علامه حسن‌زاده آملی به ملکوت اعلی پیوست +زندگی‌نامه

 روح حضرت آیت الله العظمی علامه حسن زاده آملی ساعاتی قبل به ملکوت اعلی پیوست.

به گزارش راه شلمچه، یکی از نزدیکان علامه حسن‌زاده آملی در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد؛ علامه حسن‌زاده آملی دقایقی قبل دار فانی را وداع گفت.

حضرت آیت‌الله حسن حسن‌زاده طبری آملی مشهور به علامه حسن‌زاده آملی فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی است. طرفداران وی او را علامه ذوالفنون و علامه دهر نیز می‌نامند و در ادبیات، علوم غریبه، ریاضی، هیئت و طب تبحر دارد.
وی به غیر از زبان فارسی و مازندرانی به زبان‌های فرانسوی و عربی نیز تسلط دارد. و اشعاری نیز به زبان‌های فارسی، طبری و عربی سروده‌است.

علامه حسن‌زاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای ایرای لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. وی در سن شش سالگی، به مکتب خانه رفت و خواندن و نوشتن یادگرفت. تعدادی از جزوات متداول در مکتب خانه‌های آن زمان را خواند. سپس وارد دورهٔ ابتدایی دروس حوزوی شد. تاریخ ورود وی به حوزهٔ علمیه مهرماه سال ۱۳۲۳ هجری شمسی بود.

متون مقدماتی درس حوزه را در آمل نزد آیات و واعظان محمد غروی، عزیزالله طبرسی، احمد اعتمادی و عبدالله اشراقی و ابوالقاسم رجائی و میرزا ابوالقاسم فرسیو و استادان دیگر فرا گرفت و در آمل آغاز به تدریس چند کتاب مقدماتی نمود.

وی در شهریور ۱۳۲۹ خورشیدی به تهران آمد و چند سالی در مدرسهٔ حاج ابوالفتح به سر برد و باقی کتب حوزوی را نزد سید احمد لواسانی خواند. چندین سال در مدرسهٔ مروی به سر برد و زیر نظر محمدتقی آملی و ابوالحسن شعرانی به مدت ۱۳ سال درس خواند و از او اجازهٔ اجتهاد دریافت داشت.

در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی به قصد اقامت در قم، تهران را ترک گفته و پس از ورود به قم، آغاز به تدریس معارف حوزوی و فنون ریاضی نمود. او در قم نزد سید محمدحسین طباطبایی، و به سفارش وی از سید محمدحسن الهی طباطبایی استفاده برده‌است. حسن‌زاده آملی به مدت ۱۷ سال از دروس سید محمدحسین طباطبایی بیشترین بهره‌ها برد. 


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار