مناظره پزشکیان و جلیلی چه گذشت؟

امشب(دوشنبه یازدهم تیر ۱۴۰۳) اولین مناظره تلویزیونی از دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور سعید جلیلی و مسعود پزشکیان برگزار شد.

به گزارش راه شلمچه، اولین مناظره دور دوم انتحابات ریاست جمهوری از ساعت 21:30 با حضور سعید جلیلی و مسعود پزشکیان در رسانه ملی برگزار شد.

براساس قرعه کشی انجام شده جلیلی در صندلی شماره یک و پزشکیان در صندلی شماره دو قرار گرفتند.

جلیلی: برای مشارکت جدی و موثر مردم در اداره دولت برنامه دارم

سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظره انتخاباتی در دوم انتخابات ریاست جمهوری که امشب دوشنبه با موضوع سیاسی و فرهنگی و بحث مهم‌ترین دلایل مشارکت۴۰درصدی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری و برنامه هایش گفت: یکی از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی ایران این است که مردم هستند که تعیین می‌کنند مردم با آرا خودشان تعیین کننده هستند اگر ما قدرتی و پیشرفتی داریم حاصل مشارکت مردم است وقتی در دفاع مقدس به ما حمله شد مردم آمدند و حضور پیدا کردند این نقش مردم را باید پاس بداریم.

وی اظهار کرد: وظیفه دولت این است برای هر ایرانی متناسب با استعداد‌های که دارد نقش آفرینی ایجاد کند یکی از برنامه‌های دوات من این است که مشارکت مردم روز به روز در عرصه‌های مختلف در اداره کشور جدی‌تر باشد.

جلیلی تاکید کرد: اینکه گفتم گفتمان دولت سایه یعنی مشارکت مردم. اگر دولت و مجلسی سرکار هست و احساس کنند که کار آنها ناقص است مردم باید مشارکت کنند که کار قوا کامل شوند. در بحث‌های دولت سایه می‌گوییم به وضع موجود نباید اکتفا کرد و باید به سمت وضع مطلوب رفت و یکی از قدم‌ها در این زمینه مشارکت مردم است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید دلایل اینکه مشارکت در دو سه انتخابات اخیر کاهش داشته باشد بررسی شود و باید برنامه داشته باشیم که شوق مشارکت در مردم بیشتر شود. یکی از راه‌های افزایش مشارکت این است که برای شکوفایی استعداد‌ها بستر را فراهم کرد. نمی‌شود برای انتخابات در فلان روستا صندوق رای را با هلی کوپتر برد، اما در بقیه موارد آنها را رها کرد.

پزشکیان: پسر من درباره اهل سنت چیزی نگفته است

مسعود پزشکیان در اولین مناظره از دور دوم انتخابات به موضوع سیاست و فرهنگ به تشریح دیدگاه‌های خود پرداخت.

پزشکیان در پاسخ به چرایی مشارکت ۴۰ درصدی مردم در انتخابات گفت: ابتدا باید بگویم که خبر‌های پخش شده درباره افزایش قیمت بنزین در دولت احتمالی دروغ است و بدون نظر مردم هیچ کاری نخواهم کرد.

وی افزود: اینکه ۶۰ درصد مردم پای صندوق نمی‌آیند غیر قابل قبول است، بخشی از آنان به عدم مشارکت و بازی دادن زنان و اقوام بازمی‌گردد و با خود می‌گویند اگر قرار است حقوق ما نادیده گرفته شود و خواسته‌ها رد شود، این اتفاقات می‌افتد.
اگر قرار است در مقابل دشمنان بایستیم مردم می‌ایستند، اما مردم در حال حاضر نسبت به ما مسئله دارند

پزشکیان خاطرنشان کرد: باید همه اقوام و مذاهب را ببنیم و خبر در رجانیوز‌ها فیک پخش شده که پسر پزشیکان به مولوی عبدالحمید بی احترامی کرده است، این رفتار‌ها بسیار زشت است.

وی گفت: ما روز به روز به خاطر رفتار‌ها و فیلترینگ و برخورد با زنان روز به روز سرمایه اجتماعی خود را از دست می‌دهیم.

جلیلی: ستاد پزشکیان به ۹ میلیون نفر از مردم گفت طالبان!

جلیلی با بیان اینکه نکته‌ای که آقای پزشکیان گفتند درست است که اگر انتظار داریم مردم مشارکت کنند ما هم آنها را ببینیم، تصریح کرد:، اما چرا این مساله پیش نمی‌آید؟ باید ببینیم مردم چه مشکلاتی را مطرح کردند. بسیاری از کارگران محروم می‌گویند نمی‌بینیم از ما چیزی بگویید.

