امیری سوادکوهی:

مقصر و غالی باید به حد وسط روی آورند

محقق و نویسنده شیعه در یادداشتی، اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را حد وسط و فصل الخطاب دانست و همگان را به پیروی عالمانه نسبت به بیت رسالت دعوت کرد.

به گزارش راه شلمچه، حجت الاسلام والمسلمین امیری سوادکوهی در این یادداشت نوشت:


... وكذلك جعلناكم امة وسطا!
مولای عوالم وجود، بسملهِ کتاب موجود، حقیقت نقطه بائیه، صدیق اکبر و فاروق اعظم ،امیرالمؤمنین ارواحنافداه فرمودند:
[إنّ دين الله بين المقصر و الغالي، فعليكم بالنمرقة الوسطى، فيها يلحق المقصر، و يلحق إليها الغالي.]
«دين خدا بين مقصر و غالي است، بر شما باد كه به حد وسط رو بياوريد كه مقصر و غالی بايد به آن رو بياورند».
حضرت در حديث ديگري، اين حد وسط را معرفی می فرمایند و رفتار و گفتار اهل بيت پيامبر علیهم السلام را حد و مرز شريعت و عقيده می دانند و می فرمايند:
[نَحْنُ النُمْرُقَةُ الْوُسْطى، بِها يَلْحَقُ التّالِى، وَإِلَيْها يَرْجِعُ الْغالى]
ما جايگاه ميانه و حد وسط هستيم، عقب ماندگان بايد به ما ملحق شوند، و تندروانِ غلو كننده، بايد به سوى ما بازگردند.
از اینرو امام سجاد علیه السلام در صلوات شعبانيه چنين می فرمايد:
[المتقدم لهم مارق ، و المتأخر عنهم زاهق، و اللازم لهم لاحق]، يعني هركس بر آل پيامبر پيشی گيرد، گمراه شده و هر كس عقب بماند هلاك گشته و هر كس ملازم و پيرو ايشان باشد به حق رسيده است.
... می بایست ملتفت بود که ارائه ی تئوری های بدون تتبّع و فقاهت و منهای تأیید قرآن و عترت، مانند جسم بدون روح است که پس از مدتی پوسیده و جامعه را متعفن و مخاطبان دیرینشان نیز منزجر از دین و آیین خواهند شد. مراقب باشیم دین خود را از هر کسی نگیریم و دنباله روی فقیهان اصیل باشیم... چرا که رهزنان طریق اعتقادات بسیارند. مراقب باشیم!.
در خاتمه به این مهم اشاره و تأکید می نمایم که اولا وحدت بین شیعیان جدی گرفته شود. ثانیا مناظرات علمی تا آنجا قیمت دارد که از جدال احسن به سمت و سوی دیگر طغیان نکند. وقتی جریان روشنگری در تلاطم هتاکی و مقابله های خارج از علم قرار گرفت، یقیناً از اهداف عالیه خارج خواهد شد. از این‌رو از نگاه این کمترین گاهی اتمام حجت در امور کفایت می‌کند.
شایسته است موالیان امیرالمؤمنین ارواحنافداه به تعمق در فضائل خوانی و بیان روایات مشهور و صحیح که اکابر علمی شیعه بر آن صحه گذاشته اند روی آورند و از سخنان شاذ اعتقادی و رفتارهای افراطی، تند و هیجانی نسبت به یکدیگر بپرهیزند که روش حَسَن، زبان مشترک، لسان وحدت و همان لسان قوم برای دلدادگان حضرت ابوتراب ارواحنافداه می باشد. اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا
امیری سوادکوهی _ قم المقدسه

پی نوشت :
ربيع الأبرار للزمخشري: 2/ 63
نهج البلاغه، كلمات قصار، شماره 109
أنوار الملكوت،علامه حلي، ص 202

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار