به گزارش راه شلمچه، محمدرضا عارف در جلسه شورای اقتصاد گفت: «راهبرد دولت وفاق ملی احترام به همه تصمیمات گذشته بود؛ به خصوص در جایی که شخصیت افراد مطرح میشود. در غیابشان نخواستیم نقد تندی بکنیم که جواب نتوانند بدهند. إنشاءالله بگذارند این مسیر ادامه پیدا کند. متأسفانه به نظر میرسد سکوت آگاهانه دولت دارد با بیانصافی روبهرو میشود. تندتر نمیگویم؛ چون گام اول است میگویم بیانصافی و الا اگر لازم باشد باز میکنیم که چه تحویل گرفتیم! نمیخواهیم به آنجا برسیم. ما را مجبور نکنید که بگوییم چه چیزی تحویل گرفتیم... عزیزانی که تریبون عمومی دارند تا سه ماه قبل کجا بودند؟ واقعاً این گرانیها و مشکلات محصول کار سه ماهه این دولت است؟»
مسلماً ادعای اینکه همه مشکلات فقط در سه ماه اخیر به وجود آمده، دور از ذهن است و منتقدان نیز چنین ادعایی نکردهاند. انتقادها به دولت از آن روی است که مشکلات مردم را میبیند، اما لایحه فوریت داری که که به مجلس ارائه میکند، برای حل مشکل آقای ظریف و برخی دیگر از معاونین رئیسجمهور در موضوع تابعیت خارجی فرزندان آنهاست!
انتقاد برای این است که دولت در ذخیره سازی سوخت نیروگاهی کوتاهی کرده، اما برخی مقامات آن، خاموشی بیسابقه پاییزی را به جلوگیری از مازوتسوزی و در جهت رفع آلودگی هوا ربط دادند و دور افتخار هم زدند؛ هر چند که خلاف بودن ادعا ثابت شد. انتقاد برای آن است که برخی مدیران دولتی، به جای در اولویت قرار دادن مشکلات معیشتی مردم، حاشیه بازی سیاسی را ترجیح میدهند، رجیستر آیفون را در اولویت میگذارند، وزیر اقتصادی به دنبال رفع فیلترینگ است و با دستاویز قرار دادن FATF، عملیات فریب اجرا میکند، بیآنکه پاسخ دهد چرا اجرای 39 بند از 41 بند برنامه اقدام FATF نه تنها تحریمها را کم نکرد بلکه شمار تحریمها دو برابر شد؟!
انتقاد به برخی مدیران دولتی از این جهت است که نه تشخیص درستی دارند و نه تجویز درستی؛ شبانه، خودرو را گران میکنند و یواشکی، برق را! اینها دیگر ربطی به اینکه دولت را چگونه تحویل گرفتهاند، ندارد! هر چند که اگر انصاف داشتند باید میگفتند که دولت شهید رئیسی چه وضعیت اسفناکی را از دولت روحانی تحویل گرفت و کدام رکوردهای منفی را به رکوردهای مثبت تغییر داد یا لااقل از شتاب آن رکوردهای منفی کاست.
معاون اول دولت، رسانههای منتقد را به افشاگری علیه عملکرد دولت شهید رئیسی تهدید کرده که این هم در نوع خود جالب توجه است. تشریح عملکرد شهید رئیسی نه تنها تهدیدی برای رسانههای حامی ایشان نیست بلکه افتخار است. شهید رئیسی در کمتر از سه سال توانست تورمی که از دولت دوستان آقای عارف با حدود 60 درصد تحویل گرفته بود به کانال 30 درصد برگرداند؛ مسلماً این مقدار تورم نیز برای مردم عادی کمرشکن است اما اگر اقدامات ایشان ادامه مییافت افق تورم زیر 10 درصد اصلاً دور از ذهن نبود؛ کما اینکه رهبر انقلاب 5 تیر 1403 فرمودند: «اگر دولت شهید رئیسی ادامه پیدا میکرد؛ احتمال زیاد میدهم بسیاری از مشکلات کشور، عمدتاً مشکلات اقتصادی حل میشد»
شهید رئیسی، دولت را از متحدان دولت فعلی، در حالی تحویل گرفت که با بیعملی و بهانهجوییهایی نظیر تحریم و FATF رکورد قربانیان کرونا تا 709 کشته در روز رسیده بود، اما دولت رئیسی بدون بهانهجویی توانست با دیپلماسی فعال، 150 میلیون دوز واکسن مورد نیاز را تأمین و مردم را در مقابل بلای کرونا واکسینه کند. دوستان آقای عارف، دولت را در حالی به شهید رئیسی تحویل دادند که میگفتند «یک قطره نفت هم نمیتوانیم بفروشیم و اگر هم بفروشیم این دژخیمان[آمریکا] اجازه نمیدهد پول آن را به داخل بیاوریم.» اما دولت رئیسی در کمتر 3 سال خدمت توانست صادرات و تولید نفت خام ایران در زمان پذیرش برجام را احیا کند و به بالاترین میزان خود پس از خروج آمریکا از برجام برساند. همچنین توانست بدون بهانهجویی تحریم و FATF سه برابر دوره برجام سرمایهگذاری خارجی جذب کند.
موتلفان سیاسی دولت چهاردهم، دولت دوازدهم را در حالی به شهید رئیسی تحویل دادند که آقای جهانگیری معاون اول دولت آقای روحانی میگفت حقوق کارکنان دولت را نمیتوانیم بدهیم و آقای روحانی خطاب به محمدباقر نوبخت رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه نوشت: «همه موجودی خزانه تخلیه شده است؛ موجودی وجود ندارد.» اما آقای عارف این روزها بهتر از هر کس دیگری میداند که خزانه را به چه موجودیای تحویل گرفته و میزان ذخایر کالاهای اساسی هنگام تحویل دولت به آنها چه اندازه بوده است.
به نظر میرسد آقای عارف حتماً باید در مورد عملکرد افتخارآفرین شهید رئیسی صحبت کند و البته آن را به صورت کامل بازگو کند؛ نه مثل برخی سیاسیون که در زمان انتخابات، با سانسور نمودارها واقعیت را تحریف میکردند و یا در روزهای اخیر با آمارهای مخدوش و غیرواقعی، در تلاش برای زیر سوال بردن سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان و واحدهای مسکونی ساخته شده در دولت شهید رئیسی بودند.