به گزارش راه شلمچه، تصویر بخشنامه وزارت راه که در فضای مجازی منتشر شده، به تاریخ چهارم آذرماه ۱۴۰۳ درباره چگونگی اعلام گران شدن قیمت بلیط قطار است و دستورالعملهای آن با هماهنگی شورای اطلاعرسانی دولت و مقامات وزارت راه و شهرسازی صادر شده است. طبق این بخشنامه با اینکه مصوبه افزایش قیمت بلیت در آن زمان صادر شده اما نباید در ایام 100 روزگی دولت اجرا و رسانهای شود تا دولت در این ایام مورد انتقاد قرار نگیرد.
همچنین طبق بند هفتم این بخشنامه قرار بر این بوده تا با همکاران راهآهن بدون اینکه مشخص شود از عوامل راهآهن هستند؛ به عنوان مردم عادی گفتوگو شود و اظهاراتی برای «تلطیف فضا» داشته باشند.
تجربه فتنه 88 برای اعمال گرانی
همچنین به گزارش اقتصاد معاصر، به تازگی نامهای از دفتر وزیر راه به بیرون درز کرده با این محور که روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی در طرحی به منظور زمینهچینی برای گران کردن بلیت قطار، گفتوگوی کارمندان راهآهن با مسافران بدون معرفی خود جهت اقناع آنها، برگزاری هدفمند نشست خبری و... را برنامهریزی کرده است.
پیگیریها نشان داد که این جلسه تامین پیوست رسانهای، بدون حضور کارشناسان روابط عمومی و با برنامهریزی چندین مشاور، با سابقه مشخص سیاسی انجام شده است.
در این نامه قید شده است: «مشاوران رسانهای و صاحبنظران حاضر در این جلسات بر اساس تجارب عملیاتی خود درخصوص حضور افراد تعلیم دیده در بین مردم برای همراهی و تلطیف اوضاع اعلام نظر کردهاند»؛ این موضوع در سال ۱۳۸۸ جزو ارکان تبلیغی فتنهگران بوده است.
یکی دیگر از نکات قابل تامل در این نامه این است که سرپرست مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی نمیداند که بقیه روابط عمومیهای سازمان و شرکتهای وزارت راه و شهرسازی، مرکز نیستند و ظاهراً همه را مرکز ارتباطات میپندارد.
شایان ذکر است به تازگی نرخ عوارض آزادراهی هم افزایش یافته است. طبق قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، شرکت ساخت هم موظف است پیوست رسانهای گرانکردن عوارض آزادراهها را پیش از انتشار نظیر این پیوست رسانهای گرانی بلیت قطار، منتشر کند.
گفتنی است، ادعای خلاف واقع «اعمال خاموشی خانگی به علت جلوگیری از مازوتسوزی» نیز دستپخت شورای اطلاعرسانی دولت بود. الیاس حضرتی؛ رئیس چندشغله شورای اطلاعرسانی دولت، مدیرمسئول روزنامه اعتماد است که روزنامه تحت امرش به علت انتشار اخبار و گزارشهای خلاف واقع شهرت دارد.