به گزارش راه شلمچه به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی صباح، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه به سرگئی شویگو، همتای روسیه‌ای خود توضیح داد که ارمنستان باید حملات را علیه مواضع غیرنظامیان متوقف کند چون این نقض آشکار آتش بس است و باید قلمروهایی را که به صورت غیرقانونی اشغال کرده، ترک کند.

آکار همچنین گفت که دولت باکو دیگر ۳۰ سال دیگر برای یک راه‌حل منتظر نمی‌ماند. ترکیه از قره‌باغ حمایت می‌کند. این ارمنستان است که آتش بس را نقض کرده نه جمهوری آذربایجان.

وی افزود: ارمنستان به حملات علیه گنجه ادامه می‌دهد و مناطق غیرنظامی را با موشک به وحشیانه‌ترین شکل ممکن هدف قرار می‌دهد. تا زمانیکه ارمنستان از قلمروهای اشغال شده خارج نشود و مزدوران و تروریست‌ها را بیرون نبرد، جمهوری آذربایجان نیز متوقف نمی‌شود.

وزیر دفاع ترکیه همچنین با اشاره به ادلب سوریه نیز گفت، آنکارا به تعهداتش بر اساس توافق پنجم مارس ۲۰۲۰ پای بند است و این اطمینان را می‌دهد که غیرنظامیان بیگناه بتوانند در امنیت و به صورت داوطلبانه به خانه‌های خود برگردند. گفتگوهای ما با روسیه ادامه دارد. با هدف دستیابی به راه حل‌های سیاسی از طریق روش‌های صلح آمیز، ما به تلاش‌هایمان با برگزاری نشست‌های بین هیات‌ها در آنکارا و مسکو ادامه می‌دهیم.

وی درباره لیبی نیز گفت، ترکیه به حمایتش از یک لیبی مستقل و با ثبات ادامه می‌دهد و این اطمینان را حاصل می‌کند تا ثبات در منطقه برقرار شود.

وزیر دفاع ترکیه همچنین گفت، این کشور خواستار مذاکرات برای حل مناقشات و مسائل در دریاهای اژه و مدیترانه شرقی است. ترکیه حامی روابط خوب همسایگی به ویژه توافقات دو جانبه بر اساس قوانین بین المللی و گمرکی برای حل تمامی مشکلات است.

انتهای پیام