به گزارش راه شلمچه، در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۱۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۵۴۵ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۱۵۲ نفر رسید. در همین زمان ۲۰۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۶ هزار و ۴۳۳ نفر رسید. تا کنون ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۹۷ نفر از بیماران بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵ هزار و ۴۶۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۱۷ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۱۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شدهاست. در حال حاضر ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا کنون یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۴۲ هزار و ۹۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲ میلیون و ۵۶ هزار و ۵۹۸ دوز رسید.
واکسیناسیون مشاغل پر خطر بعد از سالمندان
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره ادامه روند واکسیناسیون در کشور گفت: «در فاز دوم به ثبتنام سالمندان رسیدیم به ترتیب سنین ۸۰، ۷۵، ۷۰ و ۶۵ واکسینه میشوند و بعد از آن افراد دارای بیماری زمینهای ۱۸ تا ۶۵ سال واکسینه میشوند و سپس نوبت به مشاغل پر خطر میرسد.» سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «مشاغل پر خطر شامل معتادان متجاهر، کسانی که در محیطهای عمومی فعالیت میکنند، مثل کارمندان بانکها و خبرنگاران هستند. سپس نوبت به عموم مردم میرسد، اما برای اینکه برنامهریزی شده که در مهر مدارس و دانشگاهها را بازگشایی کنیم، حتماً اولویتبندی برای واکسینه شدن معلمان و اساتید انجام میشود.»
به گفته لاری واکسنها برای زیر ۱۸ سال نیست و واکسیناسیون دانشجویان در قالب همان واکسیناسیون جمعی «مرداد و تیر ماه» خواهد بود. ابتدا باید واکسیناسیون ۸ میلیون جمعیت در اولویت انجام شود. به واکسیناسیون دانشجویان به صورت واضح و شفاف به پرداخته نشدهاست و آنها جزو قشر جوان هستند.
پیشنهادات انتخاباتی وزارت بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت درباره روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تمهیدات وزارت بهداشت برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی هم گفت: «وزارت بهداشت پیشنهادات را برای برگزاری انتخابات و تبلیغات ریاست جمهوری دادهاست، ولی معمولاً این پیشنهادات در قرارگاه ملی مبارزه با کرونا بررسی میشود و در ستاد ملی نهایی و تصویب میشود، با این وجود روند اعمال شیوهنامههای بهداشتی به شرایط بیماری هم بستگی دارد.» به گفته وی، وزارت بهداشت برنامههایی را برای برگزاری میتینگهای انتخاباتی داده و پیشنهاد این بوده که این تبلیغات حضوری نباشد.
منبع: روزنامه جوان