پس از درگیری چین با بحران کرونا سرانجام این ویروس مرموز و ناشناخته رسماً وارد ایران شد و بعنوان مهمان پر دردسر از سوی وزیر بهداشت حضور این ویروس کشنده اعلام گردید.
به گزارش راه شلمچه، تا قبل از اعلام رسمی وجود کرونا در ایران عزیز با توجه به حجم بالای پروازهای ایرانی به چین و همچنین موقعیت و جایگاه روابط اقتصادی ،سیاسی با کشور چین به عنوان یکی از مهمترین شریک تجاری ایران شایعات و گمانهزنیهای زیادی پیرامون وجود ویروس در راه کشور توسط برخی اعلام شد که از سوی وزارت بهداشت تکذیب گردید.
اما در نهایت وزیر بهداشت کشورمان از شناسایی اولین بیمار مبتلا به کرونا خبر داد و یک روز بعد خبر از کشف دومین مورد از آلودگی ویروس را اعلام کرد.
تاکنون هزاران نفر از هموطنانمان مبتلا به ویروس کرونا شدن و این ویروس در آستانه عید نوروز بسیاری از خانواده ها را داغدار کرد؛ البته مهمترین و اساسی ترین موضوعی که درد جامعه ما را بیشتر کرد شهادت چندین پزشک و پرستار بود.
این اتفاق تلخ مسبب تعطیلی نماز جمعه ها ، مدارس و دانشگاهها شد که هر چند دولت در ابتدا چندان توجهی به این مهم نشان نداد ولی به مرور با خود قرنطینگی مردم مواجهه شد.
پس از اعلام رسمی مشاهدات و نشانهای شیوع ویروس در ایران و گسترش آن، تمهیداتی از سوی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی اعمال گردید.
در اولین اقدام، دولت مدارس و دانشگاهها را تعطیل اعلام کرد و آموزش از راه دور آغاز و در این مدت کلاسهای جبرانی از تلویزیون برای دانش آموزان پخش شد.
در ابتدای شیوع کلیه مسابقات ورزشی بدون حضور تماشاگر برگزار می شد که پس از مدتی با همه گیر شدن ویروس کل مسابقات ورزشی به تعطیلی کشیده شد.
با اعلام ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا بسیاری از مراکز تجمع مانند سالنهای سینما و تئاتر، تالارهای عروسی، رستوران و کافههای شهرها و مناطق گردشگر پذیر بسته شد.
تمام رویدادهای جمعی از جمله نشستها و همایشهای علمی یا ملی به طور موقت به تعویق افتاده بود و محدودیت ملاقات در بیمارستان ها نیز اعلام گردید.
داروخانه ها کم کم به سمت فروش دارو از طریق فضای مجازی، آغاز یک حرکت جدید را پایه گذاری کردند و افراد مسن و سایر گروههای دارای ریسک بالا میتوانند داروهای خود را از طریق سفارش از راه دور و بدون مراجعه به داروخانه توسط پیک تحویل بگیرند.
علیرغم تمهیدات اندیشیده شده توسط دولت، همچنان نگرانیهای زیادی در بین مردم و رسانه های کشور وجود دارد؛ حال که تا این جای مبارزه به آمارهایی از شهادت مدافعان سلامت و هموطنان عزیزمان آگاهی پیدا کردیم و بهترین افراد خانواده ،اقوام،مسئولین و مردم را از دست دادیم لازم است به چند نکته توجه کنیم که مهمترین آن از دست دادن نیروی انسانی توانمند و نخبگان درمانی همچون پزشکان و پرستاران کشورمان است .
اینکه چقدر باید زمان را به جلو برد تا بتوان افرادی را جایگزین این فرشتهای زمینی کرد.بنابراین چه باید کرد آیا فقط به دنبال آمار باشیم و یا توجهی نکنیم و یا اینکه مثل گذشته به زندگی خودمان برسیم و بگوییم زندگی جریان دارد.
نگارنده به دنبال تطهیر کردن مقام و یا مسئولی نیست و صرفا یک نتیجه را مد نظر دارد و آن حفظ سلامت هموطنان است؛ کشور در شرایطی سخت قرار دارد و بهترین مردم دنیا ،با کمک به هم راه مقابله با این ویروس را همانند دوران جنگ هشت ساله، همیاری میدانند و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نکردند.
اما نکته اینجاست که چرا در این شرایط بحرانی عده ای به مسافرت و خرید و گردش و تفریح میروند؛ این افراد در ذهن خود چه چیزی را تحلیل میکنند که نتیجه آن تحلیل ،می شود مسافرت و یا اینکه اصلا فکری نمی کنند؛ آیا نمی دانند با مسافرت رفتن سختی های قرنطینه دیگر هموطنان را بی اثر می کنند.
آیا نمیدانند با رفتن خرید بسیاری از پدر و مادرها و کادر زحمتکش درمان را به کام مرگ می برند؟ آیا تاکیدات صدا و سیما و شبکه های اجتماعی برای خود قرنطینگی و توضیحات پیک شیوع ویروس کرونا توسط پزشکان و متخصصین اهمیتی برای این هموطنان ندارد و جان عزیزانشان را هیچ می پندارند.
آیا بهتر نیست ورای افکار و نظرها و اینکه چه کسی چه می گوید به علم ایمان داشته باشند و بدانند با بی توجهی خود امکان آن هست که پدر و مادر و یا خواهر و برادر خود را از دست خواهند داد و مرگ فقط برای همسایه نیست
بهتر آن است در این شرایط بحرانی به فکر نقش دولت قوی و یا ضعیف نباشیم و برای کمک به ریشه کن شدن این ویروس کشنده ارتباطات خود را با دیگران قطع کرده و برای پیروزی بر این مشکل بزرگ کمی آستانه تحملمان را بالا ببریم.#به امید روزهای خوب#
الیاس خلیلی_خبرنگار و همکار رسانه ای راه شلمچه در مازندران