهد گرفت و کار کادر درمان در خدمات‌رسانی را سخت‌تر می‌کند. 

***

معاون کل وزارت بهداشت خبر داد

کاهش آمار مرگ‌ و بستری افرادی که واکسن زده‌اند

به گزارش وطن امروز، مرگ‌و‌میر و بستری افرادی که واکسن زده‌اند بسیار کاهش یافته است. معاون کل وزارت بهداشت گفت: بیشتر موارد در پیک پنجم مربوط به کسانی است که در گروه ۵۰ تا ۶۰ سال هستند و واکسن نزده‌اند. ایرج حریرچی افزود: اکنون ظرفیت ۵۰۰ هزار تزریق روزانه داریم و در چند روز آینده این ظرفیت به یک درصد جمعیت کل کشور خواهد رسید. وی با بیان اینکه ورود واکسن خارجی و در دسترس بودن واکسن داخلی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، گفت: از برخی ناهماهنگی‌ها در تزریق واکسن عذرخواهی می‌کنیم. بیشترین مشکل این است که برخی افراد بالای ۶۰ و ۷۰ سال به رغم دعوت، تاکنون برای دریافت واکسن مراجعه نکرده‌‌اند. وی با بیان اینکه جمعیت بالای ۶۰ سال ۹ و نیم درصد جامعه و حدود ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر هستند، گفت: بیش از ۷۰ درصد مرگ‌و‌میر و ۶۰ درصد موارد بستری به دلیل بیماری کرونا متعلق به این گروه از جامعه است. مرگ‌و‌میر و بستری در افرادی که واکسن زده‌اند بسیار کاهش یافته و بیشتر موارد در پیک پنجم مربوط به کسانی است که در گروه ۵۰ تا ۶۰ سال هستند و واکسن نزده‌اند. حریرچی گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، همه واکسن‌ها ۱۰۰ درصد از مرگ‌و‌میر جلوگیری می‌کنند و اثربخشی بالایی در مقابل «کووید-۱۹» شدید دارند. موارد ابتلا به کرونا پس از تزریق واکسن، بسیار اندک بوده است و کسانی که مبتلا شده‌اند کم علامت بوده و در خانه درمان شده‌اند. حریرچی گفت: افرادی که مبتلا شده‌اند یا یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند یا از دوز دوم آنها ۳ هفته نگذشته است تا ایمنی کامل در بدن آنها ایجاد شده باشد. وی افزود: هیچ کمبودی برای تزریق دوز دوم در گروه‌های هدف نداریم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار