به گزارش راه شلمچه، در میان لشکرهای دوران دفاع مقدس فقط یک لشکر به عنوان «ویژه» شناخته میشد و آن هم «لشکر ویژه 25 کربلا» بود که از دیار علویان یعنی مازندران بود که مازندران در آن زمان از رامسر تا گنبدکاووس بود و استان گلستان فعلی در تقسیمات کشور به استان مازندران تعلق داشت.
برای چگونگی تاسیس لشکر ویژه 25 کربلا ابتدا سراغ سردار مرتضی قربانی فرمانده مقتدر این لشکر در دوران دفاع مقدس رفتیم که اتفاقا پاسخگوی تماس تلفنی ما بود اما بر اثر جراحات باقیمانده جنگ که در بدن دارد حال خوشی نداشت و تاکید کرد حتما در یک گفتوگویی به پرسشهای ما پاسخ دهند.
سردار ابوالقاسم اکبرنژاد یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و برادر سردار حاج علی اکبرنژاد فرمانده مشحور گردان خطشکن مسلم بن عقیل لشکر ویژه 25 کربلا که در یک گفتوگوی صمیمی و تخصصی با راه شلمچه ناگفتههایی از چگونگی تشکیل این لشکر و همچنین ظرفیتها و ابعاد مختلف مازندران در دوران 8 سال جنگ تحمیلی را شرح داد و به دلیل اینکه در چند محور بیان شدهاست بهتر دیدیم تا در چند قسمت آن را منتشر کنیم.
سردار ابوالقاسم اکبرنژاد متولد 1340 یکی از فرماندهان و جانبازان دوران دفاع مقدس و پس از پایان جنگ تحمیلی نیز فرماندهی لشکر عملیاتی ۲۵ کربلا، مدیرکلی دولت و لوایح وزارت دفاع و ریاست اداره مشترک عملیات کل سپاه را در کارنامه خود دارد. وی همچنین دارای دکترای دانشگاه دفاع ملی میباشند.
وی در هشت ساله جنگ تحمیلی به همراه برادر بزرگترش سردار حاج علی اکبرنژاد در بیشتر عملیاتها شرکت داشت و سردار علی اکبرنژاد فرمانده گردان خطشکن مسلم بن عقیل بود که در رزمآوری و شجاعت در بین فرماندهان جنگ مشحور بود.
سردار ابوالقاسم اکبرنژاد چگونگی تشکیل لشکر کربلا را به بعد از عملیات بیتالمقدس که همان آزادسازی خرمشهر بود بیان کرد و گفت: قبل از تشکیل لشکر 25 کربلا ابتدا گردان کربلا و سپس تیپ کربلا بود که تا این موقع سردار مرتضی قربانی که اهل اصفهان بود فرماندهی را بر عهده داشت و اولین فرمانده لشکر حاج عبدالعلی عمرانی بود که بعد از آن هم مدت کوتاهی کوسهچی شد و در نهایت سردار مرتضی قربانی فرماندهی لشکر ویژه 25 کربلا را تا پایان جنگ تحمیلی بر عهده داشت.
اکبرنژاد ادامه داد: پس از آنکه عملیاتهای بدر و خیبر با عدم پیروزی مواجهه شده بودیم سپاه احساس کرد باید چند گردان و چند تیپ جدید تشکیل دهد و در کنار آن یک لشکر ویژه به وجود آمده تا این تیپها و گردانها را در خود جای دهد که مازندارن به دلیل حضور زیاد رزمندگان در جبههها و همچنین پشتیبانی مازندرانیها به جبههها، فرماندهان سپاه، مازندران را بهترین گزینه میدانستند که سردار محسن رضایی فرماندهی کل سپاه اولین حکم رسمی فرماندهی لشکر ویژه 25 کربلا را به مرتضی قربانی داد که از آن تاریخ به بعد صفحه جدیدی در دفاع مقدس باز شد و رزمندگان بسیار زیادی به جبههها آمدند و دیگر مقر لشکر در آبادان پاسخگو نبوده و به همین دلیل بیابان هفتهتپه در اطرف شوش دانیال و دزفول مقر رسمی رزمندگان مازندران شد.
ادامه دارد...