به گزارش راه شلمچه، "خشایار نادی" کارشناس معماری و شهری، در یادداشتی می نویسد: حمل ونقل همگانی شهری یک مساله حیاتی و پیچیده است و در ارتباط با سایر سیستم ها می باشد. همچنین سیستم حمل ونقل شهری بر روی سایر سیستم ها اثر گذاشته و از آنها ارتباط میگیرد. بنابراین وجود یک سیستم حمل ونقل با یک نگاه و رویکرد چندمدی و ایجاد ارتباط بین بخشهای مختلف لازم و ضروری می باشد.
امروزه فناوری و تکنولوژی در تمامی ارکان زندگی بشر نفوذ یافته و به عنوان بخشی از زندگی بشر مبدل شده است. صنعت حمل و نقل نیز از این نفوذ بی نصیب نمانده و متاثر از فناوری و تکنولوژی، همواره در حال تحول و پیشرفت است.
برای همگام شدن با این تغییرات و تحولات و توسعه فناوریهای نوین در این صنعت، باید با تکنولوژی حرکت کرد. ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت بالا، یکی از خواسته های اصلی شهروندان بخصوص کاربران سیستم حمل و نقل عمومی است.
بدیهی است میزان استفاده از خدمات ارائه شده حمل و نقلی با میزان مطلوبیت و کیفیت خدمات ارتباط مستقیمی دارد. خدمات مبتنی بر قابلیت اطمینان و نظم، ایمنی بالا، امنیت بالا و رعایت حقوق شهروندی میتواند در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
سیستم های حمل ونقل عمومی، یک سیستم پیچیده و گسترده بوده و نیازمند مدیریت و بهینه سازی می باشند. صنعت حمل ونقل همگانی، یک صنعت رقابتی است. در صنعت حمل ونقل عمومی، شرکتهای مختلف در حال ارائه خدمات می باشند. حضور فعال و ماندگار در این صنعت مستلزم برنامه ریزی و تدوین استراتژیهای دینامیک و پویا میباشد.
با توجه به مسائل بیان شده در بالا روشن است حمل ونقل همگانی یک پدیده علمی است، که با توسعه یک نگاه علمی و آکادمیک و بهره مندی از همکاری و مشورت نخبگان، متخصصان و همچنین استفاده از تجربیات کشورهای مختلف دنیا می توان راهکارهای علمی و نوین ارائه نموده و یک سیستم موفق را به شهر تهران و حتی سایر شهرها ارائه نمود.
از طرفی امروزه اتفاقات در دنیای واقعی بطور دقیق قابل پیش بینی نبوده و میزان موفقیت تصمیم و مطلوبیت نتایج، روشن نمی باشد. از اینرو تصمیم گیری و انجام اقدامات مطلوب مستلزم استفاده از دانش و تخصص علمی حمل ونقل و متخصصان بر پایه روشی نظام مند است. هرگونه تلاش علمی در این خصوص و استفاده از خرد جمعی موجب جلب اعتماد گروههای ذینفع و افزایش کارآیی و مقبولیت عمومی تصمیمات خواهد شد.
بنابراین باید تلاش شود تصمیم سازی مبتنی بر تجزیه و تحلیل منطقی و مباحث علمی و کارشناسی و استفاده از تجربیات صاحبنظران بصورت یک الگوی سیستمی و مدل اجرایی، تبیین و پیاده سازی گردد. بدیهی است ایجاد بازوی فکری و مشورتی در اتخاذ تصمیم بهینه و راهکارهای رفع چالشهای پیشرو در حوزه حمل ونقل شهری مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام//