به گزارش راه شلمچه، در این مراسم، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت الله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهوری و جمعی از مقامات و مسئولان حوزههای فرهنگی، علمی، دانشگاهی، حوزوی، دینی، سیاسی و اجتماعی کشور و شماری از مقامات کشوری و لشکری، عصر پنجشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در تالار وحدت تهران برگزار شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از این استاد اخلاق به موجب اینکه اجازه برگزاری این بزرگداشت را دادند، اظهار کرد: استاد انصاریان نیازی به معرفی ندارند، ایشان با منبر و خطابه معرفی میشوند و خدمات و تاثیرات زیادی را هم داشتهاند.
آیتالله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه این مراسم در سخنانی درباره نقش استاد حسن انصاریان در حوزه دین و اخلاق گفت: استاد انصاریان محقق، مفسر، دارای ذوق و قریحه شعر و اهل ادب و صاحب نثر روان و صاحب تالیفات گرانسنگ است.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: او شخصیتی است که حقیقتاً تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است.
وی خطاب به استاد انصاریان گفت: به شما تبریک میگویم که نام شما در زمره مرزبانان اعتقادی و اخلاقی است که چه افتخاری از این بالاتر است.
غلامرضا اعوانی رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه دین نوری است که انسان حق را از باطل تشخیص میدهد، خاطرنشان کرد: کسانی که ایمان ندارد از حیات روحانی و الهی محروم خواهند بود، قرآن «ایمان» را نور الهی میداند و نور الهی است که طلوع میکند و در نفس انسان مومن تجلی پیدا میکند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه وقتی تاریخ پر فراز و نشیب شیعه را مرور میکنیم همواره بر آسمان درخشان آن روحانیت شیعه را میبینیم که با هرگونه ظلم و جور و انحراف در معارف دینی مقابله کرده است، گفت: در طول تاریخ هزارساله ایران همواره شاهد عالمانی بودیم که حتی لحظهای راحتطلبی را دنبال نکردند و در انتظار دیوان سالارها برای رفع حوائج نماندند و برای ترویج معارف دین و قرآن تنها به خطابههای علمی منبرها بسنده نکردند.
وی ادامه داد: امروز در اینجا جمع شدیم تا د رمورد کسی صحبت کنیم که سیره و سلوک و مشی فردی و اجتماعی آن و کنشگری سیاسی او بازنمایی حقیقی از همانچیزی است که به عنوان علم نافع از آن یاد میکنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آوازه شیخ حسین انصاریان از دهه ۵۰ در جنوب شهر تهران طنین انداز شد، ایشان جوان فاضل امام حسینی بود که دستگیر مردان و زنان شده و در کتار ترویج معارف دینی؛ حل مشکلات مردم بخش مهمی از دغدغههایش بود.
در این مراسم مسعود پزشکیان رییس جمهور ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و آرزوی سلامتی و سربلندی برای همه علمای اسلام به ویژه حاج شیخ حسین انصاریان گفت: یکی از ویژگیهای برجسته و بسیار آموزنده استاد انصاریان عملکرد و رفتار شایسته و پسندیده ایشان است که اگر صدها کتاب بیش از آنچه ایشان نوشته، مینوشت و هزاران منبر بیش از منبرهایی که رفته میرفت، تاثیری که عملکرد او بر جامعه گذاشته است، نداشت.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تاکیدات مکرر قرآن کریم مبنی بر اخلاق و رفتار نیک تصریح کرد: بسیاری از ناملایمتیها با مردم سبب شده که آنها اگر ضد ما عمل نکنند، قطعا حرف و سخن ما آنها را هدایت نخواهد کرد، در حالی که این رفتار نبی مکرم اسلام بود که باعث شد مردم دور او جمع و آنگاه به نور اسلام هدایت شدند.
رونمایی از تمبر یادبود و آثار جدید شیخ حسین انصاریان
در این آیین و با حضور رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی علاوه بر رونمایی و امضای تمبر یادبود استاد انصاریان از اثر جدید ایشان که مجموعه پنج جلدی سفینه سجادیه که شرح دعاهای امام سجاد است، رونمایی شد.
همچنین یک کتاب درباره سیر سلوک، یک کتاب درباره نظام تربیت در اسلام و یک کتاب با موضوع خانواده در اسلام از آثار استاد انصاریان در این مراسم رونمایی شد.
حسین انصاریان در ۱۸ آبان ۱۳۲۳ در خانواده مذهبی در خوانسار به دنیا آمد. پدر او از خاندان حاج شیخ و خانواده مادری وی از سادات موسوی آن شهر است. در سه سالگی با خانواده به تهران مهاجرت کرده و در محله خیابان خراسان ساکن شدند. انصاریان در مسجد لرزاده مجذوب آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان شد و از همان کودکی از محضر حجت الاسلام مهدی الهی قمشه ای بهره برده و مشاور خوبی برای وی بوده است،
انصاریان پس از تکمیل دروس دبیرستان، تحصیل علوم دینی را در پیش گرفت و از اساتیدی در دو حوزه علمیه تهران و قم همچون آیت الله میرزا علی فلسفی، حاج شیخ عباس تهرانی، حاج آقا حسین فاطمی، محمد فاضل لنکرانی، نعمت الله صالحی نجف آبادی، حاج شیخ ابوالفضل نجفی خوانساری، حاج میرزا هاشم آملی و محمد محمدی گیلانی تلمذ کرده و پس از تحصیلات دینی و به پایان رساندن مدارج عالی حوزوی برای تحقیق و تبلیغ علوم اسلامی به تهران برگشت.
حاصل تلاش های خالصانه و تاثیرگذار این روحانی در بیش از ۴۰ سال در داخل و خارج کشور شامل ۶ هزار نوار سخنرانی بی تکرار و بیش از ۸۰ تالیف کتاب در قالب ۱۲۸ جلد با ترجمه های مختلف بین المللی است. البته انصاریان علاوه بر ترجمه قرآن کریم و نهج البلاغه، کتاب های صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان را ترجمه کرده و یک دیوان شعر نیز دارد.
انصاریان که در سال ۱۳۹۳ به عنوان پژوهشگر خادم قرآنی معرفی شده، از بزرگانی همچون آیت الله سید محمدهادی میلانی، ملاعلی معصومی همدانی، خلیل کمره ای، سیدمحمدرضا گلپایگانی، سید احمد خوانساری، سیدشهاب الدین مرعشی نجفی و امام خمینی (ره) صاحب اجازه های علمی و روائی است.
برخی از کتاب های انصاریان شامل شرح دعای کمیل، اهل بیت (ع) عرشیان فرش نشین، معاشرت، جلوه های رحمت الهی، فرهنگ مهرورزی، زیبایی های اخلاق، توبه؛ آغوش رحمت، بربال اندیشه (دو جلد)، با کاروان نور، سیمای نماز، لقمان حکیم، فروغی از تربیت اسلامی و رسائل حج است.
سایر آثار و آخرین اخبار مربوط به برگزاری جلسات استاد حسین انصاریان را در پایگاه اطلاع رسانی عرفان مطالعه کنید.