به گزارش راه شلمچه، سیصد و چهل و چهارمین جلسه هیئتمدیره مجمع خیرین کشور با حضور اعضاء، مشاوران و مهمانان مجمع تشکیل شد. ر این جلسه طرح پیشگیری از حوادث ناگوار چهارشنبهسوری که پیشتر به طور آزمایشی و موفق در استانهای قم و البرز انجام شده است، تصویب شد و پیشنهاد شد تا در استانهای تهران، همدان، قزوین و کردستان نیز اجرایی شود.
در ابتدای این جلسه حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور به برگزاری همایش تجلیل از خیرین شاخص ایلام که به همتمدیرعامل مجمع خیرین این استان برگزار شده است، اشاره کرد و گفت: این اقدام شایسته باید توسط مجامع خیرین استانی در استانهای دیگر کشور نیز انجام شود.
در بخش دیگر این جلسه دربارۀ طرح پیشگیری از حوادث ناگوار چهارشنبهسوری که طی هفتههای گذشته در مجمع خیرین کشور بحث شده بود، بحث و گفتوگو به عمل آمد و مقرر شد در ادامه اجرای موفقیتآمیز این طرح در استانهای قم و البرز، سه استان همدان، قزوین و کردستان نیز با تسهیلگری و حمایت مجمع خیرین کشور به این طرح بپیوندند.
در ادامه، نماینده انجمن مردمنهاد ققنوس، دربارۀ فعالیتهای این انجمن در سه عرصه پیشگیری، آموزش و درمان توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: بیشتر بیماران سوختگی خودکشی میکنند یا از جامعه منزوی میشوند. به این منظور رسالت خود میدانیم که هرساله از اول دیماه به بعد برای پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری اقدامات تبلیغی و ترویجی انجام دهیم.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر زیباسازی شهری و صداوسیما همکاری کافی را نداشتهاند اما امسال به طور جدی از طریق شورای شهر، شهرداری و صداوسیما پیگیر هستیم تا تبلیغات محیطی و برنامههای آموزشی پیشگیرانه به نمایش درآید.
در ادامه زهرا ریاضی و پریچهر شاهسوند، که از اعضی مجمع خیرین بودند، پیشنهادهایی مبنی بر اینکه شهرداری تهران باید فضاهایی برای برگزاری امن مراسم چهارشنبهسوری در اختیار شهروندان قرار دهد مطرح کردند و دکتر بدخشان نیز پیشنهاد کرد که خیریهها و سمنها در این زمینه به شهرداری کمک کنند. محمدجواد حیدریپور؛ مدیرکل امور خیرین وزارت بهداشت نیز تأکید کرد که شهرداری طبق قانون متولی پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری است و باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
در مقابل، امید استادنوروزی؛ عضو هیئتمدیره مجمع خیرین کشور اظهار کرد: براساس سوابقی که در معاونت فرهنگی شهرداری دارم و این ساختار را میشناسم معتقدم شهرداری به تنهایی از عهده این امر برنخواهد آمد؛ لذا پیشنهاد میکنم همانطور که در طرح آقایان دکتر دلشاد و دکتر آلاحمد بر محوریت آموزش و پرورش برای فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری تأکید شده است در اقدامات بعدی نیز آموزش و پرورش محور باشد.
در ادامه با نظر حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور و حاضران، محمدجواد حیدریپور مدیرکل امور خیرین وزارت بهداشت به عنوان نماینده مجمع خیرین کشور جهت هماهنگی در مجمع خیرین استان تهران و اجراییشدن طرح پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری، انتخاب و مقرر شد ظرفیت شهرداری، آموزش و پرورش و خیریهها و سمنها را برای پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری در سال جاری به میدان بیاورد.
محسن ولیئی؛ مدیرعامل مجمع خیرین کشور به ارائه گزارشی از راهاندازی مجامع خیرین استانی طی سه ماه اخیر پرداخت و گفت: در سه ماه گذشته پنج استان دارای مجمع خیرین شدند. در هر استان که انتخابات برگزار شد، حداقل 150 نفر از خیرین و افراد معتبر علمی، فرهنگی و اقتصادی استان حضور داشتند.
وی دربارۀ آغاز به کار فعالیتهای دور جدید هیئتمدیره مجمع خیرین استان تهران نیز اظهار کرد: نخستین جلسه هیئتمدیره برگزار و احمد صادقی؛ عضو شورای شهر تهران به عنوان رئیس هیئتمدیره انتخاب شد. یکی از اولویتهای دور جدید همکاری با بنیاد برکت و بنیاد علوی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در محله هرندی (دروازه غار تهران) است. همچنین قرار است طرح دکتر رحماندوست برای همافزایی میان خیریههای فعال در محله هرندی، پیگیری شود.
در بخش دیگری از این جلسه مجتبی حسیننژاد؛ معاون مشارکتهای مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی «مرکز مشارکتهای مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی» سازمان بهزیستی کشور که به تازگی به این سمت منصوب شده است، به عنوان مهمان جلسه به ارائه سخن پرداخت و اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور مدنظر دارد به زودی یک همایش کشوری برای تجلیل از خیرین برگزار کند.
رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور با استقبال از این اقدام، پیشنهاد کرد: همایش مذکور با همکاری جامعه خیرین حامی معلولین کشور برگزار شود. وی همچنین بر شبکهسازی میان مؤسسات مرتبط با اهداف سازمان بهزیستی تأکید کرد و به این منظور همکاری معاونت مشارکتهای مردمی بهزیستی را با طرح دکتر شاهسوند ضروری دانست.
انتهای پیام//