دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری چه گذشت؟

دومین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امشب(پنجشنبه 31 خرداد 1403) با موضوع اقتصادی برگزار شد.

به گزارش راه شلمچه، این مناظره‌ هم با قرعه‌کشی جایگاه کاندیداها و با حضور نمایندگان کاندیداها انجام شد و صندلی هر یک از آن‌ها در مناظرات مشخص شد که به ترتیب زیر است؛

1. قاضی زاده هاشمی

2. قالیباف

 3. پورمحمدی

 4. زاکانی

 5. پزشکیان

6. جلیلی

تغییرات جدید در مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری

مجری مناظره در ابتدای برنامه به تغییراتی که در مناظره دوم ایجاد شده اشاره کرد و گفت: با توجه به بازخورد‌های مناظره اول تغییراتی دادیم؛ مثلاً مبلمان را تغییر دادیم و برای آسایش بیشتر نامزد‌ها میز و صندلی طراحی کردیم تا تمرکز نامزد‌ها بیشتر شود.

وی ادامه داد: همانند برنامه اول نمایشگری در مقابل میز من هست که نامزد‌ها می‌توانند زمان را مشاهده و آن را مدیریت کنند. اما برای جلوگیری از تمرکز مخاطبان، این نمایشگر را فقط برای نامزد‌ها نمایش می‌دهیم.

مجری مناظره افزود: بر اساس ساختار برنامه، نقش مجری علاوه بر رعایت اصل بی طرفی و عدالت و انصاف، مراقبت ویژه بر زمان است. بنا بر وظیفه مجری برنامه، اگر چنانچه نامزدی برخلاف قواعد و چارچوب‌ها صحبتی کند، موظف هستم که مداخله کنم.

وی ادامه داد: همانند برنامه اول نمایشگری در مقابل میز من هست که نامزد‌ها می‌توانند زمان را مشاهده و آن را مدیریت کنند. اما برای جلوگیری از تمرکز مخاطبان، این نمایشگر را فقط برای نامزد‌ها نمایش می‌دهیم.

مجری مناظره افزود: بر اساس ساختار برنامه، نقش مجری علاوه بر رعایت اصل بی طرفی و عدالت و انصاف، مراقبت ویژه بر زمان است. بنا بر وظیفه مجری برنامه، اگر چنانچه نامزدی برخلاف قواعد و چارچوب‌ها صحبتی کند، موظف هستم که مداخله کنم.

  قاضی‌زاده هاشمی: باید دارایی‌های دولت را به مردم منتقل کنیم 

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در دومین مناظره‌ چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پنجشنبه (۳۱ خرداد) برگزار شد، اظهار داشت: فقر امر نامطلوبی است و اسلام جامعه را مرفه  و فقر را معادل بی ایمانی می‌داند، وظیفه حکومت اسلامی این است که نگذارد فقر در جامعه ریشه دواند.

وی افزود: متاسفانه ما در دهه نود اوضاع خوبی نداشتیم و رشد اقتصادی منفی شد و نتیجه ان این شد که سفره ایرانیان سی درصد کوچک شد متاسفانه ضریب جینی رشد پیدا کرد و شکاف طبقاتی بیشتر شد.

وی مطرح کرد: در آن زمان ۱۰۰ میلیاترد دلار توزیع کردیم اما نتجیه ان افزایش رفاه عمومی نشد، قطعی برق تابستان و گاز در زمستان هم از معضلات بود و الان کار به جایی رسیده که  باید حامل های انرژی را وارد کنیم، در این زمینه باید سازوکار را اصلاح کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: سی درصد جمعیت ایران درامد کمتر از ۱۲ میلیون دارند که باید به انها کمک کنیم  و برخی از آنها حتی یک فرد شاغل هم در خانواده ندارند، بنابراین اقدام اصلی و اساسی توسعه شغل و شاغل کردن حداقل یک نفر از اعضای خانواده است.

وی ادامه داد: یکی از راه حل‌‌ها این است دارایی هایی که در دولت است ولی برای مردم است به مردم منتقل کنیم اینها باید درجهت ثروتمند کردن مردم به مردم منتقل شوند، بعدی هم اصلاح سازکار های مندرج در هدفمندی یارانه هاست، ارزش یارانه در دولت اقای احمدی نژاد ۴۵ دلار بود که در دولت بعد سه دلار و در دولت شهید رییسی یه ۱۱ دلار افزایش یافت، باید فانون هدفمندی یارانه ها را به درستی اجرا کنیم.

قالیباف: با بودجه به زندگی مردم دستبرد می زنیم 

محمد باقر قالیباف، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره که امشب پنج شنبه(۳۱خرداد) با موضوع خدمات رسانی عدالت محور دولت برگزار شد، گفت: بحث امشب بسیار مهمی  است بحث هدفمندی یارانه هاست. ازابتدا ما در یارانه ها هدفمند حرکت نکردیم.عدالت و‌جلوگیری از تبعیض مخصوصا در بحث انفال  باید رعایت کنیم.

وی با بیان اینکه حق مردم ما نه زندگی معمولی بلکه زندگی خوب است، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از خانوارهای ما امروز زندگی شان به سختی  می گذرد. رئیس جمهور آینده باید ضمانت کند که این کار را انجام می دهد.  حفظ قدرت خرید خانوار بر عهده ریس جمهور است.

قالیباف ادامه داد: کسی که تمام عمرش را کار کرده است چرا باید فقیر باشد. دولت نباید اجازه دهد که این فقیر باشد باید کاری کنیم که سهم‌ نیروی کار از تولید کاهش نداشته باشد.

وی تاکید کرد: معتقدم یارانه را باید در انتهای زنجیره و به مصرف کننده بدهیم تا مصرف کننده ها مشخص نشوند نمی توانیم عدالت را اجرایی کنیم.

وی گفت: بودجه ای که می آید زندگی مردم را جابجا می کند به نوعی با بودجه به زندگی مردم دستبرد می زنیم و زندگی شان را بهم می ریزیم و کسانی که درآمد ثابت دارند آسیب می بیند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: باید به میزان رشد و تورم به حقوق کسانی که ثابت است اضافه کنیم که یا به صورت نقد یا پرداخت یارانه برای برخی کالاها مثل برخی اقلام جهیزیه یا اقلام غذایی باشد.

پورمحمدی: مردم به ما اعتماد ندارند

در دومین مناظره تلویزیونی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری مصطفی پورمحمدی  نامزد این دوره به بیان دیدگاه خود پرداخت؛ پورمحمدی در ابتدا ضمن درود به ارواح طیبه شهدا و امام راحل وقوع دو حادثه تلخ در کشور را به بازماندگان و مردم ایارن تسلیت گفت.

وی سپس در خصوص سوال توزیع یارانه ها و وضعیت تحریم گفت: بحث عدالت محوری موضوع جدی برای همه دولت ها است به خصوص در دو دهه گذشته خیلی روی این موضوع بحث شده است. واقعیت این است این حجم توزیع یارانه موجب اسایش و رفاه مردم نشده و اختلاف طبقاتی را ایجاد کرده به طوریکه با این سیستم توزیع یک عده غنی شدن و یک عده فقیرتر شدند.

پورمحمدی افزود: توزیع یارانه ها به این شکل توزیع شد اما توسعه ان همزمان شد با تحریم ها، ما ان زمان که باید وضعیت را کنترل می کردیم و اجازه نمیدادیم که نهادهای بین الممللی اینقدر ما را درگیر کنند و راه های نقل و انتقال مالی را مسدود کنند کاری نکردیم هرچند که احمدی نژاد سرانجام در اواخر پذیرفت.

پورمحمدی با اشاره به موضوع FATF گفت: در اواخر دولت احمدی نژاد نامه عضویت انرا نوشت اما انجام نشد.

وی افزود: در دولت روحانی گفتند هر کی پیشنهاد در مورد یارانه دارد بگوید من گفتم من تجربه دارم اما توجهی نشد و حرف حرمتها شد.دوستان دور میز در ۱۵ سال گذشته درگیر تحریم ها بودن اما کاری نکردن ۱۵ روز تبلیغ شده شور انتخاباتی نیست چون مردم اعتماد ندارند میگویند ۱۵ سال گذشته چیکار کردید حالا می خواهید چیکار کنید الان دارید برای خنثی سازی نسخه می پیچید اما مردم اعتماد نمی کنند مردم صداقت را نمی بینند تازه نسخه هایی که می پیچیم کامل نیست و ناقص است.

وی افزود: ما اول باید اعتماد سازی کنیم



زاکانی: ثروت کشور بدرستی تقسیم نمی شود

علیرضا زاکانی  نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره که امشب پنج شنبه (۳۱ خرداد)در بخش اول مناظره با موضوع سیاست گذاری در رایانه ها و محرومیت زدایی گفت: ما کشوری ثروتمند هستیم و مشکل ما این است که درست ثروت را تقسیم نمی کنیم و و صحبت های پور محمدی آدرس غلط می دهد و مردم توجه نکند. 

وی افزود: یارانه خانوار در حوزه برق، بنزین، گاز در کشور درست مصرف نمی‌شود.یک یارانه طلایی تنظیم‌کردیم‌ که ما به ازای مصرف انرژی کل خانوار کشور در بخش خانوار، به هر خانواده ۳ نفر معادل اعتبار ۲۰ گرم طلا در سال یارانه می‌رسد. یعنی یک خانواده ۵ نفره ۱۱۰ میلیون یارانه دارد. اعتبار طلا داده می‌شود که مصون از تورم است. نقدینگی را زیاد نمی‌کند و زمینه صرفه جویی را فراهم می‌کند

زاکانی تصریح کرد: هر چقدر مردم صرفه جویی کنند بیشتر ثروتمند می شوند و فقر مطلق برداشته شده و این راه راه روشنی است. از اول شروع دولت هم برای خانوارها حساب ویژه باز می شود.

پزشکیان:اگر تورم کنترل نشود، همه فقیر خواهند شد

مسعود پزشکیان در دومین مناظره انتخاباتی خود با موضوع خدمت رسانی عدالت محور دولت با نمایش نمودارهای اقتصادی گفت: در گام اول باید ببینیم که کجا هستیم؛ بر اساس آمارها مصرف دهک‌های پایین و بالا در رابطه با یارانه‌های انرژی و بنزین وحشتناک است و اختلاف بسیاری میان دهک های بالا و پایین وجود دارد و ما به کسانی که توانمند هستند بیشتر امکانات می دهیم و به آنهایی که پول ندارند پول کمتری می دهیم.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت جمعیت زیر خط فقر ما بدتر شده که بهتر نشده است؛ گفت: مناطق در حاشیه و مرزها به شدت وضع‌شان خراب است و برای اینکه ما بخواهیم این بی عدالتی را اصلاح کنیم باید اول ببینیم که اول کجا را باید نگاه کنیم و آمار و ارقام نیز کاملاً گویاست که کجا هستیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری چگونگی حل این مشکلات را در گام اول به داشتن زبان و نگاه مشترک توصیف کرد و گفت: مشکلات داخلی باید حل شود. از سوی دیگر دولت برای تقسیم منابع باید بطور هدفمند رفتار کند و اگر می‌خواهد قیمت‌ها را درست کند، باید زیرساختها و حمل‌ونقل عمومی را درست کند؛ بانک‌ها ۵۵ درصد وام‌ها را به تهران می‌دهند و این یعنی توسعه در تهران و اطراف تهران و عدم توسعه در سایر نقاط کشور.

پزشکیان تاکید کرد: با مشارکت اقتصاددانان، دانشگاهیان و هماهنگی همه مجموعه ها و هماهنگی با مردم باید یارانه‌ها را هدفمند کرد و به دهک های پایین داد و اجازه نداد دهک های پایین بهره کمتری نسبت به دهک های بالا ببرند؛ باید نسخه‌ای با داشتن پشتوانه کارشناسی بنویسیم و نسخه‌ای که در این زمینه باید نوشت، به این سادگی نیست. از طرف دیگر اگر کنترل تورم و رشد اقتصادی را درست نکنیم، هر اقدامی که انجام دهیم منجر به فقیر شدن همه می‌شود.

جلیلی:منابع باید به عادلانه‌ترین شکل ممکن توزیع شود 

سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره انتخاباتی به بیان دیدگاههای خود پرداخت و با بیان اینکه وظیفه این دولت اگر منابعی دارد آن را به بهترین و عادلانه‌ترین شکل بین مردم توزیع کند، اظهار داشت: اگر دو خانواده را در تهران و جای دیگر کشور مقایسه کنیم که یکی سه خودرو دارد و دیگری هیچ خودرویی ندارد، می‌بینیم کسی که سه خودرو دارد ۱۲ برابر کسی که هیچ خودرویی ندارد یارانه دریافت می‌کند.

وی افزود: ۴۴ درصد خانواده‌های ما خودرو ندارند و این یعنی کسانی که خودرو ندارند از یارانه محروم می‌شوند. اگر خانواده چهار نفره که حقوق ۱۲ تا ۱۴ میلیون می‌گیرند نزدیک ۱۰ درصد حقوقشان را باید مالیات بدهند در صورتی که به خانواده ۴ نفره نفری ۴۰۰ هزار تومان یارانه می‌دهیم. این در حالیست که کسانی که درآمدهای زیادی دارند با فرار مالیاتی و عدم شفافیت از مالیات فرار می‌کنند.

جلیلی افزود: مناسبات موجود تصحیح جدی لازم دارد و ما چند برنامه در این زمینه آماده کرده‌ایم که یکی از آنها طرح وان است که ببینیم یارانه چگونه توزیع شود که عادلانه باشد و نه بر اساس خودرو و بلکه بر اساس فرد باشد. در این شرایط مردم می‌توانند بر اساس نیاز خودشان مصرف انرژی را مدیریت کنند.

قاضی زاده هاشمی: دارایی خانواده‌های شهدا که در اختیار بنیاد شهید بود را برگرداندیم

قاضی زاده با طرح پرسشی از پورمحمدی و پزشکیان، ادامه داد: چرا رفتار دولت‌های نهم، دهم و سیزدهم در تحریم‌ها با دولت یازدهم و دوازدهم متفاوت بود؟ نمودارهایی که اقای پزشکیان نشان دادند  برای من اشنا بود و در دور قبل انها را ارائه کردم اما  سوال این است که با چه روش هایی میخواهیم آنها را اصلاح کنیم؟ ما راهکارهایی برای انها دادیم که در دولت شهید رییسی درحال انجام است.

وی افزود: دارایی خانواده‌های شهدا که در اختیار بنیاد شهید بود را برگرداندیم و از بنگاه داری خارج شدیم و کسانی را که در سه دهه پایین بودند تحت پوشش قرار دادیم و فقر مطلق در بنیاد شهید تمام شد.

قاضی‌زاده مطرح کرد: نظام یکپارچه مالیات و یارانه براساس مالیات بر کل درامد اشخاص باید ایجاد شود، کسانی هزینه هاشان بیش از درامدشان است و برخی دیگر  درامدشان بیش از هزینه ها است که برای گروه اول حتما جبران می‌کنیم ولی فقط از افرادی که درامد بیشتری دارند مالیات اخذ خواهد شود.

پورمحمدی:آقای جلیلی مواضعشان نسبت با تحریم مشخص است

پورمحمدی خاطرنشان کرد: این آمارها و بیان مشکلات و راه حلها پیوسته گفته شده است اما واقعیت این است که نمودارها منفی است و فاصله بین غنی و فقیر زیاد شده است؛ باید به علت ها پرداخت چرا با پاک کردن صورت مساله میخوااهیم از روی مشکلات بپریم؛ با مردم باید صادق بود و واقعیت ها راجدی مطرح کرد

وی ادامه داد: اقای جلیلی مواضعشان نسبت با تحریم مشخص است یک زمانی در شورای عالی امنیت ملی گفتم که مشکل تبادل مالی داریم اقای جلیلی پایان جلسه گفت اگر شما مسئول باشید ما شمارو قبول داریم ، به او گفتم شما قبول کنید در این زمینه مشکل داریم 

وزیر اسبق کشور اظهار داشت: مواضع من نسبت به برجام مشخص است بایداز هر روزنه ای استفاده کرد باید دولت قبل در آن دو سال از فرصت خنثی سازی در تحریم استفاده میکرد.


پزشکیان: سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را دنبال خواهم کرد

پزشکیان در بخش دوم مناظره دوم انتخاباتی گفت: می‌دانید ما جرا اینجاییم چون باهم دعوا می‌کنیم و شرایط همچنان روز به روز بدتر می‌شود و در  دولت سیزدهم هم همین بوده است. 

وی با بیان اینکه من وزیر دولت آقای خاتمی بودم مقایسه کنید در کدام دوره وضع بهتر بود، گفت: سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را دنبال خواهم کرد.  فقط تهران می‌بینیم و سیستان و کردستان و مناطق محروم را نمی‌بینیم. برای حل مشکل باید به انسجام داخلی برسیم و واقعا محرومان را ببینیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: خوزستانی که نفت کشور را تامین می‌کند آب و مدرسه و امکانات اولیه را ندارد. امروز هزاران میلیارد از منابع کشور به دلیل تصمیمات غلط از بین می‌رود. بازنشسته از ما فقط حقوق خود را می‌خواهند و این‌ها واقعیات جامعه است که با شعار حل نمی‌شود. در دولت شهید رئیسی وزیر کشاورزی را چرا دستگیر کردند؟

جلیلی خطاب به پورمحمدی: رئیس سازمان بازرسی و وزیر دادگستری بودید؛ چرا قوانین پولشویی و مبارزه با فساد را اجرایی نکردید؟

جلیلی در بخش دوم صحبت‌های خود با اشاره به اینکه نکته مورد توجه مردم این است که رفاه و رفع فقر مطلق چگونه صورت بگیرد، تصریح کرد: یک نگاه این است که آن را فقط انحصار در یارانه نقدی و غیر نقدی می‌کنیم ولی این کافی نیست بلکه برای ایجاد رفاه و رفع فقر مطلق باید نظام رفاهی در لایه‌های مختلف شکل گیرد تا هدف شکل گیرد.

جلیلی افزود: مادامی که چرخه فقر، فساد و بی‌سوادی وجود دارد مشکل حل نخواهد شد و باید در چند لایه در زمینه اشتغال و مبارزه با بیکاری عمل کنیم.

جلیلی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم با فقر و فساد مبارزه کنیم باید بتوانیم ساز و کاری داشته باشیم تا بسیاری از آنچه که در کشور فساد صورت می‌گیرد را جلویش را بگیریم و منابع حاصل را سمت نظام رفاهی کشور بیاوریم، گفت: در زمانی که در شورای عالی امنیت ملی بودم تاکید کردم که باید با فساد مقابله شود. یکی از اشکالات دوستان این است که صورت مسئله را دقیق متوجه نیستند و برای حل مشکلات رفع اف ای تی اف را پیشنهاد می‌کنند. ما با اف ای تی اف کار می‌کنیم و ۴۱ دستورالعمل آن را اجرایی می‌کنیم.

جلیلی خطاب به پورمحمدی گفت: زمانی که رئیس سازمان بازرسی و وزیر دادگستری بودید باید این کارها را انجام می‌دادید و چرا انجام ندادید؟ بسترهای مبارزه با فساد و پولشویی فراهم است و سوال این است که چرا آنها را عملی نمی‌کنید و چرا ناکارآمدی خود را این گونه بیان می‌کنید.


قاضی زاده هاشمی: اولویت اولمان این است که مردم بیمار نشوند

قاضی‌زاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه اول بخش دوم خود، اظهار داشت: فرق شهید رییسی با سایرین این بود که با فساد کنار نمیامد و اعلام جنگ نمی‌کرد بلکه خود اولین نفر آن را گزارش و با ان مبارزه می‌کرد.

وی افزود: مردم عزیز، در سلامت اولویت اول ما این است که شما بیمار نشوید، وظیفه دولت ابتدا این است موتور ایجاد بیماری‌ها را خاموش کند و  الودگی خاک، آلودگی هوا و این مشکلات این چنینی را حل کند و نشاط به جامعه تزریق کند، ده درصد جامعه به علت کاهش نشاط دچار اختلال می‌شوند، باید ورزش را وارد زندگی کنیم و جزوی از اموزش فرار دهیم.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بنیاد شهید گفت: در بنیاد شهید طرح پایش سلامت را اجرایی کردیم و افرادی که سلامتیشان در خطر بود را شناسایی کردیم و برنامه مدون سلامت گذاشتیم، برنامه سفر و ورزش گروهی برایشان قرار دادیم.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه «باید دسترسی عادلانه به خدمات درمانی اتفاق بیفتد»، عنوان کرد: باید پوشش هزینه های درمان برای همه دهک‌ها اتفاق بیفتد. نظام بیمه باید در دهک های پایین تر پوشش خود را افزایش دهد.

وی یادآور شد: در دولت شهید رییسی ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در مناطق محروم افتتاح شد، افزایش ظرفیت پزشکی و دندان پزشکی اتفاق افتاد، ده هزار پزشک به مناطق محروم اعزام شد.

قالیباف: معتقدم تحریم کاغذ پاره نیست

قالیباف در پاسخ به بخش دوم سوالات کارشناسان در مورد راهکار دولتش برای پیشگیری قبل از درمان در نظام سلامت و  هوشمند سازی نظام سلامت، گفت:ما باید بهداشت و پیشگیری را بر درمان ترجیح دهیم.

وی با اشاره به سخنان پور محمدی در مورد عدم اقدام مجلس برای رفع تحریم ها، گفت: بنده هم موافقم که تحریم کاغذ پاره نیست این موضوع به اقتصاد و تولید ضربه می  زند. بنده گفتم با مذاکره موافقم منتها مذاکره مبارزه است .

قالیباف افزود: نتیجه چی شد ما اعتماد کردیم ترامپ از برجام بیرون آمد و ما به همه تعهدات عمل کردیم چرا باید اینگونه عمل می کردیم؟ اتفاقا مجلس در این رابطه اقدام کرد و قانون اقدام راهبردی را مصوب کرد. در بند شش این قانون گفته شده است که ما اقدام کنیم و این را حل کنیم.

وی ادامه داد: رهبری نیز گفتند این قانون به‌ نفع کشور است امروز ما هم نیاز داریم رفع تحریم را دنبال کنیم.  برای حل مشکل تحریم هرکجا برویم و بنشینم حتما دریغ نمی کنم. در سال ۱۰۴میلیارد دلار انرژی هدر می دهیم دهیم چرا نباید سرمایه گذاری کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت:،مهم این است که ما اجماع سازی داشته باشیم. در حوزه داخلی و خارجی نیازمند عقلانیت هستیم.

پورمحمدی: باید در میدان با قدرت رفت و شکار لحظه ها کرد

وی ادامه داد: باید در میدان با قدرت رفت و شکار لحظه ها کرد؛ داستان اوکراین و رقابت چین و ‌شرایط بایدن ...  شرایط را جوری ایجاد کرد که نفت بیشتری بفروشیم؛ ایا با فروش بیشتر نفت تورم کنترل شد باید به مسائل همه جانبه توجه کرد.

پورمحمدی بیان کرد: بخش عمده احترام به پزشکان و اقتصاد درمان است ؛ به ۸درصدی که وضع آنها خوب است توجه نکنید. صنایع پزشکی و دارویی و ظرفیتهای زیادی وجود دارد باید راهکارها را پیدا کنیم و مشکلاات اقتصادی کادر درمان را حل کنیم.

زاکانی: شبکه بهداشت را تقویت خواهیم کرد

زاکانی نامزد ریاست جمهوری گفت:از توصیه اخلاقی پزشکیان تشکر میکنم. دعوای ما به خاطر مردم است.

پزشکیان گفت: پدر مردم را ما درآوردیم.

زاکانی در پاسخ به پزشکیان گفت: شما پدر مردم را درآوردین ما در نیاوردیم چرا که شما ۵ دوره در مجلس بودی، یک دور نایب رییس مجلس و وزیر بودین و باید به مردم بگویید چه اقداماتی انجام دادید.

زاکانی ادامه داد: باید به مردم بگویید در مسوولیت هایی که بر عهده داشته اید چکار کردید؟ 

آقای پور محمدی هم باید از کارهایی که تا کنون درسمت هایی که داشته است  توضیح دهند البته با اسناد کرسنت که از خارج آمد چکار کرده است؟ 

وی افزود: در حوزه پزشکی نیروی انسانی مهم ترین و بزرگترین سرمایه ما است که در این زمینه اگر نیاز است آقای پزشکیان من را نقد کرده و اظهار نظر  کند.تقویت سلامت را از اولویت های دولت است که به طور جد آن را در قالب بسته سلامت دنبال کرده و بر اساس  برنامه ریزی دقیق حوزه سلامت را مدیریت می کنیم.

زا کانی افزود:  شبکه بهداشت را تقویت خواهیم کرد و پیشگیری را مقدم بر درمان میدانیم. ۱۰ تا ۱۵ درصد جامعه بیمه پایه رایگان ندارند که انجام می‌دهیم. ۶۰ درصد مردم بیمه تکمیلی می‌شوند یعنی بیمه‌ها را عمق می‌دهیم. درمان ۴۰ درصد مردم رایگان می‌شود. ۸۵ درصد درمان در حوزه دولتی است .۱۰۵۴ بیمارستان داریم که تعداد ۱۸۴ بیمارستان خصوصی است.

وی افزود: ۴۰ درصد از مراجعه کنندگان سرپایی، ۵۰ درصد تخفیف در حوزه دارویی و دندان پزشکی تعلق می‌گیرد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: بیماران صعب الاعلاج به صورت کامل در بیمارستان رایگان می‌شود. دولت از بخش خصوصی خرید راهبردی می‌کند و مسیر تحول را به سلامتی می‌برد که سلامت در زندگی افراد صیانت شود. مجامع علمی پزشکی پشت عرض بنده هستند.

پزشکیان: باید سر سفره‌ای بنشینیم که برای مردم پهن کردیم

پزشکیان در بخش دیگری از مناظره انتخاباتی درباره نظام بهداشت و درمان گفت: در تبریز که رئیس دانشگاه بودم ۶۰۰ خانه بهداشت با مشارکت مردمی ساختم به همراه فرزندانم کارگری کردم. پزشک خانوداه را راه‌اندازی کردم. 