نامزد انتخابات ریاس جمهوری بیان داشت: از زنان می‌گویید، اما از زنان بد سرپرست یا سرپرست خانوار هم بگویید. مشکلی که آنها دارند باید دیده شود. اگر شما به جای این مباحث، مباحث حاشیه‌ای مطرح کردید جواب نمی‌دهد. فقط در ۴۸ ساعت گذشته حجم زیادی مطلب علیه من تولید شده است. مردم باید مباحث خودشان را ببینند.

وی با بان اینکه هنوز انتخابات نتیجه اش بیان نشده به ۹ میلیون مردم بگوییم شما طالبان هستید، این کمک می‌کند؟ بیان کرد: اگر صحبت می‌کنیم از اینکه مردم باید پای کار بیایند آیا باید مشخص شود آنها حرف شان شنیده می‌شود.

جلیلی افزود: تکلیف امنیت شغلی مردم چه می‌شود؟ چه برنامه‌ای داریم، باید فراتر کار کنیم که نه تنها مشکلات حل می‌شود بلکه ظرفیت هم ایجاد می‌شود.

پزشکیان: رفته بودم زیارت؛ به من گفتند منافق!

کاندیدای انتخابات ۱۴۰۳ عنوان کرد: چیزی که اقای جلیلی درمورد رسانه‌ها مطرح کردند را من با شدت بیشتری تجربه کردم، زیارت رفته بودم به من می‌گفتند تو منافق هستی و شعار مرگ بر منافق می‌دادند. من که تمام زندگی و کارم شفاف است منافق هستم؟

وی ادامه داد: قانون برنامه همواره نوشته می‌شود، اما اجرا نمی‌شود، در رابطه با بهداشت درمان قانون برنامه را مینویسم، اما اجرا نمی‌کنیم در این برنامه قرار است همه انسان‌ها از خدمات بهداشت و درمان برخوردار شودند، اما نمی‌شوند، این یک مجری با عزم و اراده برای اجرا می‌خواهد.

جلیلی: با حقوق اهل سنت و اقوام معامله انتخاباتی نکنید

جلیلی در ادامه در مورد رعایت اخلاق انتخاباتی توسط رقبا و رفقا گفت: همیشه تاکید کردم که تقوا رعایت شود. ما باید فردا جوابگو باشیم وقتی شنیدم که در مورد اقای پزشکیان فلان سخن گفته شده است گفتم که ستادم پیگیری کنند و محکوم کنند ممکن است برخی رفتار غلط است.

وی ادامه داد: اگر ما بداخلاقی انجام دهیم مذموم است و باید جلوی آن گرفته شود. اقای پزشکیان گفت مشکل امریکا نیست و مشکل خود ما هستیم می‌گویند برنامه ششم اجرایی نشد که اتفاقا در هنگام اجرای این برنامه هم‌مجلس دهم که مجلس امید بود و دولت تدبیر سرکار بود که اجرایی نشد و اینجا باید اینها را بررسی کنیم که چرا اجرایی نشد.

وی ادامه داد: اگر شما در مجلس بودید باید نقش نظارتی را ایفا می‌کردید که چرا اجرایی نمی‌شود. کار مجلس و نهاد‌ها این است که اینها را بررسی کنند اقای پزشکیان وزیر بهداشت بودند باید بررسی می‌کردندکه چرا ۳۰درصد نظام سلامت اجرایی نشد. باید قدم به قدم مباحث دنبال و بررسی شود.

جلیلی تاکید کرد: اهل سنت و اقوام ما حقی دارند چه رای بدهند یا ندهند وظیفه نظام و‌حاکمیت این است که حق و حقوق آنها را مورد توجه قرار دهد این رفتار بدی است که در هنگام انتخابات با حق و حقوق اینها معامله شود این حقی است که باید باشد نباید حقوق مردم مورد معامله شود همه ایران سرای من است همه مردم بایدایفای نقش کنند.

پزشکیان: مشکل فقرا ما هستیم آمریکا نیست

پزشکیان با بیان اینکه می‌گوییم از مردم هستیم، اما بر سر سفره دیگری می‌شینیم اظهار داشت: مشکل مجریانی هستند که باید اراده و عزم و اراده برای حل مشکل داشته باشند و سفره جدا از مردم پهن نکنند.

وی افزود:یک بار گفتم وزیر کرد و.. نداریم سه نفر را اسم بردند، آنها سنی نبودند. یکی سنی هرچقدر هم لیاقت داشته باشد به او جایگاهی نمی‌دهند؛ جامعه‌ای که ما داریم مشاهد می‌کنیم تینطور است که انگار قدرت‌ها دست جناح خاصی است.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر بخواهیم مشارکت را ایجاد کنیم مردم باید باور کنند بر سر یک سفره میشینیم و فرزندان و قوم خویش ما طوری استخدام می‌شوند که سایرین می‌شوند؛ اما الان انگار یک عده خواصیم و سفره جدا از مردم داریم، مشکل فقرا ما هستیم امریکا نیست.

جلیلی: در حوادث ۱۴۰۱ به دانشگاه‌ها رفتم و با دانشجویان صحبت کردم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر موضوع را خوب و درست نبینیم نمی‌توانیم حل کنیم، تصریح کرد: در حوادث سال ۱۴۰۱ بنای من بر این بود در دانشگاه‌ها حاضر شوم و هر هفته حداقل جلسات من ۳ ساعت تا حداکثر ۶ تا ۷ ساعت بود. باید با جوانان و دانشجویان صحبت کرد

جلیلی با بیان اینکه اگر با همین دانشجویان صحبت کنیم می‌بینیم هردو حرف را می‌فهمیم، خاطرنشان کرد:کارگران هپکو، هفت تپه، ماشین سازی تبریز واقعا اعتراض داشتند. همان زمان‌هایی که دولت و مجلس رقیب ما بودند و کاری انجام نمی‌شد. اگر خدای نکرده مباحث را ناقص بیان کنیم بحث اصلی گم می‌شود. دانشجویانی داریم که نگران آینده شغلی خود هستند.

پزشکیان: راحت وعده می‌دهیم و عمل نمی‌کنیم

وی افزود: الان در دانشگاه تبریز ما بار‌ها پرسیدم چرا این بچه‌ها را اخراج کردید؟ وقتی بچه‌ها را مسموم می‌کردند بعضی گفتند چرا اینطور می‌کنید اینها گرفتند و برخی را اخراج کردند!

پزشکیان خاطرنشان کرد: ما وقتی می‌گوییم مردم، باید اجازه دهیم مردم قانون را مطالبه گری کنند و اجازه دهیم بپرسند و فریاد بزنند که چرا قانون را اجرا نمی‌کنید؟

وی ادامه داد: حرف از برنامه می‌زنند، آیا دولت‌ها به برنامه‌ای که خودشان نوشتند عمل میکنند؟ برنامه مینویسند، اما کار دیگری میکنند، بیشترین مشکل در جامعه این است که حرف میزنیم، اما عمل نمی‌کنیم؛ هیچ فریضه‌ای از فرایض الهی به اندازه عمل به وعده مورد توجه نبوده است.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با این روند از نظر علمی غیرممکن است که به اهداف برسیم؛ باید صادقانه با مردم حرف بزنیم، اگر با مردم صادق باشیم می‌توانیم روبه جلو حرکت کنیم.

وی گفت: قرار بود بر اساس سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ در منطقه اول شویم؛ اما آیا شده‌ایم؟

جلیلی: باید در اتاق مسئول باز باشد و کارگران بیایند و حرفشان را بزنند

جلیلی در مورد سازوکارهایش‌‌برای رسیدگی به اعتراضات مردم گفت: این از افتخارت نظام است که اگر کار ویژه ای برای دولت در نظر می گیرد می گوید که تک تک مردم هم این امکان را داشته باشند که برای قسط قیام کنند. هر کسی باید این را دنبال کند که اگر جایی مشکل است اعتراضش را بیان کند اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست.

وی اظهار کرد: ده ها ساعت در دانشگاه‌های تهران و شهرستانها حضور داشتم و اتفاقا در دولت رفیق ما بود که این جلسات ساعت‌های به طول می کشید و اتفاقا سوالات مطرح می شد و جواب می گرفتند باید برخی اقشار را  دید این مطالبی که اقای پزشکیان از سر دلسوزی بیان می کند کافی نیست صرف برنامه کافی نیست بلکه باید همه کار کنند که اجرایی شود. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: یکی از اولویت های ما این است که اگر می خواهیم به رشد ۸درصدی برسیم به همه نهادها و دستگاه ها ماموریت دهیم باید برای همه کار تعریف شود.

وی گفت: سازوکار برای رسیدگی برای این اعتراضات این است که در اتاق من مسئول باز باشد و کارگران بیایند و حرفشان را بزنند و بعد دنبال کنیم در اتفاقات آبان ۹۸که دولت رقیب من سرکار بود دانشجویان مطرح کردند که ماشین سازی تبریز تعطیل شده است و کارگرش داشت خودکشی می کرد که با پیگیری های ما مشکل حل شد و اتفاقا رهبری بعدا این مطالبه دانشجویان را تحسین کرد.

پزشکیان: مدیر ما مسئولیت خود را انجام نمی‌دهد و کتکش را پرسنل می‌خورد

پزشکیان در بخش پنچم بیان دیدگاه‌های خود درباره راهکار‌های خود برای اعتراضات گفت: برای حل مشکلات راه‌حل علمی و اعتقادی وجود دارد. در مدیریت سه اصل وجود دارد، چه کسی مسئول است، چه چیزی به او ابلاغ شده و چه پاسخی دارد، اگر مدیری به این سه اصل پایبند نباشد مشکل حل نمی‌شود.

وی افزود: ۹۹ درصد مدیران و حتی خود وزیر هم نمی‌داند قانون برنامه چیست، از کسی که نمی‌داند چه می‌خواهید از او بپرسید؟ مدیر ما مسئولیت خود را انجام نمی‌دهد و کتکش را پرسنل می‌خورد، در دوره‌ای که نایب رئیس مجلس بودم، بانک‌ها پول مردم را خورده بودند و مشخص شد که این گناه حاکمیت بود، صدای اعتراضش را شنیدم با او حرف زدم و پیگیری کردم و به قوه قضائیه تحویل دادم.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مملکت زمانی درست می‌شود که باهم دعوا نکنیم و بعد قانون را اجرا کنیم، خاطرنشان کرد: اعتراض حق مردم است و اصلا اجازه نمی‌خواهد و اگر اجازه اعتراض بدهیم مگر مردم دیوانه‌اند که اغتشاش کنند؟ حرف دانشجو و نخبه را باید شنید، نه اینکه تهمت بزنیم و اخراجش کنیم.

جلیلی: می‌توانیم سرعت اینترنت ثابت را پنجاه برابر و اینترنت موبایل را ۱۰برابر افزایش دهیم

جلیلی در مورد فضای مجازی گفت: یکی از باور‌های من این است که اگر می‌گویم یک جهان فرصت بخشی از این فضای مجازی است امروز فضای مجازی به کمک فضای حقیقی آمده است اتفاقا دولت باید برای اینها برنامه داشته باشد. اگر می‌خواهیم از فضای مجازی استفاده کنیم باید سرعت شایسته داشته باشیم و بنده طبق بررسی‌ها می‌گویم می‌توانیم سرعت اینترنت ثابت را پنجاه برابر و سرعت اینترنت موبایل را ۱۰برابر افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم اژ هر عرصه‌ای هر موضوعی بهره بردای مستمر داشته باشیم باید مسئولیت پذیری داشته باشیم، تصریح کرد: در عرصه‌های مختلف اگر مسیولیت پذیری داریم نباید سلیقه‌ای باشد باید قانون باشد اگر خارج از سلیقه باشد و استاندارد باشد حتما کمک می‌کند آن موقع فضای مجازی یک فرصت است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: صبح در جمع فعالان اقتصادی فضای دیجیتال بودم که می‌گفتند بسیاری اژ کار‌ها را ما خودمان انجام دهیم و‌فقط دولت مانع نشود دولت باید کمک حال باشد ادارات و‌وزاذتحانه‌های ما باید ملجا و پناهگاه مردم باشند. باید چرخه را باز کنید و برای خودمان در تکنولوژی جانمایی کنیم.

پزشکیان: پول فیلترشکن‌ها به جیب چه کسی می‌رود؟

پزشکیان خاطرنشان کرد: در تمام دنیا در موقعیت‌های خاص محدودیت‌هایی وجود دارد، اما اگر استمرار پیدا کند در مواقع غیر ضرور هم اشکال دارد.

وی افزود: ما در بحث‌های اداری بیمارستانی، بانکی، دانشگاهی به اینترنت احتیاج داریم، ارتباط با دنیا براساس این سیستم است نمیتوانیم بگوییم در یک قفس به دور از دنیا می‌خواهیم زندگی کنیم؛ باید با صاحبان شرکت‌ها و این برنامه‌ها صحبت کنیم و درخصوص جزئیات به توافق برسیم. دولت میتواند بنشیند قرارداد ببند.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: پول فیلترشکن‌ها به جیب چه کسی می‌رود؟ چه بلایی سر کسانی که از فضای مجازی کسب و کار داشتند امد؟ از زندگی ساقط شدند.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم در مواقعی که نیاز است از فیلتر شکن استفاده کنیم همه دنیا اینطور است، اما ایران در مواقع عادی از فیلتر شکن استفاده میکند و مردم برای آن پول می‌دهند و بیشتر از اینترنت حتی برای ان هزینه می‌کنند.

پزشکیان خاطرنشان کرد: الان که خبری نیست برای چی فیلتر است همه چی؟ دانشگاه‌ها، بیمارستان،ها بانک‌ها به مشکل خوردند؛ باید مردم در این فضا راحت زندگی و درامد کسب کنند دنیایی از فرصت ها و امکانات در این فضا وجود دارد.

