به گزارش راه شلمچه، روز گذشته ویدئویی در شبکههای اجتماعی پخش شد که نشان میداد لیلا حسینزاده محکوم امنیتی در جلسه دفاع از پایاننامه خود با لباسگریلاهای گروه تروریستی پژاک و بدون داشتن حجاب حضور پیدا کرده است. نکته قابل توجه، شروع کردن به سخنرانی این فرد با اسم بردن و احترام به دو تجزیهطلب وابسته به شوروی در دهه 20 بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، برخی مسئولان دانشگاه تهران درخصوص این فیلم گفتند: این جلسه، جلسهای رسمی با عنوان دفاع از پایاننامه نبوده است و این فرد با اصرار از اساتید خود در گروه مردمشناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، جلسهای را با عنوان جلسه آمادگی برای دفاع ترتیب داده و در آن به هدف خود که همان تهیه فیلم در این شکل و شمایل است دست یافته است.
در توضیحات دانشگاه تهران به نقل از معاون آموزشی دانشگاه تهران آمده است: «بر اساس رأی کمیسیون موارد خاص دانشگاه مورخ 14 شهریور ماه 1402، این فرد به دو علت «اتمام سنوات مجاز تحصیل» و «عدم ثبتنام در نیمسال دوم سال تحصیلی 1402 ـ 1401 (نیمسال دهم پس از ورود به دانشگاه و نیمسال هفتم تحصیل)» از تحصیل محروم شده است؛ بنابراین از آن تاریخ به بعد دانشجوی دانشگاه تهران محسوب نمیشود.»
البته گزارشها حاکی است که با تذکر استاد مربوطه درخصوص پوشش نامناسب فرد مذکور و رفتارهای خارج از شأن دانشگاه توسط وی و همراهانش، استاد با اعتراض جلسه را ترک میکند. دانشیار دانشگاه تهران در این باره عنوان کرد: «او از فرصت آن جلسه سوءاستفاده کرد و یک سری مطالب را ادا کرد که به ایشان تذکر داده شد و من هم جلسه را ترک کردم.»
در توضیحات دانشگاه تهران به نقل از مهرداد عربستانی، دانشیار گروه آموزشی انسانشناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران که پیش از این استاد راهنمای «لیلا حسینزاده» بوده است، در پاسخ به اینکه «آیا شما مطلع بودید که این خانم قانوناً دیگر دانشجوی دانشگاه تهران محسوب نمیشده است؟»، گفته است: «اینکه دانشجو محسوب نمیشود را خیر، ولی مطلع بودم در رابطه با مرخصی تحصیلی و همچنین سنوات تحصیلی خود به مشکل برخورد کرده است. قرار بود که ایشان درخواستی بدهد و این امر را پیگیری کند و مدارک لازم را بیاورد تا این مشکل رفع شود، ولی اینکه ایشان بهطور کلی دانشجو نیست را خیر، من چنین تلقیای را نداشتم.»
عربستانی در توضیح این جلسه میگوید: «جلسهای که این فرد آن را جلسه دفاع خود معرفی کرده است، قطعاً جلسه رسمی محسوب نمیشود. من نمیدانستم که او دیگر اصولاً دانشجو نیست و فکر میکردم به مشکلی آموزشی برای ادامه تحصیل برخورد کرده که قابل رفع است و خودش گفت که آن مشکلات را پیگیری و رفع میکنم.»
یک مقام مسئول در ادارهکل حراست دانشگاه تهران هم در پاسخ به خبرنگار تسنیم بیان داشت: «همه آنچه برای مهیا شدن جلسه بهاصطلاح دفاع این فرد اتفاق افتاده، بهدلیل اعتباری بوده که استاد راهنمای سابق او به میان آورده بوده است. این استاد تحت تأثیر ادعای او مبنی بر اینکه مشکلاتش حل میشود، قرار گرفته و بهگفته خودش یک جلسه غیررسمی صرفاً برای اعلام نظر و آمادگی بیشتر برای روز دفاع برگزار میکند، این در حالی است که این فرد اصلاً شرایط ادامه تحصیل ندارد.»
دانشگاه تهران هنوز اطلاعیه رسمی صادر نکرده است؛ با وجود این، باید مسئولین برگزارکننده این جلسه و اساتیدی که با تشکیل آن موافقت کردند به این سؤال پاسخ دهند؛ آیا از ابتدا با این پوشش و نوع لباس خاص وی اجازه دادهاند پشت تریبون برود و تشکیل چنین جلسهای در آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران چه توجیهی دارد؟
توضیحاتی که قابل قبول نیست
به گزارش کیهان، این توضیحات مسئولان دانشگاه و استاد راهنما بیشتر توجیهاتی غیرقابل قبول است. مسئولان این دانشگاه باید به طور صریح توضیح دهند که آیا دانشگاهی در سطح دانشگاه تهران آنقدر بیدر و پیکر شده است که یک فرد با سوابق محکومیت در شرایطی که طبق اعلام دانشگاه دیگر دانشجو محسوب نمیشود، بدون حجاب و با پوشش تروریستهای تجزیهطلب و با گرامیداشت دو تن از سران تجزیهطلب در محیط دانشگاه معرکهگیری کند؟ آیا دادن مجال به چنین افراد معلومالحالی آن هم در محیط دانشگاه برای خوراک سازی و خوراکدهی به شبکههای معاند و ناامید سازی مردم یک اتفاق ساده و تصادف است یا اینکه نشان از غفلت و کمتوجهی و ناتوانی مسئولان امر دارد؟
این همه انفعال و توجیهات بیمنطق از سوی مسئولان این دانشگاه چه معنایی دارد؟ چنین داستان و انفعالی را متاسفانه درخصوص بحث حجاب در دانشگاه نیز شاهد هستیم.
این حجم از تغافل و کمتوجهیها نسبت به اصول و ارزشها در حالی است که نمونه آن را حتی در دانشگاههای به ظاهر روشنفکرنمای غرب هم نمیتوان یافت.
به یاد بیاورید همین چند ماه قبل و اواخر سال گذشته بود که خبر ممانعت دانشگاه سوئدی از ارائه پایان نامه یک دانشجوی ایرانی منتشر شد. ماجرا این بود که «وحید سعادتطلب» دانشجوی مقطع دکتری رشته شیمی مواد و محیط زیست دانشگاه استکهلم سوئد، پایاننامه خود را به شهیدان حاج قاسم سلیمانی، مرتضی آوینی و مرتضی مطهری تقدیم کرده بود و دانشگاه سوئد به همین دلیل از برگزاری مراسم دفاع او جلوگیری میکرد.
اکنون انتظار از دستگاه قضایی و دستگاههای امنیتی کشور این است که با جدیت نسبت به اتفاقاتی نظیر ماجرای اخیر دانشگاه تهران ورود پیدا کنند.