به گزارش راه شلمچه، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز (جمعه) در فرودگاه شهرستان پارسآباد درباره اهداف سفر استانی به اردبیل گفت: استان اردبیل قطب کشاورزی است و از ظرفیتهای مناسبی از جمله آب فراوان و خاک حاصلخیز برای کشاورزی برخوردار است و مصمم هستیم این ظرفیتها را فعال کنیم.
رئیس جمهور گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل چرخه ارزش افزوده از جمله برنامههای دولت برای پیشرفت و آبادانی این استان است.
آیتالله رئیسی همچنین استان اردبیل را مرکز اتحاد و انسجام در ایران اسلامی توصیف کرد و گفت: اردبیل نقش مهمی در ارتقای فرهنگ شیعی داشته و چهرههای برجسته علمی و فرهنگی را تقدیم جهان اسلام و بشریت کرده است.
بازدید از کشت و صنعت مغان
رئیس جمهور پس از ورود به شهرستان پارسآباد مغان، بلافاصله عازم محل مجموعه کشت و صنعت مغان شد و ضمن بازدید از این مجموعه، با گزارش مسئولان در جریان طرح توسعه تولیدات زراعی، باغی، دامپروری و صنعتی آن قرار گرفت.
رئیس جمهور در جریان این بازدید با اشاره به ظرفیتهای گسترده کشاورزی و اشتغالزایی مجموعه کشت و صنعت مغان گفت: دولت خود را موظف میداند با حداکثر توان از رونق فعالیتها و افزایش میزان اشتغال در این مجموعه حمایت کند.
آیتالله رئیسی گفت: هیچ دلیلی برای ایجاد توقف و کُندی در فعالیتهای شرکت کشت و صنعت مغان وجود ندارد و دولت از ارتقا و پیشرفت این مجموعه حمایت میکند.
دکتر رئیسی گفت: شرکت کشت و صنعت مغان باید بخشی از ظرفیتها و درآمدهای خود را برای انجام مسئولیتهای اجتماعی در قبال استان و بهبود وضعیت مردم منطقه استفاده کند.
حضور در محل پروژه جاده پارس آباد - اردبیل
آیتالله رئیسی در جریان بازدید از پروژه احداث باند دوم پارسآباد - اردبیل با گزارش مسئولان پروژه در جریان روند ساخت و تکمیل آن قرار گرفت.
رئیس جمهور با ابراز ناخرسندی از تاخیر ۹ ساله در تکمیل این پروژه و تلفات روزانه جاده اردبیل- پارسآباد گفت: این تاخیر طولانی در ساخت یک جاده مهم پسندیده نیست و باید با تامین اعتبارات لازم و همت مضاعف در کمترین زمان ممکن و با کیفیت مناسب تکمیل شود.
آیتالله رئیسی با اشاره به مزایای تکمیل باند دوم جاده پارسآباد - اردبیل از جمله افزایش ایمنی و کاهش تصادفات، کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفر، توسعه ترانزیت کالا و مسافر و توسعه صنعتی و کشاورزی دشت مغان گفت: مهمترین مزیت این طرح، صیانت از جان مردم و جلوگیری از تصادفات جادهای است و سرعت بخشیدن به تکمیل این پروژه، در حقیقت صیانت از جان مردم است.
احداث این جاده که از سال ۱۳۹۳ آغاز شده، با گذشت ۹ سال فقط ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
در این بازدید شماری از کارگران و مردم محل با حضور در کنار رئیس جمهور از نزدیک مشکلات و مسائل خود را مطرح کردند.
بازدید از طرح آبیاری و زهکشی خداآفرین
رئیس جمهور در این بازدید با اشاره به گزارش ارائه شده درباره عوارض تاخیر تکمیل این پروژه از جمله فرسودگی تاسیسات نصب شده در آن تاکید کرد: ضرورت دارد مسئولین مربوطه همه امکانات و تلاش خود را به کار ببندند تا این طرح با تامین اعتبار، هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد و کشاورزان و باغداران از آن استفاده کنند.
طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین، ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بر اساس گزارش ارائه شده، حدود دو سال است که رها شده و این موضوع باعث فرسودگی برخی تاسیسات آن شده است.
اسکان ۱۰ هزار خانوار عشایری، درآمد سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال، ایجاد فرصتهای اشتغال در منطقه و جلوگیری از مهاجرت مردم و افزایش تولیدات کشاورزی، باغی و لبنی از جمله اهداف این طرح است.
گفتگو با مردم روستای فتحعلی
آیتالله رئیسی پس از شنیدن دغدغهها و مطالبات مردم روستای فتحعلی، به استاندار و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد مشکلات آنان را پیگیری و حل کنند.
رئیس جمهور خطاب به مردم روستای فتحعلی با قدردانی از تلاش کشاورزان و عشایر برای تولید محصولات کشاورزی و دامی گفت: دولت مصمم است با برنامهریزیهای مناسب صورت گرفته، به بهبود وضع کشاورزان منطقه و رفع مشکلات آنان اقدام کند.
بازدید از پروژه راهاهن اردبیل
رئیس جمهور در این بازدید گفت: انتظار مردم استان اردبیل برای افتتاح راهآهن طولانی شده است و این پروژه که یکی از زیرساختهای استان محسوب میشود، باید با جدیت تکمیل گردد.
دکتر رئیسی با اشاره به نقش مهم حمل و نقل ریلی در جابجایی بار و مسافر در این استان حاصلخیز و گردشگرپذیر گفت: امیدوارم تا یکسال آینده سوت قطار در ایستگاه راهآهن اردبیل به صدا دربیاید، هرچند مدیران پروژه، وعده نزدیکتری دادهاند.
رئیس جمهور درباره بازدیدهای امروز و دیدارهایش با مردم استان اردبیل هم گفت: ارتباط با مردم و اطلاع پیدا کردن از دیدگاهها و خواستههای آنان برای من و همکارانم غنیمت است و امیدواریم انشاءالله بتوانیم خواستههای مردم را دنبال و اجرا کنیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در این سفر و سفرهای دیگر با افتتاح و کلنگزنی به معنای آغاز یک پروژه مواجه نیستیم، گفت: ما با پروژههای نیمهتمام بسیاری مواجه هستیم که مردم را به ستوه آورده است. در هر منطقهای که میرویم میبینیم پروژههای نیمهتمام مردم را عصبانی کرده و امیدواریم بتوانیم در این سفرها برخی از انتظارات مردم را برآورده کنیم.
به گزارش رجانیوز، عملیات اجرایی راهآهن میانه - اردبیل به طول تقریبی ۱۷۵ کیلومتر، از سال ۱۳۸۴ آغاز شده است.