وی افزود: کجای دنیا دراین مسئله مثل ما عمل می‌کند؟ ما کاری می‌کنیم که مردم از زندگی ساقط شوند.

پزشکیان: لندکروز ۲ میلیاردی الان ۲۰ میلیارد است

پزشکیان خاطرنشان کرد: ماشینی که ۲۰ هزار دلار است در داخل ایران ۱۰۰ هزار دلار می‌فروشند؛ مرز‌ها را باز کنید

وی افزود: نباید از چرخه تولید در دنیا بیرون بیایم از چرخه تکنولوژی در حال خروج هستیم؛ نمی‌توانیم بگوییم که همه چیز را خودمان تولید می‌کنیم؛ اینکه کشوری خودش همه چیز را تولید کند، دوره‌اش گذشته است.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اقتصاد ۱۲۵ فوق تخصص دارد، که می‌توان از آنها نظر گرفت.

وی افزود: دید ما حق و عدالت است، در سلامت و آموزش به بازار آزاد معتقد نیستیم. قرار نیست به مادری که بچه‌اش در حال مرگ است درمان را دریغ کنیم و یا کودکی که در مدرسه‌ای دورافتاده درس خوانده مجبور به رقابت با پولدار‌ها شود.

پزشکیان اظهار داشت: در سیاست‌های کلی باید دید از کدام تخصص برای کدام هدف باید استفاده کنیم؛ ما اقتصاد دارو، بیمارستان و انواع دیگر داریم و باید از تخصص هریک از متخصصان باید در جای خود استفاده شود. این به دید ما برمی‌گردد.

وی افزود: ایران پر از مربی است، اما می‌توان از خارج برای بالا بردن مربی استفاده کرد اینکه آن مربی چقدر بتواند کمک کند مهم است.

کاندیدای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: سیاست خارجی باید بستر بازار را برای معامله‌گران ما پیدا کند. اقتصاد صنعت با اقتصاد کشاورزی فرق دارد. در سیاست خارجی برای هدف خاصی باید کارشناس خاصی داشت.

وی ادامه داد: سیاست‌های رهبری و امام نه شرقی و غربی است و هر جا مصلحت و عزت و حکمت ایجاب کند اقدام خواهیم کرد. برای تصمیم‌گیری ابزار علمی و تجربی و کارشناسی وجود دارد.

پزشکیان گفت: با حرف من نمی‌توان دل و روده کسی را بیرون ریخت و باید به دیدگاه علمی و کارشناسی و تجربه بین‌المللی و شواهد تصمیم گرفت؛ قرار نیست با حرف من مملکت در چاله‌ای بیافتد که نتواند بیرون بیاید.

جلیلی: سیاست خارجی عرصه استفاده از فرصت‌هاست

جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا شما به کار تشکیلاتی مخالف هستید، گفت: نمی‌شود کسی این را بگوید که برای اداره کشور من علامه دهر هستم باید از همه تجربیات و فرصت‌ها استفاده کند. ریس جمهور باید تصمیم بگیرد این مباحث کارشناسی را باید قبلا انجام داده باشد. نگاه‌های مختلف را شنیده باشد و به جمع بندی برسد.

وی با بیان اینکه من معتقدم در جلسات محفلی و‌گعده آنچه برای کشور مصلحت است در نمی‌اید ما محدود به یک جلسه و محفل نیستیم، تصریح کرد: یکی از عزیزان در مناظرات دور آوا گفت بنده یازده سال است زنبیل گذاشتم بله گذاشتم، چون معتقدم باید سالیان سال کار کرد که بتوانی برنامه داشته باشید. رئیس جمهور در مقام اجرا است اجرا زمانی موفق است که به موضوع اشراف داشته باشید و در لحظه تصمیم صحیح را بگیرید. سیاست خارجی عرصه استفاده از فرصت‌هاست و وقتی اشراف داشته باشید، نه فشار خارجی و نه مانع شکنی‌ها نمی‌تواند مانع شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در طول سالیان گذشته با ۲۲صنف جلسه داشتم که ۱۷موضوع را مانع تولید می‌دانم که بخشی اژ آنها در حوزه دولت است و بخشی هم بخشنامه‌ها و دستور المعل‌ها است.

پزشکیان: مشکل ما الان اختلافات داخلی است

وی اظهار داشت: استراتژیک پلنینگ فقط در درون سازمان می تواند باشد، اینطور که نمی توان برنامه نوشت. یک نفر بیاید درباره همه چیز بگوید برنامه دارم صرفا کپی پیست کردن است؛ امکان ندارد کسی برنامه بنویسد اما داخل آن سازمان نباشد؛ مشکل ما در کشور نبود راه حل نیست، مشکل ما آدمهایی است که علم، مهارت و انگیزه را ندارد.

پزشکیان ادامه داد: مشکل ما الان اختلافات داخلی است، با fatf در زمان یک دولت موافقت می شود، اما در زمان دولت دیگر مخالفت می شود ‌

وی افزود: بدون سیاست خارجی‌ می‌شود زندگی کرد اما زندگی‌بخور نمیر می‌توانیم داشته باشم، اگر می‌خواهیم رشد کنیم باید ارتباطات خود را افزایش دهیم؛ اگر می‌خواهیم در دنیا رشد کنیم هرچه ارتباطمان را بیشتر کنیم بهتر می‌توانیم زندگی کنیم. اول از همسایه‌ها شروع کنیم و بعد هرچه توانستیم جلوتر می‌رویم.

جلیلی: در برجام و FATF امروز طلبکاریم نه بدهکار

جلیلی با بیان اینکه باید براش شکوفایی قدرت مردم روابط خارجی را گسترش دهیم، ما در همین منطقه خودمان همین ۱۵ کشور اطراف خودمان چه استفاده ای کرده ایم؟ گفت: اکثر کشورهایی که توافق همکاری امضا کردند، نصفشان توافق ها را انجام ندادند. ایران همه را شروع کرده است.

وی افزود: شما دیدید سخنگوی وقت دولت آقای روحانی گفتند تا FATF امضا نشود نمی شود واکسن وارد کرد یا حقوق داد. بحث‌من این است اگر اشراف نداشته باشیم صورت مسأله را ندانیم تشخیص غلط دهیم تجویز اشتباه است

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در برجام و FATF امروز طلبکاریم نه بدهکار. اگر به تعهداتش عمل نکرد باید با قدرت بگردیم فرصت های دیگر را پیدا کنیم. این اشتباه است که فکر کنیم همین دو سه قدرت است که اگر اخم کردند و نیامدند ما کاری از دستمان بند نمی آید.

جلیلی ادامه داد: از زمان برجام آنچه پرداخت میشد بیشتر تخفیف داده می شد. اینجاست که باید مسأله را درست شناخت. می‌گویند ایران دو میلیون بشکه نفت می فروشد.

پزشکیان: روزی گفته می‌شد که تحریم نعمت است اما اکنون بد شده است

پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر طرف مقابل تعامل نکند، با توانمندی های خودمان زندگی می کنیم و مشکلات را حل میکنیم ولی از تمدن دور خواهیم ماند.

وی افزود: می‌دانید الان چقدر به خاطر FATF و برجام ضرر می‌کنیم؟ ده هزار میلیارد روزانه ضرر می‌کنیم. عده‌ای هم کاسب تحریم هستند؛ ما بر اساس سیاستهای کلی که همان عزت و حکمت و مصلحت است در سیاست خارجی جلو خواهیم رفت.الان ترکیه و چین و عراق هم پول ما را  نمی‌دهند.

پزشکیان در ادامه مناظره گفت: مسئله روشن است همین الان به دلیل نداشتن تکنولوژی نفت استخراج شده ۱۸ درصد است و این به معنای نابودی سرمایه نسل‌های آینده است

وی گفت: نفت را ارزان می‌فروشیم و دست کسی می‌دهیم که نفت رو برده و پول را خورده است و ۳ میلیارد دلار را برنگردانده است؛ بازارها را از دست دادیم و قطر گاز را صادر می‌کند و بازار را گرفته است. 

پزشکیان اظهار داشت: اگر دولت‌های قبل بد بودند زمان آقای رئیسی چرا انجام نشد. در زمان شهید رئیسی این تحريم‌ها به ۲۵۰۰ رسید؛ در مجلس هم با برجام مخالف بودند و من از آقای دکتر پرسیدم اگر برجام را قبول نکنیم می‌خواهیم چه کنیم؟ 

وی افزود: در حال حاضر ۲۰ سال گذشته است و باید دید ضرر و منفعت آن باید مشخص شود. در این شرایط سرمایه‌های آینده گم و گور می‌شوند. 

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: قرار نیست ما هر وقت حرف بزنیم و مداکره کنیم و بعد محکوم شویم؛ روش حل مساله این است که چگونه گفت‌وگو را به نتیجه برسیم، شهید سلیمانی موی دماغ آمریکا در منطقه بود.

وی افزود: به تاجران و دانشگاهیان ما ویزا نمی‌دهند چرا ترکیه و چین پول ما را نمی‌دهد؟ چرا قرارداد ۲۵ ساله را اجرا نمی‌کند و سرمایه‌گذاری نمی‌کند؟ اف ‌ای تی اف مثل فیفاست و اگر به آن نپیوندیم بازی‌مان نمی‌دهند ممکن است در ۱۰ جا بازی بدهند اما در جهان نمی‌دهند.

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: اول باید در داخل همگرایی پیدا کنیم و هزینه‌های سوءمدیریت را مدیریت کنیم و به دنیا ثابت کنیم که می‌توانیم بایستیم و بعد  معامله کنیم؛ اگر با هم دعوا نکنیم می‌توانیم با عزت مصلحت و حکمت پیش برویم. روزی گفته می‌شد که تحریم نعمت است اما اکنون بد شده است.

جلیلی: هم مذاکره می‌کنیم هم خنثی‌سازی تحریم و پشیمان کردن دشمن!

وی بیان کرد: وقتی شما همین نفت را بفروشید در کشور دو تا چهاردرصد پرتی دارد، این چند میلیارد دلار می شود ،؟ در چهار سال دولت حدود ۳۰ میلیارد دلار.

جلیلی افزود: اینکه می گویند برویم چیزی بدهیم و چیزی بگیریم. ما دهها چیز دادیم و چیزی نگرفتیم. ما در برجام طلبکار هستیم نباید معطل آنها باشیم این هنر نیست دهها چیز بدهیم ولی چیزی نگیریم و‌تحریم ها بیشتر شود. روحانی در قبل از خروج امریکا از برجام گفت اگر شما خارج شوید ما خارج نمی شویم ایا این دیپلماسی است این سیاست است؟.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: الان بعد ااز حدود نه سال این روشن شد گفتم ابزاری که برای فشار بر ما دارد تحریم ها است و وقتی ترامپ خارج شد گفتم حماقت اوست چون مردم ما فهمیدند. ما با قدرت مذاکرات را ادامه می دهم و نه با ذلت.

وی بیان کرد: شما دکتر قلب هستید؛ اگر تشخیص غلط دهید تجویزتان هم غلط است من در تشخیص شما شک دارم. ملت خودمان را متهم نکنیم طرف مقابل  بدعهدی می کند. اهرم تحریم را باید اژ دست آنها خارج کنیم باید طلبکاری کنیم که تعهداتش را انجام دهند.می گفتند ما نمی توانیم دویست بشکه نفت بفروشینم اما امروز  دو میلیون بشکه نفت می فروشیم. 

جلیلی اظهار داشت: من در این چهار سال این طلبکاری و خنثی سازی تحریم ها را دنبال می کنم و باید آنها را از تحریم‌ها با اهرم‌های اقتصادی پشیمان کرد. شهید سلیمانی می‌گفت از دل تهدید باید فرصت‌ها را داورد را به سخره نگیریم. برای اینکه اقتصاد را نجات دهیم باید با دنیا  تعامل گسترده داشته باشیم.

پزشکیان: کدام استاد دانشگاه با ۴۰۰ دلار حقوق در ایران می‌ماند؟

وی افزود: پول چاپ کردیم و در دولت شهید رییسی نقدینگی افزایش یافت.

پزشکیان خاطرنشان کرد: اول باید اختلافات را حل کنیم و بعد به علم و نظرات کارشناسی اعتبار دهیم.

وی ادامه داد: با مشورت متوجه مسائل مختلف می‌شویم باید کارشناس‌ها را جمع کنیم و از آنها مشورت بگیریم. اگر نظر این کارشناس ها را گوش دهیم می‌توانیم مسیر درست را تشخیص دهیم.

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: وضع امروز مملکت نتیجه تصمیم های ماست، چرا هر مذاکره ای می‌رویم بعدش قطعنامه علیه ما صادر می‌شود؟ یعنی ما نمی‌توانیم کسی را قانع کنیم؟

وی ادامه داد: پولی که الان داریم بی ارزش شدهد است، استاد دانشگاه ما با حقوق ۴۰۰ دلاری معلوم است اینجا نمی‌ماند و در خارج که به او ۶۰۰۰ هزار دلار می‌دهند توجه می‌کند.همه اقشار از این دست مشکل‌ها دارند.

