به گزارش راه شلمچه، برای انجام کارهای بزرگ به انسانهایی بزرگ نیاز است. انسانهایی با ارادههایی پولادین، گامهایی استوار و اعتقادی راسخ تا آنها را به سرمنزل مقصود برساند. هشت سال دفاع مقدس سرشار از وجود قهرمانانی بود که برای رسیدن به هدفشان مردانه تا پای جان میجنگیدند. آزادسازی خرمشهر به عنوان یکی از حساسترین مقاطع دفاع مقدس و تاریخ ایران قهرمانهای بزرگ زیادی را به خودش دیده است. آنها از اولین مرحله عملیات بیتالمقدس در سختترین شرایط حضور پیدا کردند تا سوم خرداد به روزی تاریخی برای مردم کشور تبدیل شود. حماسه این قهرمانان بزرگ برای همیشه در قلب تاریخ ایران ماندگار خواهد شد و نسلها با شنیدن نامشان یاد خرمشهر مظلوم و سوم خردادش خواهند افتاد.
شهید محمد جهانآرا روز سوم خرداد در میان رزمندگان نبود تا ببیند خرمشهر آزاد شده است. شهر که آزاد شد، نیروها یاد فرمانده شهیدشان را زنده کردند و از مقاومتهایش در دفاع از شهر گفتند. شهید جهانآرا در مقاومت ۳۴ روزه مردمی با دستهای خالی مقابل دشمن بعثی ایستاد و برنامههای دشمن جهت اشغال شهر را به تأخیر انداخت. جهانآرا آن روزها یک تنه یک ارتش بود و رزمندگان از وجود او روحیه میگرفتند و مقاومت میکردند. شهید جهانآرا و یاران اندک او در حالیکه کمتر از هزار نفر بودند در برابر دو تیپ نیروی مخصوص و یک تیپ مکانیزه و چند گردان پیاده یعنی نیرویی حدود دو لشکر، ۳۴ شبانهروز مقاومت کردند.
شهید حسن باقری، قهرمان دیگری است که هر چه از نقش او در آزادی خرمشهر گفته شود، کم خواهد بود. شهید باقری یک تئوریسین کامل با هوش نظامی بالا بود. زودتر از دشمن، نقشههایش را پیشبینی میکرد و دستش را میخواند. حسن باقری از همان روزهای اول در جریان انجام عملیات بیتالمقدس بود و با دقت جریان عملیات را رصد میکرد و بر انجامش اصرار داشت.
آن روزها صحبتی مطرح شده بود که وقفهای در انجام عملیات بیتالمقدس ایجاد شود. شهید باقری در جلسه با فرماندهان تأکید داشت نباید در انجام عملیات وقفه بیفتد. او در جلسه با فرماندهان، نامهای از دختربچه دانشآموزی را خواند. آن دختر نوشته بود ما برای شما دعا میکنیم و منتظر آزادی خرمشهر هستیم. این نامه تأثیرگذار بود. حسن گفت: «خرمشهر برای ما، ملت ما و امام ما یک اسطوره است. هرچه خاک آزاد کرده باشیم باز مردم میگویند خرمشهر چه موقع آزاد میشود؟» میگفت: «دشمنی که در خرمشهر است یک دشمن مستأصل است، نمیتواند دفاع کند، دستش روی ماشه نمیرود. نباید به آنها مهلت بدهیم، اینها به زور ایستادهاند.»
حاج قاسم سلیمانی و رزمندگان تیپ ۴۱ ثارالله (ع) در جریان این عملیات رشادتهای زیادی را انجام دادند. در عملیات بیتالمقدس، حاج قاسم فرمانده تیپ ۴۱ و به عنوان یکی از تیپهای قرارگاه قدس بود و مأموریت سختی به او واگذار شد که با عمده قوای دشمن درگیر شود و نیروهای دیگر با عبور از کارون بتوانند خود را به جاده اهواز- خرمشهر برسانند. نبرد سختی در منطقه عملیاتی تیپهای قرارگاه قدس جریان داشت که تیپ ۴۱ ثارالله نیز در نبردی سخت، جانانه و نزدیک با دشمن (به طوری که گاهی فاصله بین ما و دشمن به کمتر از ۳۰ متر میرسید) فداکارانه جنگیدند و موفق شدند به بهترین شکل ممکن، مأموریت خود را به انجام برسانند.
شهید احمد کاظمی و شهید حسین خرازی نیز به همراه نیروهایشان برای آزادی خرمشهر سنگ تمام گذاشتند. لشکر امام حسین (ع) به فرماندهی شهید حسین خرازی در کنار لشکر نجف اشرف به فرماندهی شهید احمد کاظمی نخستین فرماندهانی بودند که لشکریانشان وارد خرمشهر شده و نخستین کسانی بودند که خودشان در رأس عملیات وارد این شهر شدند و در پایان هم خودشان خبر پیروزی این عملیات مهم را به گوش فرماندهان قرارگاه خاتمالانبیا رساندند.
حاج احمد متوسلیان، حاج ابراهیم همت و نیروهای لشکر ۲۷ و برادران باکری در این عملیات سنگ تمام گذاشتند. مردان بزرگ دیگری نیز برای آزادی خرمشهر حضور داشتند که در مراحل اولیه عملیات به شهادت رسیدند. مقاومت شهید حسن قجهای و نیروهای گردان سلمان فارسی یکی از حماسههای بزرگ عملیات بیتالمقدس است. محسن وزوایی نیز جانش را برای آزادی خرمشهر گذاشت همچون شهید علی اصغر بشکیده، شهید احمد بابایی، شهید ابراهیم نصر آزادانی، شهید احمد رضا خدیوپور و دهها شهید دیگری که با قطرات خونشان خرمشهر را آزاد کردند.
منبع: روزنامه جوان