به گزارش راه شلمچه، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان مهمان برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب(21 بهمن 1403) رسانه ملی بود.
مشروح صحبتهای شریعتمداری را در زیر میخوانید.
قبل از انقلاب دستگیر شده بودم و زندانی بودم و باورمان نمیشد میخواهد انقلاب شود. وقتی جرقههایی که زده شد در زندان هم تاثیر داشت. در آن حالت هم خیلی ها باور نداشتند رژیم شاه با آن همه پشتیبانی هایی که داشت چطور میشد انقلاب شود. یادم است سرهنگ زمانی رئیس زندانهای سیاس بود داخل زندان می گفت مطمئن باشید ما ماندگاریم.
من در آن موقع یعنی پیروزی انقلاب اسلامی از اعضای کمیته استقبال از حضرت امام بودم و روز 22 بهمن همراه مردم در خیابانها بودیم و همیشه انقلاب را به عنوان یک اعجاب آمیز میدیدم و باورمان نمیشد که این اتفاق مهمی رخ دهد.
کسانی که معتقدند انقلاب کمرنگ شده باید به این پرسش پاسخ دهند چرا کینه توزیها و برنامه ریزیهای دشمن علیه انقلاب روز به روز شتاب بیشتری میگیرد؟
حضرت آقا خطاب به دشمن فرمودند؛ اگر معتقدید که ما به بن بست رسیدیم چرا این همه سر و صدا و شلوغ میکنید؟
مردم ما با مردم آن زمان فرقی نکردند منظورم این است که فرق چندانی نکردند تفاوتی هم دارد طبیعی است ولی آن چیزی که مربوط به انقلاب باشد همچنان سر جایش باقی است.
کارشناس برجستهای است به نام بیتون میگوید انقلاب هایی که به وجود میآیند بعد از مدتی که از آن گذشت به تدریج کم رنگ و کمرنگ تر می شوند تا اینکه به فراموش میروند.
حضرت آقا قبلا اشارهای داشتند به همین سبک که در 200 سال گذشته انقلابهایی داشتیم که به همین سرنوشت دچار شدند و انقلاب ما با آنها فرق دارد .
انقلاب کبیر فرانسه را به این دلیل میگویند کبیر که تقریبا خیلی سریع در اروپا اثر گذاشت که سال 1789 پیروز شد یعنی 10 سال درگیر بودند و سال 1804 ناپلئون بناپارت امپراطور فرانسه شد یعنی قرار بود دموکراسی شود و پادشاهی و امپراطوری برود ولی ناپلئون آمد. یا انقلاب اکتبر 1917 شوروی سابق وقتی لنین وارد ایستگاه قطار مسکو شد یک تز اقتصادی داد که معروف شد به تز اقتصادی پای واگن و بعد هم تز اقتصادی داد به نام پپ ولی با آن متفاوت بود ولی هردو مارکسیستی بود. ولی مردم چون از ظلم حکومتها به تنگ آمده بودند به این انقلابها تن داده بودند.
قرون وسطی که گالیله را که نطری متفاوت با آنها داده بود را وادار به توبه کرده بودند چیزی که در آن زمان خیلی رونق داشت گیوتین بود که سر میبرید و مردم از آن به تنگ آمده بدند و به این طرف آمدند اما نمیدانستند این طرف چه خبر است.
وقتی امام خمینی در پاریس پیام میدادند شهدای شما را با شهدای بدر و احد و کربلا محشور کند مردم بدر و احد و کربلا را می شناختند برای شهدای کربلا چشم هایشان پر از اشک میشد و دل هایشان داغدار بوده.
شهید مطهری میگفتند وقتی حضرت امام ندا به انقلاب بلند کرد مردم این ندا را در دلشان آشنا یافتند به بیانی دیگر مردم گمشده 1400 ساله خودشان را پیدا کرده بوند.
انقلاب اسلامی چون تکیه بر باورهای مردم دارد و تا مادامی که این باورها هست انقلاب هم هست به همین علت است که انقلاب نه تنها کم رنگ نشده بلکه به قول امام انقلاب را تکثیر میکنیم.
یکی برجسته ترین جامع شناسان امریکا که با ما بسیار دشمن است میگوید نمیدانم گفتمان ولایت فقیه ایران چه میگذرد که هرچقدر میگذرد گستره آن بیشتر می شود.
اینکه سفره مردم مشکل پیدا کرده در این زمینه کوتاهی شده منظور این نیست که کار نکردند ولی بعضا به مسائل جانبی بیشتر از آن چیزی که بیشتر مورد نیاز مردم باشد را کار نکردند.
حضرت آقا گفتند همه مشکلات راه حلهای درونی دارد.
به جای اینکه به راه حل درونی بپردازیم به سراغ فاکتورهایی رفتیم که ممکن است زیان آور هم باشد مثل مذاکره با آمریکا
آدم هایی که به این کار میآیند باید همه توانشان را به کار بیارند.
قیمت ارز را کی تعین می کند؟ چرا چند تا کانال تعین می کنند؟
زمانی که آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی بودند ساعت 8 و نیم شب تماس گرفتم و گفتم الان تراکنش خاصی اتفاق افتاده؟ گفت نه چطور مگر؟ گفتم همین الان یک کانالی اعلام کرد قیمت ارز 200 تومان اضافه شده. ایشان گفتند چرا میگویید 8 شب؟ 2 و نیم بعد از نصف شب. گفتم کی تعیین می کند؟
بیاناتی که حضرت آقا اخیرا در باره مذاکره داشتند شکل و ابهت آن تازهگی دارد ولی تقریبا از 10 یا 12 سال قبل به فراوانی فرمودند که مذاکره مشکل ما را حل نمی کند.
مذاکره ساختارش سه طبقه است بخش پایینی و کف آن نفاط مشترک آن است بخش میانی گفتگوها و بحثهای بده بستان هاست سقف مذاکره پایانی است یعنی مجموعه توافق هاست.
امریکا این دفعه سقف را تعین کرده که نمیگوید بیایید مذاکره کنیم تا به فلان نقطه برسیم میگوید بیایید به این نقاط تن بدهید.
همین الان یادداشت ترامپ را نگاه کنید ترامپ حدود 10 مورد گفته و نمیگوید مثلا بیایید در باره موشک بالستیک با هم صحبت کنیم. میگوید در باره موشکهای شما بحث کنیم یعنی مانند برجام.
مگر آقایان نمیگفتند در برجام تمام تحریمها را لغو کنند؟
به اینهایی که می خوانم را توجه کنید که آقایان اعتراف کرده بودند؛
روحانی: امریکا با زبان و عمل میگوید اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرقی آسیا(کره شمالی) میگوید با ما مذاکره کند مگر دیوانهاند که با شما مذاکره کنند.
آقای ظریف مرداد 1397: راجب برجام ساعتها مذاکره شد سپس آقای ترامپ با یک امضای سریع آن را باطل اعلام کرده بود آیا میتوان با چنین فردی وارد مذاکره شد؟ من اعتراف می کنم که اشتباه کردم و به حرف جان کری وزیر وقت امور خارجه امریکا اعتماد کرده بودم. آیا امریکا حاضر است به متن برجام پایبند باشد؟ روحش به کنار تا کنون واشنگتن هر دو را زیر پا گذاشته.
وقتی شما چنین تجربهای که دارید چگونه میخواهید با آنها مذاکره کنید.
میگویید ترامپ برگشته. سه روز پیش تحریمهای جدیدی را وضع کرده بود.
قبلا مسائل هستهای زیر نظر آژانس بوده ولی ترامپ میگوید الان باید زیر نظر ما باشد.
توماس فریدمن یکی از برجستگان علوم هستهای چند سال قبل گفته بود مشکل ما اصلا مسئله هستهای نیست مشکل ما این است که ایران نه فقط بدون رابطه با امریکا بلکه در حال دشمنی با ما به بزرگترین قدرت علمی و نظامی منطقه تبدیل شده است.
معمار تحریمها هفته قبل مقالهای خطاب به ترامپ نوشته بود ما سه گزینه برای مقابله با ایران داریم گزینه اول گزینه نظامی است که حتما نتیجه نمیگیرد. گزینه دوم حمله به تاسیسات هستهای ایران است که آن هم نتیجه نمیدهد ضمن اینکه تاسیسات ایران بومی است و دانش را نمیشود با بمباران از بین برد و اما در عین حال ایران هم ساکت نمینشیند و پاسخ هایی خواهد داد و تنها راه ما با ایران مذاکره است.
امریکا میگوید تنها راه مقابله با ایران مذاکره است و اینجا هم بعضیها میگویند برای رفع مشکلات مذاکره است.
اینکه میگویند ترامپ عوض شدهه از کجا می گویند؟ مگر ترامپ همین چندر روز پیش نگفته برای دفاع از مردم غزه باید آنها از غزه به مصر یا اردن بروند و زندگی خوبی داشته باشند؟ این همانی است که هزاران تن بر سر مردم غزه ریخته بود .
فردا آمدن ما در راهپیمایی 22 بهمن در حقیقت دفاع از غزه و شهدا است شما یقین بدانید روی این راهپیمایی محاسبه میکند هر کس هر گامی که بر میدارد تیری است که به سمت دشمن شلیک میکند.
مردم میدانند مشکلاتی دارند که این مشکلات به انقلابشان ربطی ندارد.