انتشار کتاب مکیال المکارم با اضافات و مقدمه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی

کتاب فاخر مکیال المکارم ، اثر علامه شهید، آیت الله سید محمّد تقی موسوی اصفهانی«فقیه احمدآبادی» اعلی الله مقامه الشریف با عنوان شهید انتظار، بااضافات و مقدمه مرجع ولائی، حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره منتشر شد.

به گزارش راه شلمچه، این کتاب نفیس که بیش از هفتاد بار چاپ و منتشر شده است، با تعداد صفحات۱۲۲۲ صفحه با ترجمه ی روان فارسی و کاغذ سبک خارجی (کاغذ بالک)و با قیمت استثنایی 250 هزار تومان بمناسبت دهه مهدویت، در اختيار مهدی پژوهان قرار گرفته است.

علامه شهید، آیت الله سید محمّد تقی موسوی اصفهانی«فقیه احمدآبادی»  اعلی الله مقامه الشریف، مؤلف کتاب گرانسنگ مکیال المکارم، در سال 1301 قمری در اصفهان، در خانواده‌ای اهل علم و فضیلت كه نسل ‌اندر نسل از عالمان دین بودند دیده به جهان گشود و در سال 1348 قمری، در سن 47 سالگی به توطئه‎ی یكی از سران فرقه‎ی ضاله‎ی بهاییت و یهودیان اصفهان با خوراندن سم به ایشان به شهادت رسید و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد و مزار ایشان زیارتگاه مؤمنین و عاشقان حضرت مهدی ارواحنافداه است.
آیت‎الله شهید حاج سید محمّد تقی فقیه احمد آبادی در خاندانی که همگی نشان تقوی و پاکی داشته‌‎اند پرورش یافت. در این خاندان رجال و شخصیت‎های معروف و مشهوری بوده‌‎اند که پیوسته مورد احترام و مراجعه‎ی مردم قرار گرفته و این خط علم و تقوی هنوز هم در این خانواده‎ی اصیل امتداد دارد و علمای معروف و نامداری نیز در بین آنها هستند که امیدهای درخشان جهان اسلام محسوب می‎شوند.
پدر ایشان سید میرزا عبدالرزاق، فرزند میرزا عبدالجواد بن حاج سید محمّد مهدی موسوی نایب الصدر اصفهانی خراسانی، ملقب به افتخارالدین، یکى از علمای معروف به اجتهاد و درستی بوده و در مسجد حرم حضرت سید اسماعیل علیه السلام نواده‎ی جلیل القدر حضرت امام زین العابدین علیه السلام که اولین مسجد تأسیس شده در اسلام و مقبره شعیای نبی نیز در آن قرار دارد) اقامه جماعت می‎کرد.
مادر ایشان صبیه‎ی مرحوم حاج میرزا حسین نایب الصدر، متوفی به سال 1326 بوده است.  و پسر عمه ‏اش، سید میرزا اسدالله است که قسمتی از مقدّمات را نزد او خوانده و دایی او سید میرمحمّد صادق مدرّس ـ از مجتهدین و مدرسین بزرگ اصفهان ـ بوده است.
مكیال المكارم فی فوائد الدعاء للقائم عجل الله تعالی فرجه الشریف

مکیال المکارم، به معنای «معیار سنجش خوبی ها» است و نام کتابی است که به امر خود حضرت مهدی ارواحنا له الفداء نوشته شده است. در این کتاب به تفصیل راجع به فواید دعا برای فرج سخن گفته شده است.
کتاب آشنایی با زندگی و شخصیت و شهادت دلباخته امام زمان ارواحنافداه،آیت الله فقیه احمد آبادی که توسط حضرت آیت الله حاج سید حجت موحد ابطحی اصفهانی مدظله‌العالی از نوادگان عالم و دانشمند ایشان نگاشته شده است، ماجرای نوشتن مکیال المکارم را چنین از قول ایشان تعریف می‎کند:
«به فکر افتادم کتاب جداگانه ای در این باره (امام زمان) بنگارم که آن فواید را دربر گیرد، و به سبک جالبی آن را به رشته تحریر درآورم؛ ولی حوادث زمان و رویدادهای دوران و ناراحتی‌های پی در پی، مانع از انجام این کار می‌شد. تا این که کسی را در خواب دیدم که با قلم و سخن نتوان او را توصیف نمود، یعنی مولا و حبیب دلِ شکسته ام و امامی که در انتظارش هستیم. او را در خواب دیدم که با بیانی روح‌انگیز چنین فرمود: این کتاب را بنویس و عربی هم بنویس و نام او را بگذار: مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم همچون تشنه ای از خواب بیدار و در پی اطاعت امرش شدم، ولی توفیق یاری ام نکرد، تا این که در سال گذشته(۱۳۳۰ ه‍. ق) به مکّه معظّمه سفر کردم، و چون آنجا را وبا گرفت، با خداوند - عزّوجلّ - عهد بستم که اگر مرا از مهلکه نجات دهد و بازگشتم را به سوی وطن آسان گرداند، تألیف این کتاب را شروع نمایم. پس خداوند بر من منت نهاد و مرا به سلامت به وطن بازگرداند. همچنان که همیشه مواهب و الطافش شامل حال من بوده است، پس به تألیف اقدام نمودم.».
 بنا بر آنچه كه سید محمّدعلی روضاتی در مقدمة كتاب درباره آن نگاشته‌اند: «كتابی است ارزنده، ابتكاری و مهم. مؤلف بسیاری از مطالب مربوط به عقیده‎ی مهدویت و موضوع حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف را تحت عنوان «دعا برای آن حضرت و تضرع به درگاه الهی برای حفظ وجود شریف امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  از ناملایمات و آفات» مورد بررسی قرار داده است».
این كتاب مشتمل بر بحث‌های مختلف و بسیار با اهمیت در زمینه‌های فقه، حدیث، كلام، رجال، تفسیر و حتی فلسفه و ادبیات است كه با اسلوبی بدیع و سبكی جالب و نتیجه‌گیری‌هایی درست همراه می‌باشد.


در این كتاب با دلایل عقلی و نقلی ثابت شده كه دعا برای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  از مهم‌ترین وسائل برای رسیدن به مراحل عالی كمال و نیل به درجات برجستة معنوی است و آثار دنیوی بسیاری را نیز در پی دارد.این اثر به شهادت صاحب نظران، از نظر جامعیت و ژرف‌اندیشی و بهره‌گیری از علوم عقلی و نقلی و استنباطات دقیق و اجتهادات عمیق از آیات و روایات بی‌نظیر بوده و به خوبی می‌توان دست عنایت مولا كه مؤلف را هدایت و دلالت می‌كند، دید.
نویسنده، مطالب کتاب را در هشت باب به شمار درهای بهشت، تنظیم کرده است:
۱. وجوب شناخت امام مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)؛
۲. امام زمان ما حضرت مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است؛
۳. بخشی از حقوق امام مهدی (عجل‌الله‌تعالي‌فرجه‌الشريف) بر ما؛
۴. ویژگی‌های حضرت که مستوجب دعای مردم در حق اوست؛
۵. فواید دعا برای فرج صاحب الزمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)؛
۶. اوقات و حالاتی که در آن‌ها دعا برای حضرت و تعجیل فرج تأکید شده است؛
۷. چگونگی دعا برای تعجیل فرج و پاره‌ای از دعاهای مأثور؛
۸. در بقیۀ اموری که سبب قرب به حضرت می‌شود و حضرت را خوشحال می‌کند و نزد او پرارزش است.
مرجع عالیقدرحضرت آیت‎الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره در تجلیل از این کتاب نفیس فرموده¬اند: این کتاب یکی از بهترین و جامع ترین کتاب‎ها در موضوع مهدویت است که در نوع خود بی‎نظیر و نسخه بهترین ارتباط با ناحیه مقدسه و دعا برای آن حضرت است و سزاوار است همه از آن استفاده کنند و امام شناسی خود را به وسیله آن تکمیل کنند.
مرحوم آیت‎الله العظمی حاج سید محمّد باقر موحد ابطحی قدس سره، نواده محقق و متتبع شهید انتظار که کتاب مکیال المکارم را از یک جلد به دو جلد تکمیل و آنرا احیا نموده است نیز درباره‎ی این تألیف گرانسنگ و اثر بی‎نظیر جد بزرگوارشان می‎نویسند: مکیال المکارم کتابی است بدیع که در باب فوائد دعا برای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  به امر مبارک آن حضرت به رشته تحریر در آمده و به راستی در موضوع خود بی‎نظیر است. مؤلف آن را با وسعت تتبع و اجتهاد و پی گیری خویش گرد آوری نموده و به حق توفیق غیبی یار او بوده تا توانسته چنین اثر نفیس و گرانبهایی را از خود به یادگار بگذارد و بدون تردید هر پژوهشگری که بخواهد در این زمینه تحقیقی داشته باشد از آن بی‎نیاز نیست. گرچه مؤلف آن را در موضوع دعا و فوائد دعا برای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  جمع آوری کرده ولی باید گفت مجموعه بزرگی از معارف است در همه جهاتی که ارتباطی با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  دارد و خواننده محترم می‎تواند آنچه از شئون حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف  می‎جوید در آن بیابد. و هر کس اندکی تأمل در این کتاب شریف نماید به حقیقت آنچه مؤلف در سبب تألیف کتابش نوشته پی می‎برد و اعتراف می‎کند که مددهای غیبی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  شامل حال مؤلف بوده و او را در این تألیف یاری نموده است.
علاقمندان می توانند جهت سفارش این کتاب با تخفیف ویژه دهه مهدویت به شماره 09127477118 تماس حاصل فرمایند.

اگر خوشت اومد لایک کن
3
آخرین اخبار