روزه‌داری؛ دشمن کرونا

مباحث مربوط بر زیان‌آور بودن روزه در روزهای کرونایی شایعاتی بیش نیست.

به گزارش راه شلمچه، «روزه‌داری نه‌تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش واکنش‌های التهابی در بدن می‌شود»، جمله فوق چکیده نظر کارشناسان و متخصصان تغذیه درباره روزه‌داری است تا معلوم شود مباحث مربوط بر زیان‌آور بودن روزه در روزهای کرونایی شایعاتی بیش نیست.  جلال‌الدین میرزای‌رزاز، رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه تغذیه خوب برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی لازم و ضروری است، اظهار کرد: با توجه به مطالعات مبتنی بر شواهد، متخصصان علوم پزشکی همگی معتقدند که نخوردن غذا به طور متناوب مانند روزه‌داری اسلامی نه‌تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی، کاهش واکنش‌های التهابی و ارتقای واکنش بدن می‌شود.  

وی با اشاره به شرایط موجود جامعه و شیوع «کووید-19» در کشور تصریح کرد: امسال با توجه به اپیدمی کرونا در کشور در آستانه رمضانی قرار گرفته‌ایم که با همه رمضان‌هایی که تاکنون داشته‌ایم متفاوت است؛ اینکه امسال می‌توانیم روزه بگیریم یا نه در 2 هفته اخیر ذهن خیلی از هموطنان را به خود مشغول کرده است. 

میرزای‌رزاز تصریح کرد: با توجه به اینکه جمع کثیری از هموطنان هنوز در قرنطینه‌های خانگی به سر می‌برند شاید از این جهت که ساعات بیشتری را به استراحت می‌پردازند بتوانند توفیق بیشتری در کسب معنویت یافته و نیز از فواید روزه‌داری بهره ببرند و عملا چیزی را که به نظرشان تهدید بوده به فرصت تبدیل کنند. 

وی خاطرنشان کرد: رمضان فرصتی را فراهم می‌کند که بتوان عادات غلط تغذیه‌ای را که در قرنطینه‌های خانگی ایجاد شده بود اصلاح کرده و با رعایت تنظیم انرژی دریافتی و میزان کالری مصرفی، اضافه وزن‌های ایجاد شده و مشکلاتی نظیر کبد چرب، فشار خون، چربی‌های بالا و قند را کنترل کرد. 

این استاد دانشگاه در عین حال به کسانی که به کرونا مبتلا شده بودند و حدود 5 درصد و بیشتر وزن خود را در این بیماری از دست داده‌اند توصیه کرد تا بازگشت وزن به شرایط قبل از بیماری نباید روزه بگیرند.  این متخصص علوم تغذیه با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به «کووید-19» گفت: توصیه ما به همه روزه‌داران گرامی رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه 5 گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان‌های سبوس‌دار، انواع جوانه‌ها، گروه میوه‌ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه‌ها، گروه سبزی‌ها با تاکید بر مصرف انواع آنها با رنگ‌های متفاوت و بویژه خانواده کلم، گروه گوشت‌ها با تاکید بر تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم‌چرب در فاصله افطار تا سحر است. 

وی به هموطنان توصیه کرد: مصرف غذا باید به صورت کاملا پخته باشد؛ بویژه درباره گوشت‌ها، مرغ، ماکیان، ماهی‌ها و تخم‌مرغ که باید کاملا و بخوبی پخته و طبخ شده باشد. 

رئیس انجمن تغذیه ایران درباره نقش و اهمیت مصرف ویتامین C گفت: سبزیجات به دلیل داشتن اسیدفولیک و ویتامین C ‌و پیش‌ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند، بنابراین تمام سبزیجات زرد، قرمز، نارنجی و سبز رنگ را حتما به صورت کاملا شسته و ضدعفونی شده در برنامه غذایی خود قرار دهید. مصرف انواع مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو ترش و نارنج) حاوی ویتامین C هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.


منبع؛ وطن امروز


 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار