به گزارش راه شلمچه، گویا این بار پرونده تیم فوتبال امید برای شکستن طلسم المپیک، زودتر از قبل روی میز مسئولان فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک قرار گرفته است تا مانند گذشته امیدها قربانی تصمیمات دقیقه نودی و انتخاب مربی تنها چند ماه مانده شروع بازیهای انتخابی نشود. در همین زمینه شهابالدین عزیزیخادم و رضا صالحیامیری روز یک شنبه در نشستی که در کمیته ملی المپیک در خیابان سئول شمالی تهران برگزار شد، دور یک میز نشستند و برای امیدها که ۴۸ سال است در حسرت المپیک هستند، نسخه پیچیدند تا در فاصله یک سال بیشتر تا آغاز انتخابی المپیک پاریس، کادر امیدها از مربی گرفته تا مدیر مشخص شوند و امیدها فرصت را برای آمادهسازی و برنامهریزی جهت اردو و بازی تدارکاتی را مانند دورههای گذشته از دست ندهند.
حسرت ۴۸ ساله
ژوئیه ۱۹۷۶، آخرین خاطره فوتبال از المپیک است، المپیک ۱۹۷۶ مونترال که تیم ملی فوتبال که آن سالها در آسیا آقایی میکرد و با سه قهرمانی متوالی در قاره کهن، تیم شماره یک آسیا بود، برای صعود به المپیک کار دشواری نداشت؛ تیمی که با مربیگری حشمت مهاجرانی و ستارههایی مانند علی پروین، حسن روشن و خیلیهای دیگر در مونترال تا یکچهارم نهایی هم بالا آمد، اما در این مرحله مقابل شوروی ۲ بر یک باخت تا استادیوم مونیسپال شربروک، آخرین حضور فوتبال ایران در المپیک ثبت کند، البته پس از آن فوتبال توانست مجوز حضور در المپیک ۱۹۸۰ مسکو را هم کسب کند، اما به دلیل تحریم این بازیها از سوی ایران به دلیل حمله شوروی به خاک افغانستان، فوتبال نتوانست سومین حضور در المپیک را ثبت کند.
از ۲۵ ژوئیه ۱۹۷۶ که آخرین بازی تیم ملی فوتبال در المپیک و مقابل شوروی برگزار شد، بیش از چهار دهه میگذرد و فوتبال ایران در این سالها نتوانسته است حضور در المپیک را تجربه کند. آخرین تلاش ایران برای صعود به المپیک به دی ماه سال ۹۸ برمیگردد که تیم امید با هدایت حمید استیلی حتی نتوانست از مرحله گروهی هم بالا بیاید و حذف شد تا حسرت المپیک ۴۸ ساله شود. تیم امید در مرحله نهایی انتخابی المپیک توکیو با تساوی یک- یک مقابل ازبکستان، باخت ۲ بر یک مقابل کرهجنوبی و برد یک بر صفر چین نتوانست به مرحله حذفی راه پیدا کند تا پرونده امیدها این بار پشت در المپیک بسته شود، آن هم تیمی که در کمتر یک سال سه سرمربی را روی نیمکتش دید و قربانی حواشی مختلف مدیریتی و فنی شد؛ تیمی که هدایتش را ابتدا مرحوم زلاتکو کرانچار در ادامه فرهاد مجیدی و در نهایت حمید استیلی آن هم تنها سه ماه تا شروع مرحله نهایی بر عهده داشت.
فرصتسوزی ممنوع
با توجه به اتفاقات دوره گذشته و البته پیش از آن، یکی از مهمترین انتقاداتی که به فدراسیون فوتبال وارد بود، فرصتسوزی مسئولان در معرفی مربی و تشکیل اردوهای آمادهسازی امیدها بود که همواره با وجود داشتن یک فرصت چهار ساله، تنها چند ماه قبل از آغاز مسابقات انتخابی صورت میگرفت. به نظر میرسد این بار قرار نیست این تجربه تکرار شود و عزیزیخادم برخلاف مهدی تاج، تصمیم گرفته است پرونده امیدها را زودتر روی میزش بیاورد تا امیدها زمان کافی برای شکستن طلسم المپیک داشته باشند.
روز یکشنبه در همین زمینه رئیس فدراسیون فوتبال به دیدار رضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک رفت تا پروسه انتخاب کادر مدیریتی و فنی امیدها در هماهنگی با کمیته به عنوان نهاد متولی المپیکیها پیش برود و مشکلات و اختلاف نظرهای گذشته تکرار نشود، به خصوص که در دوره گذشته شاهد بودیم عدم هماهنگی فدراسیون فوتبال با کمیته ملی المپیک سبب شده بود کمیته حتی در جریان انتخاب کادر فنی تیم امید هم نباشد و در رسانهها از نام سرمربی امید مطلع شود. مانند ماجرای انتخاب فرهاد مجیدی به عنوان سرمربی تیم امید در خرداد ماه سال ۹۸ که بدون اطلاع کمیته ملی المپیک صورت گرفت و حواشی زیادی را به همراه داشت، اما این بار به نظر میرسد با توجه به نزدیکی عزیزیخادم با صالحیامیری، فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک در تعامل با یکدیگر میخواهند کار را جلو ببرند و در این راستا تفاهمنامهای را هم روز یکشنبه امضا کردهاند.
انتخابهای پرحاشیه
با توجه به تصمیم فدراسیون فوتبال که با هماهنگی کمیته ملی المپیک همراه است، پروسه انتخاب کادر فنی و مدیریتی تیم امید آغاز شده و نامهایی هم مطرح شده که البته بدون حاشیه هم نبوده است؛ مسئلهای که میتواند کار تیم امید را در همین ابتدای کار با وجود داشتن زمان کافی، دچار مشکل کند.
از مهدی مهدویکیا به عنوان گزینه اصلی سرمربیگری تیم امید نام برده میشود، یکی از بزرگترین فوتبالیستهای تاریخ ایران که با طی کردن دورههای مربیگری در اروپا، در سالهای اخیر علاوه بر تأسیس آکادمی کیا در ایران، در آلمان در ردههای پایه هامبورگ مربیگری میکند. هر چند مهدویکیا مذاکره با فدراسیون را برای تیم امید تأیید کرده است، اما حضور او در ایران به باشگاه هامبورگ بستگی دارد که کیا در تلاش برای گرفتن موافقت آلمانیهاست، البته حضور کیا به گفته رئیس فدراسیون فوتبال محدود به تیم امید نخواهد بود و به گفته عزیزیخادم، او مسئول ساماندهی تیمهای ملی فوتبال پایه هم خواهد بود و در این رابطه فدراسیون از او برنامه جامع خواسته است.
اختیارات فراتر از تیم امید برای مهدویکیا که دایره مسئولیتش همه تیمهای پایه را در بر میگیرد، حاشیهساز شده و اعتراض میرشاد ماجدی، رئیس کمیته جوانان را که مسئولیت تیمهای پایه بر عهده این کمیته است به همراه داشته و او با توجه به تداخل وظایفی که بین او و کیا به وجود میآید، گفته است: «دو پادشاه در یک اقلیم نمیگنجند و کلید کمیته جوانان را به مهدویکیا میدهم!»
علاوه بر این انتخاب داریوش مصطفوی، رئیس و دبیرکل فدراسیون فوتبال در دهه ۷۰ که این روزها در آستانه ۸۰ سالگی است به عنوان مدیر تیم امید، واکنشهای مثبتی را به همراه نداشته است؛ انتخابی که به گفته ماجدی، یکی از پیششرطهای صالحیامیری برای حمایت از تیم امید بوده است.
منبع: روزنامه جوان