وی با تاکید بر اینکه انسان کالا نیست و نمی‌توان با آن به شکل کالا برخورد کرد، گفت: در دولت آقای خاتمی بیمه روستایی راه اندازی شد، آمبولانس‌ها و روند پذیرش بیمارستان اصلاح شد. منابع لازم برای بیمه و درمان در قانون دیده شد. خیلی‌ها از خصوصی خرید خدمت می‌کنند و پول به مردم نمی‌رسد.

پزشکیان با اشاره به اینکه اگر دولت این قانون را اجرا کند روند حرکت در بهداشت و درمان به نفع محرومان خواهد بود، در قانون تمام موارد مورد اشاره آقای زاکانی در نظر گرفته شده است. باید سر سفره‌ای بنشینیم که برای مردم پهن کردیم و نباید خدمت ویژه بگیریم.

وی تصریح کرد: در مجلس گذشته درآمد پزشک‌ها را سقف گذاشتند اما خودشان با پزشکان خصوصی قرار داد بستند. مکانیسم حقوق پزشکان باید اصلاح شود. برای مردم صدتا بهانه می‌آوریم و مشکل ما هستیم.

جلیلی: صندوق‌های بیمه بیمار هستند

جلیلی در بخش دیگر این مناظره با تاکید بر اینکه یک بخش از نظام سلامت مربوط به وزارت بهداشت می‌شود، اظهار داشت: در ۴۵ سال گذشته میانگین طول عمر از ۵۵ سال در اول انقلاب به ۷۵ سال رسیده است.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰۰ نفر از جمعیت ما فوت کردند و مرگ هرچند حق است ولی این رافع مسئولیت مرگ‌های قابل پیش بینی نیست و نظام مسئولیت دارد که این مرگ‌ها را به حداقل برساند. ۴۷ درصد مرگ‌هایی که روزانه انجام می‌شود زودرس است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد و برخی از این موضوعات فراتر از یک دستگاه و وزارت بهداشت است، تصریح کرد: طبق آمار روزانه از ۲۶ میلیون خانوار کشور متاسفانه در سال ۲.۳ درصد لز آنها کسانی هستند که این‌ها دچار بیماری‌هایی می‌شوند که هزینه‌هایش کمرشکن است. یکی از بحث‌های جدی ما این است که صندوق‌های بیمه به دلیل اشکالاتی که در آنها است بیمار هستند و عدالت محور عمل نمی‌کنند.

جلیلی افزود: روزی ۱۷۸۰ نفر دچار بیماری کمرشکن می‌شوند و روزی حدود ۶۰۰۰ نفر متاثر از چنین موضوعی می‌شود و در اینجا بیمه‌ها باید سازوکاری عدالت محور داشته باشند. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: یارانه باید از سمت غنی به سمت فقیر و از سالم به سمت بیمار برود تا طبق تاکید قانون برنامه هفتم هزینه‌ها کاهش یابد.

قاضی زاده: مردم با مشکل دارو روبرو هستند

قاضی‌زاده در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش دوم خود، مطرح کرد: با بیان مسئله مشکلات حل نمی‌شود، ساحت ریاست جمهوری ساحت شخصیتی است که مسایل کشور را بررسی کرده و از قبل با مشاوران و کارشناسان صحبت کرده و راهکار عملی دارد و به مردم راهکار عرضه می‌کند. اینجا طوری صحبت می‌شود انگار بعد از رییس جمهور شدن باید اینها را بررسی کنیم.

 وی افزود: الان ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی می‌دهیم به دارو ولی دسترسی مردم به دارو مشکل است و اینجا بگوییم میخواهیم چه کنیم؟مردم با مشکل دارو روبرو هستند، راهکار ما دادن منابع پشتیانی به ذینفع نهایی از طریق بیمه است.

قاضی‌زاده با بیان اینکه «در بحث گردشگری سلامت ما بهترین زیرساخت سلامت را داریم»، گفت: ما بهترین ظرفیت حوزه سلامت را در منطقه داریم، پزشکان و پرستاران ما را اروپایی ها روی دست می برند. یکی از دلایل مهاجرت پزشک‌ها این است که در کشورهای همسایه درامد بهتری دارند. ما در طی ۴ سال درآمد گردشگری سلامت را به ۵ میلیارد دلار می‌رسانیم.

قالیباف: سلامت اساس کار در مجموعه است

محمدباقر قالیباف با بیان اینکه نظام سلامت اساس کار در مجموعه است، گفت: نظام سلامت ریشه در عوامل مختلفی دارد و نیاز به هماهنگی فرابخشی دارد . یا از این کار غفلت کردیم یا ناآگاه بودیم.

قالیباف با بیان اینکه تدبیر درست و‌مدیریت در کار لازم  است، افزود: محیط زیست به اندازه مسائل اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و سیاست خارجی موضوعیت دارد که به آن درست نپرداختیم.

وی افزود: برخی موضوعات هیچگاه حل نشد. موضوع شیر خشک از جنگ و در دهه ۶۰حل نشد موضوع مدرسه سه شیفته همین نسل حل نشد در کنکور مشکل شان حل نشد مشکلات شان در مسکن و اشتغال نیز حل  نشد اگر قرار است چاره اندیشی کنیم الان است. ما الان باید هم افق آینده را روشن کنیم و وضع حال مردم را خوش کنیم.

 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه سلامت مهمتر از معیشت است، گفت: الان بین هشت تا ده میلیون سرجمع سرانه درمان در بهداشت و درمان است آیا به اندازه این عدد بهداشت و‌درمان ما کیفیت دارد؟به دلایل مختلف پزشکان ما چه وضعیتی دارند در بحث بیماران صعب العلاج مجلس همه را تحت پوشش صندوق قرار دهد امروز بیش از صد گروه صعب العلاج از بیمه برخوردار هستند. حدود شش میلیون بیمه سلامت رایگان شدند.

پورمحمدی: میتوانیم کل انرژی را به میزان مصرف سوخت در اروپا به مردم رایگان بدهیم

وزیر اسبق کشور با بیان اینکه بحث سلامت جزو اتفاقات مثبت است، عنوان کرد: ما چند پزشک مورد اعتماد در جمع داریم شما طرحهایتان را بدهید ما اجرا میکنیم.
 
وی ادامه داد: تقریبا ما در شرایط مناسبی هستیم در بسترهای اموزش و آزمایشگاهی و غیره شرایط خوبی داریم ، مهم این است که توسعه زیرساختهای ارتباطی را ارتقا دهیم .

پور محمدی سالمندی را موضوع اصلی کشور در حوزه سلامت دانست و افزود: بیماریهای همچون اوتیسم فراوان شده است، باید یک نگاه جامع و کامل  کرد و همچنان به تدبیر و برنامه ریزی و امید و خوش بینی و همکاری متقابل برنامه را پیش برد؛ خانواده بزرگ بهداشت و درمان از ظرفیتهای خوب ما هستند مهم این است که گره ها را باز کنیم.

این کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: مطمئن هستم با مدیریت خوب در یارانه سوخت و انرژی که متاسفانه در دوره های گذشته با نگاه جناحی نتوانستیم آن را سامان بدهیم و پرت داشتیم ؛ میتوانیم کل انرژی را به میزان مصرف سوخت در اروپا به مردم رایگان بدهیم و باقی مانده آن را برنامه ریزی کنیم. ما خیلی مساله داریم و عمدتا در رویکردها و برنامه های اقتصادی ما است.

زاکانی: درمان خانم های باردار، افراد مسن و کودکان زیر 7 سال رایگان می شود

در نوبت چهارم مناظره علی رضا زاکانی به شفافیت در وعده های انتخابات خود پرداخت

وی گفت: مردم عزیز بنده خیلی شفاف اعلام می کنم که بعدا وعده ها یم مشخص باشد.اول اینکه وعده من رایگان کردن درمان خانم های باردار است البته افراد مسن و کودکان زیر ۷ سال هم شامل می شود. 

وی با اشاره به پزشکان فعال در کشور گفت:بزرگترین سرمایه ما در حوزه پزشکی نیروی انسانی است که باید به این موضوع نگاه ویژه ای داشته باشیم.نیازمند تحول هستیم و این مهم جز با یکپارچه سازی اطلاعات، نسخه الکترونیک، نظام ارجاع، سطح بندی خدمات انجام نمی‌شود.

نکته بعدی اینکه آقای پزشکیان به موضوع رانت اشاره کرد باید بگویم یک عده ای ممکن است رانت بگیرند که این موضوع با مدیریت کنترل می شود

اما باید بگویم ما نه مثل پزشکیان خارج از بیمارستان دولتی کار کردیم و نه هنگام بیماری بستری شدیم.

وی تصریح کرد: موضوع توجه به توریسم سلامت مهم است. در این حوزه اتفاقات ناخوشی در حال رقم خوردن بود که در این باره بارها در حیاط دولت صحبت کرده‌ام.

زاکانی اظهار کرد: موضوع سلامت فراتر از مسئله بهداشت و درمان است. شورای عالی سلامت به مسوولیت ریاست جمهوری نیاز است تا همه دستگاه‌ها را مکلف کند در این مسیر گام بردارند.

موضوع دارو، این مسئله با دستور حل نمی‌شود. در مورد شیرخشک هم ورود کردیم. مسیر کاملاً مشخص است. ظرفیت داخلی موجود است و نگاه کارشناسی نیازمند است که این امر انجام شود.

وی با بیان اینکه موضوع فساد و زیرمیزی امر قطعی است، افزود: موضوع اصلاح بیمه‌ها امر قطعی است.

زاکانی خطاب به پزشکیان در مورد مسئله فروش نفت، یاداور شد: عربستان و عراق بیشتر از ما نفت می فروشند و ان عدد 30 درصد هم اشاره کردید غلط است اقای پزشکیان اطلاعاتتان نادرست است و اگر خواستید پس از جلسه اطلاعات دقیق می‌دهم.

پزشکیان: تلاش کردم صدای محرومان باشم

پزشکیان در ادامه توضيحات خود در مناظره دوم انتخاباتی گفت: اجرای سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری که قانون است، برنامه ماست که اجرا نمی‌شود. دولت و مجلس و قوه قضائیه درد مردم را نمی‌فهمند چون سر سفره مردم نیستند. درد مردم را در عمل نمی‌فهمیم.

وی با بیان اینکه قرار بود اگر ارز دارویی برداشته شد، ریال آن را بدهند، گفت: ۶۰ هزار میلیارد برای دارو اختصاص داده شد در حالی که باید ۱۵۰ هزار میلیارد دلار پرداخت می‌شد.  نمی‌توان قوانین نوشته شده را اجرا نکرد و مدعی بود. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه اگر مردم ببیند ما در همان صفی ایستاده‌ایم که آن‌ها ایستاد‌ه‌اند، اعتراض نخواهند کرد، گفت: از همان ابتدا تلاش کردم به داد محرومان برسم و صدای آن‌ها باشم.  در تهران خبر ندارند در مناطق محروم امکانات نیست. چرا قانون در چهار دوره گذشته اجرا نشده؟ قانونی که با سیاست‌های مقام معظم رهبری نعل به نعل است. اگر من مطب زدم، می‌خواهم مطب خودم را بچرخانم و دیگر کاری به مردم ندارم.

جلیلی: باید تکثر نهادهای سیاست‌گذار در حوزه سلامت را حل کنیم 

سعید جلیلی همچنین در بخش دیگری از مناظره سلامت را بحث حیاتی برای همه آحاد جامعه دانسته و وظایف رئیس جمهور را در این زمینه مهم قلمداد کرده و گفت: برخی از موضوعات نظام سلامت که در این مناظره مورد بحث شد راجع به وزارت بهداشت بود ولی خیلی از مسائل خارج از وزارت بهداشت است و سلامت مردم را نشانه می‌گیرد.

وی افزود: در چند سال گذشته به طور متوسط تلفات جاده‌ای ما از ۱۷ هزار تا ۲۵ هزار نفر بوده است و این یعنی چیزی در حد شهدای جنگ تحمیلی ما در ۸ سال. همچنین مجروحین و قطع عضوهای زیادی داریم در حالی که این امر محتومی نیست و این رقم می‌تواند کم شود.

جلیلی با تاکید بر اینکه از موضوعات دیگر در حوزه نظام سلامت عوامل موثر بر سلامت است و یکی از موضوعات اشتغال امنیت شغلی است، اظهار داشت: سیاست‌گذاری‌های بیماری‌ها و فوت‌هایی متاثر از عوامل تاثیرگذار بر سلامت داشته‌ایم که باید به آنها نیز توجه کرد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: شورای عالی سلامت به ریاست رئیس جمهور باید به این مسائل رسیدگی کند و وظیفه دولت این است که مرگ‌های زودرس را مخصوصاً در سنین زیر ۵۰ سال رفع کند. اگر رئیس جمهور وقت روی این مسائل برنامه‌ریزی درستی می‌کرد و نقش دولت به خوبی ایفا می‌شد اکنون به چنین آماری نمی‌رسیدیم.

جلیلی افزود: باید تکثر نهادهای سیاستگذار را حل کنیم و باید شبکه بهداشت خود را که آمریکایی‌ها نیز از آن الگوبرداری کردند به عنوان الگوی حل مشکلات سلامت قرار دهیم.

قاضی زاده:اموزش و پرورش اصلی ترین وزارت کشور است

قاضی‌زاده در فرصت ۴ دقیقه اول بخش سوم خود اظهار داشت: ابتدا خطاب به برادارن پورمحمدی و پزشکیان می‌گویم، اینجا مغالطه و بحث های کلی می‌شود، وقتی می‌گوییم سفره خود را با مردم یکی کنیم یا عدالت اجتماعی را برقرار کنیم بادی این را هم بگوییم که که دوره مشئولیت خود چه کردیم؟

وی افزود: آقای پزشکیان شما وزیر بهداشت و درمان بودید، آقای پورمحمدی شما وزیر داگستری بودید، بگویید چه کردید؟ مردم میخواهند بدانند توانایی انجام وعده هایی که میدهیم را داریم یا نه.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد: همه خانواده بنیاد شهید یک سفره درمان دارند و در دولت شهید رییسی و از ۱۷۴ هزارتومن سرانه به ۹۰۰ هزارتومن افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: اموزش عمومی یکی از اصلی ترین موضوعات جهان است، اموزش و پرورش از نظر من  اصلی ترین وزارت کشور است. در دوران کرونا نیازهای آموزش و پرورش نادیده گرفته شد.

وی یادآور شد: در دولت شهید رییسی رتبه بندی معلمان که سال بر زمین مانده بود با کمک مجلس انجام شد.در رابطه دسترسی عادلانه رسیدگی به مناطق محروم ۶۰۰ هزار فضای اموزشی جدید و چهار میلیون متر مربع تحویل اموزش و پرورش شد با تجمیع منابعی که دولت انجام داد.

قالیباف: سرانه بودجه آموزش و پرورش ده درصد است

محمدباقر قالیباف گفت: ۱۶میلیون دانش آموز داریم سرانه بودجه ما ده درصد است، در دهه هفتاد این ۲۰درصد بود و امروز تقریبا بودجه آموزش و پرورش نسبت به دهه هفتاد کم شده است در حالی که آموزش و پروش اساس تربیت در کشور است.ما باید تقویت مهد کودک ها را قبل از مرحله ابتدایی در اولویت قرار دهیم. 

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در آموزش و پرورش در اولویت ما بحث مربوط به مدرسه و ظرفیت مدرسه و معلم مهم هستند بقیه ذیل این تعریف می شود باید در آموزش و‌پروش در حوزه محتوا و معلم کارهای متمرکز انجام دهیم

وی گفت: بدون مکان برای سرانه هر دانش آموز بین ۱۶الی ۱۷میلیون هزینه می کنیم. این کم است و آیا خروجی ما به این اندازه است ؟ خروجی ما به این اندازه نیست.

قالیباف تصریح کرد: هر ساعت به معلمان پنجاه هزار تومان می دهیم. آیا معلم می تواند با این زندگی کند؟ در دولت چهاردهم آموزش و پرورش و دانشگاه را هم در تصمیم سازی هم در مهارت ‌و هم سبک زندگی باید مورد توجه قرار دهیم.

پورمحمدی: مساله اساسی نظام محتوای آموزشی است

پورمحمدی بحث آموزش و پرورش و نهادهای عالی بحثی محوری برای رشد جامعه خواند و اظهار داشت: خوشبختاته کشور ما از این ظرفیت به صورت گسترده برخوردار است؛ مساله اساسی نظام محتوای آموزشی است.

وی افزود: آیا نمیتوانیم بسیاری از ظرفیتهای آموزشی و روش تدریس را به خودشان واگذار کنیم باید نظام آموزش و پرورش عوض شود؛ آموزش و پروزش جای رقابت سیاسی و جناحی نیست و نقش محوری و مادر دارد و اجازه ندهیم دخل و تصرف های حاشیه در آن تاثیر بگذارد. 

این کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر رییس جمهور توانمندی وقتی پول ندارد و اعتماد مردم را نتواند جلب کند کازی نمیتواند بکند، بین دانش اموز و خانواده و معلم فاصله افتاده است.

زاکانی: قوی ترین وزیر من وزیر آموزش پرورش است

 زاکانی در دوره سوم مناظره انتخاباتی درباره ارتقاء نظام علمی و آموزشی صحبت کرد.

وی گفت: آینده کشور در نظام تعلیم و تربیت کشور مشخص می شود که آن از خانواده شروع می شود.رکن آموزش و پرورش یک اساس ویژه ای دارد که نقش خاصی را می تواند انجام دهد.در آموزش و پرورش مشکلات متعددی داریم فلذا نگاه را باید تغییر داد و سیاست ها را بازیابی کنیم. 

زاکانی تصریح کرد:بعضی دوستان به متن داستان دقت لازم را ندارند. باید به معلم توجه کرد یعنی باید منزلت معیشت جایگاه و رشد آن حفظ شود تا معلم در تاج قرار گیرد.در زمینه عدالت آموزشی به خصوص در حوزه معلم و محتوا باید  توجه ای شود در واقع اقدامات اساسی در حوزه محتوا باید صورت گیرد اینکه ما بگوییم  قرار است تغییر کند کافی نیست.

وی افزود: اکنون آموزش و پرورش مثل خط تولید ماشین است به طوری که بچه ها می آیند یکسری آموزش را به صورت تئوری می بینند این برای آینده کشور کافی نیست، نگاه دیگری هم وجود دارد، مثل خلاقیت مهارت و توانمندی آموزشی ،که می تواند نقش واقعی را در خروجی آموزش و پرورش ایفا کند که از طریق معلم توانمند باید اتفاق بیافتد.

زاکانی تصریح کرد: باید بگویم بنده قوی ترین وزیر کابینه ام مربوط به آموزش و پرورش است.اما درخصوص مشکلات موجود در آموزش و پرورش باید بگویم مسایل این وزارت خانه از طریق صندوق ذخیره ارزی حل خواهد شد.

پزشکیان: در عمل مناطق محروم را نمی‌بینیم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نوبت سوم مناظره دوم با محوریت ارتقای نظام علمی و آموزشی خطاب به قاضی زاده هاشمی گفت: به رغم اینکه عضو هیچ حزبی نبودم، در دولت آقای خاتمی وزیر شدم و کار کردم و برای همه مدرک وجود دارد و شاخص‌های آن موقع  هم مشخص است. 

پزشکیان با تاکید بر اینکه باید دید که آیا مدارس یکسان امکانات می‌گیرند یا نه، گفت: در عمل مناطق محروم را نمی‌بینیم که گرفتارند و حتی امکانات اولیه را ندارند. باید به مدارس دولتی خدماتی را داد که بچه‌های مسئولان می‌گیرند.مدارس غیر انتفاعی فرصت‌اند اما در حق مدارس دولتی بی‌انصافی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر به معلمان رسیدگی نکنیم و معلم چند شغله باشد نمی‌تواند به وظایف خود عمل کند. باید به ثبات مدیریتی برسیم و وزیر آموزش و پرورش قوی‌ترین باشد و نگاه باید تغییر کند.

پزشکیان تصریح کرد: دانش ‌آموز باید حل مسئله، مدیریت، کار تیمی یاد بگیرد. دانش‌آموزان را تک بعدی بزرگ می‌کنیم و باید یاد بگیرند از علم خود برای مردم استفاده کنند.

جلیلی: مدرسه لشکر شکوفایی فرصت‌هاست

جلیلی با بیان اینکه یکی از شعارهای دولت ما یک جهان فرصت یک ایران جهش است استفاده از فرصت‌ها لازمه این جهش است، گفت: اگر باور به پیشرفت و جهش کشورداریم باید برنامه‌ریزی آن را از مدرسه شروع کنیم. اگر نیروهای نظامی مان لشکر دفع تهدیدها هستند مدرسه لشکر شکوفایی فرصت‌هاست.

وی افزود: اگر ما می‌گوییم اگر می‌گوییم جهش کشور باید رخ دهد و پیشرفت با عدالت به دست بیاید و مردم در پیشرفت کشور نقش ایفا کنند عدالت یعنی هر کسی که استعدادش در هر مدرسه‌ای که استعدادش شکوفا می‌شود باشد.

جلیلی ادامه داد: یکی از بزرگترین سرمایه‌های ما معلمین ارزشمندی هستند که ۳۰ سال از عمرشان را برای این کار خدمت و هزینه می‌کنند و میلیون‌ها دانش آموز ۱۲ سال از عمرشان را در اختیار نظام آموزشی قرار می‌دهند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: هزینه مادی الان در آموزش و پرورش اگر تقسیم بر دانش آموزان شود بیش از هزینه است که یک دانش آموز برای مدرسه غیرانتفاعی می‌کند. بررسی کرده‌ایم که یک مدرسه الگو در پایه‌های مختلف چه شرایطی را نیاز دارد.

جلیلی تاکید کرد: اگر به جای ستادهای بزرگ و پرهزینه برای مدرسه‌های الگو هزینه کنیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت.

قاضی زاده: باید بتوانیم که بهره وری نیروی انسانی را افزایش دهیم 

قاضی‌زاده در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش سوم خود، عنوان کرد: معتقدم با حفظ ساختار موجود آموزشی مسئله و مشکلات حل نمی‌شود.عمر فرزندانمان را در این نظام آموزشی داریم تلف می‌کنیم.با طولانی شدن آموزش و دوره تخصیل آسیب‌های اجتماعی از جمله بالارفتن سن ازدواج رخ می‌دهد.

وی افزود: باید بتوانیم که بهره وری نیروی انسانی را افزایش دهیم یعنی به موقع اموزش را شروع کنیم و به موقع شناسایی استعداد‌ها را انجام دهیم و در زمان مناسب آنها را اموزش و وارد بازار کار کنیم. باید در نظام آموزشی تغییر جدی انجام دهیم.

وی مطرح کرد: باید بتوانیم حوزه اموزش عالی و نخبگان را با اقتصاد پیوند بزنیم؛ در ردانشگاه ها باید دفاتری از بخش اقتصادی ایجاد شود و همکاری علمی کنند. باید درامد نخبگان را زیاد کنیم ، شرکت های دانش بنیانی که در سطح ملی و بین الملی فعال هستند میتوانند نخبکان را به کار بگیرند و خلق ثروت کنند.

قاضی‌زاده هاشمی یادآور شد: در  دولت شهید رییسی ۶۴ درصد شرکت های دانش بنیان اصافه شدند، ۳۱ برابر فروش صنایع خلاق و فرهنگی افزایش یافته که این یعنی کمک به قشر جوان.

قالیباف: به گونه ای عمل کنیم که در کشور تنش ایجاد نکنیم

قالیباف بیان کرد: وقتی قدرت اجماع سازی نداشته باشیم هر چقدر هم کار کنیم یه نتیجه نمی رسیم. وقتی حرف از اجماع سازی می زنیم بگوییم  مبانی مان مبانی انقلاب اسلامی است و ذی نفع ما مردم است و مسلم است که باید عدالت باشد.

وی تاکید کرد: ما باید به گونه ای عمل کنیم که در کشور تنش ایجاد نکنیم و به جای تنش در کشور گشایش ایجاد کنیم. سرمایه های معنوی ما مهمتر از سرمایه مادی ما هستند.

پورمحمدی: در حوزه مدیریتی با لَختی روبروهستیم

پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما اکنون نه تنها در حوزه اموزش و پرورش و اموزش عالی بحث تخصصی است امروز به جد نیازمند یک وفاق هستیم ؛ بحث اجماع و وفاق با شعار نمیشود وقتی باند و گروه و رانت و حاشیه در هر بخشی حاکم میشود فاصله گیری اجتماعی شکل میگیرد که شکل گرفته است 

پورمحمدی خاطرنشان کرد: الان در حوزه مدیریتی با لَختی روبروهستیم نه تنها کار نمی‌کنند بلکه مانع پیشرفت هم هستند؛ حوزه آموزش و پرورش حوزه روابط انسانی است و باید به معلم و استاد و دانشجو احترام گذاشت ، دانشجو باید به ما اعتماد کند باید محیط دانشگاه سالم باشد.

وی افزود: سبک مدیریتی و رفتار با مردم و نخبگان و معلمین باید عوض شود و تا زمانی که تغییر نکند با بحران های پی در پی روبروهستیم و برای مدیریت کشور هزینه ایجاد میکند.

زاکانی: لزوم استفاده از فن آوری در آموزش و پرورش

در دور دوم بخش سوم مناظرات زاکانی به اهمیت استفاده از فن آوری اشاره کرد.

وی گفت: دو نکته مهم در  آموزش و پرورش پرداختن به دوزیست بوم است.با توسعه فناوری در آموزش و پرورش  می توان این نهاد را ارتقا داد و ضعف ها را جبران کرد.باید مدیریت های محلی مثل شهرداری پشتوانه آموزش قرار گیرند که این ایده  جز احترام به علم نیست.

وی با اشاره به حوزه آموزش عالی کشور و علم و فناوری وحوزه علمیه، ادامه داد: دو زیست ب<

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار