برگزاری جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات

جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات روح اله شکاری نیا با عنوان " نقش نظارت الکترونیکی در کاهش جمعیت کیفری با رویکرد رویه قضایی "در محل سالن جلسات ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره 3 قوه قضاییه) برگزار شد.

به گزارش راه شلمچه، در جلسه مذکور جمال بیگی ؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بعنوان استاد ناظر، جناب آقای دکتر احمد مظفری؛ رئیس شعبه 39 دیوان عالی کشور و جناب آقای دکتر عباس تدین؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز بعنوان داور و جناب آقای دکتر احمدرضا توحیدی عضو هیات علمی دانشگاه قم بعنوان عضو کمیته رساله‌های تحقیقات پودمانی قضات حضور داشتند.

 

چکیده رساله تحقیقاتی پودمانی قضات با عنوان " آثار عدم رعایت تناسب در صدور قرارهای تأمین نسبت به طرفین و مقام قضائی " به شرح مندرج می‌باشد.

 

چکیده رساله:  
این پژوهش به بررسی موضوع " نقش نظارت الکترونیکی در کاهش جمعیت کیفری با رویکرد رویه قضایی " پرداخته است؛ در همین راستا، سیاست جنایی ایران در طول دوران تقنینی و قضایی خود بیشتر مبتنی بر کیفرگرایی بوده و جامعه مدنی جایگاه حقوقی و مداخله عملی چندانی در سیاست‌‌گذاری، مدیریت امور اجتماعی و قضایی نداشته است. با توجه به آن که در بسیاری از جرائم نمی‎توان دست به جرم زدایی زد، دولت ها ترجیح می دهند تا با استفاده از حبس زدایی از درگیرشدن مرتکبین در فرآیند عدالت کیفری ممانعت به عمل آورند یا در صورت ورود به این فرآیند، از ادامه مسیر، جلوگیری یا آن را به سمتی مناسب تر منحرف کنند ؛ در واقع می توان بیان داشت که نظارت های الکترونیکی و اعمال آن، به صورت مجازات اصلی که در ماده 62 قانون مجازات اسلامی تصور شده است، هدف اصلی این پژوهش این مورد می باشد که نظارت الکترونیکی به چه میزان در کاهش جمعیت کیفری می تواند موثر باشد و قضات کشور عزیزمان به چه میزان از آن استفاده می کنند، روش تحقیق انجام گرفته به صورت توصیفی و تحلیلی و مطالعه میدانی و رویه قضایی می باشد و نتایج و یافته های تحقیق نشان می دهد که استفاده از  نظارت الکترونیکی در کاهش جمعیت کیفری  بسیار موثر می باشد.  اما قضات کشور در استفاده از این نهاد با چالش هایی اعم از کمبود تولید پابندهای الکترونیکی، کمبود ناظر بر استفاده کنندگان از تجهیزات، عدم وجود زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری، آگاه سازی و فرهنگ سازی استفاده از فناوری نظارت الکترونیکی در بین مردم و قضات و عدم وجود تراشه های زیر پوستی به چای پابند و دستبند الکترونیکی مواجه می باشند و برای برون رفت از این چالش ها باید مراکز تولید پابندهای الکترونیکی و تراشه های زیر پوستی در راستای منویات مقام معظم رهبری در شعار سال جاری و با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان  افزیش یابد، واحدهای نظارتی برای استفاده کنندگان از سامانه های نظارت الکترونیکی افزایش پیدا کنند، افزایش زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری در شهرهای کشور من جمله شهرستان هایی که قضات اقدام به صدور رای نظارت الکترونیکی می نمایند و آگاه سازی و فرهنگ سازی استفاده از فناوری نظارت الکترونیکی در سطح جامعه به خصوص قضات و متولیان سازمان زندان تا این فناوری ها به عنوان جایگزین حبس مورد استفاده قرار بگیرد. در پایان باید عرض کنم که بزرگترین یافته از این تحقیق این مورد می باشد که استفاده از نظارت الکترونیکی در کاهش جمعیت کیفری  بسیار موثر می باشد.

 

شایان ذکر است، امکان دسترسی و مطالعه رساله موصوف با هماهنگی اداره کل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه برای همکاران قضایی و پژوهشگران وجود دارد.

 

قضاتی که از طریق اداره کل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه معرفی شده باشند، می‌توانند با مراجعه به سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه ( به آدرس: https://qazahrm.eadl.ir/ )، منوی ادارات تابعه معاونت منابع انسانی، اداره کل آموزش، قسمت " رساله پودمانی قضات " ، نسبت به اخذ فرم های مربوط به پیشنهاد موضوع، طرح نامه و... اقدام نمایند.

 

در صورتی‌که نیاز به مشاوره و یا استفهام در مورد مراحل و شیوه کار وجود داشت، قضات گرامی می‌توانند پیام و یا درخواست خود را به ایمیل resaleha@eadl.ir‏ ارسال کنند و یا با شماره تلفن مستقیم 88199523-021 تماس حاصل نمایند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار