به گزارش راه شلمچه، دولت در سال 91 برای نخستین بار به منظور ارتقاء سطح سلامت جامعه و بهره مندی از ظرفیت های پزشکان عمومی و اجرای اصل عدالت در حوزه سلامت، ثبت سوابق بیماری افراد در بانک اطلاعات، دسترسی سریع و آسان و شبانه روزی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی و حذف ارتباط مالی بین پزشک و مردم اجرای طرح"پزشک خانواده" بصورت پایلوت در دو استان مازندران و فارس آغاز شده است و پزشکان خانواده مکلف شدند تا بدون اخذ وجهی بطور رایگان با استفاده از دفترچه، بیماران را ویزیت و در صورت نیاز به مراکز تخصصی ارجاع دهند.
در حالیکه تحریم ظالمانه، رکود اقتصادی، تورم، بلبشوی بازار، بیکاری، گرانی افسار گسیخته، وضعیت نابسامان مسکن، کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق به شدت مردم کشورمان را رنج می دهد هرازگاهی دولت با اجرای طرح کذایی نمک بر زخم مردم می پاشد و رئیس دولت هم در پاسخ به مردم اظهار بی اطلاعی کرده و عنوان می کند صبح بعداز برخاستن از خواب متوجه شده است.
پس از شیوع ویروس کرونا مراجعات مردم عامه و قشر آسیب پذیر جامعه جهت دریافت مشاوره و یا رفع ابهامات درمانی و نگرانی ها به پزشک خانواده بیش از گذشته افزایش یافت و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بدون هیچ گونه اطلاع رسانی قبلی بی سر و صدا اقدام به تعیین فرانشیز 4 هزار تومانی برای مراجعان طرح پزشک خانواده که جملگی از اقشار آسیب پذیر جامعه است ، کرد که این عمل دولت همانند بسیاری از اقدامات دیگر موجب تعجب مردم و فشار روحی و روانی و مالی شده است.
بسیاری از شهروندان بر این باورند که تعیین نرخ برای سلامت شهروندان آسیب پذیر از سوی دولت در این روزهای کرونایی همانند صید ماهی از آب گل آلود است که بی ارتباط با سیاست برخی از سیاست های شکست خورده دیگر نیست.
براساس آمار رسمی با اجرای طرح پزشک خانواده شهری 650 پزشک در 58 شهر مازندران به یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت شهری خدمات درمانی ارائه می دهند که میانگین سرانه سالانه هر پزشک خانواده 2500 بیمار است که در صورت ادامه این روند و افزایش آن این طرح به بن بست خواهد رسید زیرا اگر مردم بخواهند با 4 هزار تومان به یک پزشک عمومی مراجعه کنند ترجیح می دهند با پرداخت 6 هزار تومان به یک پزشک درمانگاه تخصصی مراجعه می کنند که در این صورت پزشک خانواده به بن بست خواهد رسید و همانندبسیاری از پزشکان عمومی به جرگه فارغ التحصیلان بیکار دیگر رشته ها می پیوندند و از سوی دیگر سرمایه گذاری هشت ساله دولت در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و یا ارتقاء سطح سلامت و عدالت و... زیر سوال قرار خواهد رفت.
نظر به اینکه هدف اصلی برنامه پزشک خانواده در کشورهای توسعه یافته قطع ارتباط مالی بین پزشک خانواده و مردم بوده تا بیماران بویژه افراد آسیب پذیر جامعه به سهولت به پزشک دسترسی داشته باشند تعیین فرانشیز 4 هزار تومانی در اوضاع وانفسا ، اجرای طرح آزمایشی پزشک خانواده را باید در زمره طرح های به بن بست رسیده و شکست خورده دانست ، زیرا با هیچیک از معیارها و اصول اولیه این طرح که ارتقاء سلامت جامعه، اصل عدالت و حذف ارتباط مالی بین پزشک و مردم و .. است تطابق ندارد. لطفاً با تجدیدنظر به اصل طرح بازگردید تا اقشار آسیب پذیر شهری از خدمات پزشک خانواده بهره مند شوند.
ساری: قربان نوروزی خبرنگار کیهان و همکار راه شلمچه در مازندران