جلیلی: پزشکیان کشور را عقب خواهد انداخت

وی خطاب به پزشکیان با اشاره به اینکه من و شما مدعی ریاست جمهوری هستیم الان زمان بررسی نداریم باید قبلاً بررسی ها انجام می شده، اداره کشور آسان نیست، خاطرنشان کرد: در کشاورزی، اقتصاد، بانک، نقدینگی، سیاست خارجی باید به جمع بندی زسیده باشید. در دولت ۸ ساله هم دنبال بررسی بودند. حتی شما در تشخیص هم درست تشخیص نمی دهید. در برجام و AFTF باید طلبکار باشیم ما به تعهدات عمل کردیم حالا باید آنها عمل کنند
اگر می گویند ما اینجا تعهد انجام نمی دهیم نباید رو به قبله شوید باید راه پیدا کنید. این نظرات صدها و هزاران کارشناس و سفر به اقصی نقاط کشور است با اصناف مختلف جلسه گذاشتیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: برنامه ما این است که نباید معطل سه قدرت شوید، ۲۰۰ کشور وجود دارد، اقتصاد ایران باید جای خود را پیدا کند. هر سفارت باید یک سکوی صادراتی شود اولویت ها باید هدف گذاری شود. ۷۰ میلیارد واردات پاکستان است که ۱۶ میلیارد آن را می توانید استفاده کنید اینجا که دیگر تحریم نیست. با هیچ کشوری عقد اخوت نباید بست. اگر مطالعه و بررسی نکرده باشید حتماً کشور ۴ سال عقب می ماند. اگر شش قطعنامه در شورای امنیت است سه تای آن زمان آقای لاریجانی بود و زمانی بود که آقای ظریف سفیر ایران در سازمان ملل بود.

جلیلی افزود: بنده یک دفعه نیامدم و ۱۸سال طول کشید و از سطح کارشناسی به عرصه مدیریتی رسیدم. باید  مدیران به برنامه ای که دولت و‌مجلس نوشتند پایبند باشند. اینجا مردم باید تصمیم بگیرند و‌انتخاب کنند. در ۴۵سال موفقیت های بزرگی داشتیم دولت قوی باید نقاط قوت را بشناسد و ضعف را نمی شود با ضعف جواب داد.
 
 نامزد انتخابات ریاست جمهوری تامید کرد: دوستان شما در هنگام امضا توافقنامه گفتند جلیلی گفت این یک تهدید ‌و فرصت است آیا این اتفاق نیفتاد؟این وقت انتخاب و‌تصمیم است یک نگاه این است که بگویم برنامه و‌هدف داریم اقای پزشکیان بگوید برنامه  نداریم و غلط است  این نگاه کشور را عقب می اندازد امروز باید رشد هشت درصد محقق شود. ما می گوییم با این کارها می توانیم و‌نه تنها مشکلات حل شود بلکه کشور هم پیشرفت کند.

پزشکیان: حرف‌های شما جهت‌گیری است نه برنامه

مسعود پزشکیان در جمع‌بندی سخنان خود در مناظره گفت: حرف‌های شما جهت‌گیری است نه برنامه؛ برنامه از نظر علمی روش و مسیر و صاحبان فرایند دارد. روش نوشتن برنامه از نظر علمی مشخص شده است. 

وی افزود: هرچقدر هم قوی باشید نمی‌توانید به تنهایی برای هر وزارتخانه برنامه بنویسید، یا نمی‌دانید که برنامه چیست یا برای شما کپی پیست کردند. چارچوب علمی ندارد. 

پزشکیان خاطرنشان کرد: علم یک روش مشخص و علمی دارد، یک سری کلمات پشت هم به معنای برنامه نیست؛ همه ما ادعای مسلمانی داریم، بر اساس توان و مهارت چیزی بنویسم که اجرا شود، با این روند امکان رشد هست درصدی وجود ندارد. 

وی ادامه داد: قیمت اقلام مصرفی مردم در طول سه سال گذشته از چند به چند رسیده است، واقعیت این است که زندگی مردم نمی‌چرخد شما می‌توانید بیاستید اما مردم نمی‌توانند.

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: بین تئوری و عمل خیلی فاصله است و شما بگویید کجا را اداره کردید؟ چرا در زمان دولت شهید رئیسی از آفتاب بیرون نیامدید؟ 

وی افزود: کسی که یک اداره را مدیریت نکرده او را به ریاست سازمان بگذاریم؛ بنده عضو هیچ دسته و گروهی نیستم و براساس دستور حکومت علی به میدان آمده‌ایم. اگر حکومت جمهوری اسلامی بخواهد اصلاح شود باید حکومت امام علی را انجام دهم. 

پزشکیان خاطرنشان کرد: بنده معتقدم این حرف‌ها تئوری است و ۴۵ سال است این حرف‌ها را می‌زنیم اما ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: حرف شما در تئوری است. منابع مملکت در حال نابودی است. شما ۲۰ سال در سایه بودید و دوستان شما کسانی بودند که سفارت عربستان را اشغال کردند و آنها در ستاد شما مشغول هستند؛ من حاضرم از رقابت کناره‌گیری کنم به شرطی که ایشان رشد ۸ درصدی را اجرا کند، اگر نتوانست اعدامش کنید. 

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: وقتی آتش‌به‌اختیاران وارد شدند من که کاره‌ای نبودم؛ اینکه ما باید بحث هسته‌ای را داشته باشیم یک موضوع است و اینکه برجام و اف ای تی اف را قفل کنیم چیز دیگری است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار