به گزارش راه شلمچه، هادی خانی، رئیس مرکز اطلاعات مالی، اعلام کرد که به‌دلیل مشکوک بودن حساب‌های بانکی بیش از ۵۰۰ نفر از افراد حقیقی و حقوقی به انجام معاملات نامتعارف و مظنون به پولشویی، این حساب‌ها در بازار ارز و طلا توقیف شده است. این اقدام بر اساس اختیارات قانونی مرکز اطلاعات مالی و همکاری با بانک مرکزی انجام شده است.

وی افزود که بررسی روابط و فعالیت‌های مالی این اشخاص و ارتباطات آنان با موارد مشکوک به پولشویی در جریان است و پس از اتمام مراحل لازم، پرونده متخلفان به مراجع قضائی ارسال خواهد شد. همچنین، اموال نامشروع و پول‌های بدون منشأ نیز ضبط خواهد شد.

این مقام مسئول در شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم، به اخلال گران اقتصادی هشدار داد و تأکید کرد که طبق ماده ۲ قانون مبارزه با پولشویی، برخلاف قوانین دیگر، اصل بر برائت نیست. به‌عبارتی، اموال مظنونین به پولشویی توقیف خواهد شد و اگر آنها نتوانند منشأ درآمدهای مشکوک خود را مشخص کنند، تمامی این اموال طبق قانون ضبط خواهد شد.

او فلسفه قانون مبارزه با پولشویی را شناسایی و ضبط پول‌های کثیف عنوان کرده و بیان داشت که تمرکز شورای عالی بر شناسایی و توقیف اموال و دارایی‌های بدون منشأ مشخص است، به‌منظور خشکاندن منابع مالی مفسدان و اخلال گران اقتصادی.

منبع: خبرگزاری مهر