گفتگو با دانشجوی جنجالی که از پزشکیان وقت سخنرانی گرفت

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران درباره حواشی که در فضای مجازی علیه او شکل گرفته است، پاسخ داد.

به گزارش راه شلمچه، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه ها که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، حواشی جدی داشت که با گذشت چند روز در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها درباره آن بحث داغ است. ماجرا از این قرار بود که علیرضا صفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، نسبت به اینکه به دانشجویان تریبون داده نشده، معترض شد و این در حالی بود که رئیس جمهور پشت تریبون بود و می‌خواست سخنرانی کند. در نهایت مسعود پزشکیان گفت اجازه دهید بیاید بالا و به او تریبون داد.

 

به گزارش همشهری، بعد از این اتفاق، دو جریان در شبکه ایکس نسبت به عملکرد این دانشجو واکنش نشان دادند. دسته اول طرفداران دولت که این حرکت صفری را نقد کرده و دسته دیگر که درخواست او از رییس جمهور را منطقی و در راستای جنبش دانشجویی می‌دانستند. با او درباره اتفاقات آن روز وحواشی بعد از آن که در فضای مجازی رخ داد. گفتگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

 

*آقای صفری، چه اتفاقی افتاد که تصمیم گرفتید در حین سخنرانی رییس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها، به آن شکل انتقاد کنید؟

 

-در میانه صحبت‌های رئیس جمهور نبود و همان ابتدای سخنرانی‌اش بود. آن صحبت‌ها هم مطالبه دانشجویان داخل سالن بود. ما معتقدیم که حضور پیدا کردن در دانشگاه اقتضائاتی دارد که اصلی ترین آن حفظ حرمت صاحبان علم یعنی دانشجویان است. الان دانشگاه تهران ۵۰ هزار دانشجو دارد و باید بالاخره صدایی از آنها باشد، صدایی که اتفاقا نباید گزینشی و فرمایشی باشد و همه نماینده‌های تشکل‌ها بتوانند صحبت کنند. این موضوع هم پدیده نوظهوری نیست و همواره جزو مطالبات دانشجویان بوده است.

 

*اما برداشت افکار عمومی این شد که شما معترضید که چرا به بسیج دانشجویی در این جلسه تریبون داده نشده.

 

اتفاقا پشت تریبون که رفتم، به نمایندگی از همه تشکل‌ها صحبت کردم. رئیس جمهور هر کسی که باشد ما این مطالبه را داریم. کما اینکه وقتی در زمان حضور شهید رئیس جمهور، آقای رئیسی، تریبون ندادند، اعتراض ما محکم‌تر بود. با این تفاوت که ایشان بعد از مراسم به مسجد دانشگاه آمدند و گفتند که من در جریان درخواست شما نبودم و دلجویی کردند. اتفاقا به همین دلیل و برای جلوگیری از اتفاق پارسال ما از یک هفته قبل‌تر با معاونت ارتباطات ریاست جمهوری، دفتر رئیس جمهور، سرپرست دانشگاه تهران، نمایندگی مقام معظم رهبری و چند جای دیگر ابتدا پیگیری‌های رسمی برای سخنرانی در این مراسم داشتیم و سپس از طرف پنج تشکل دانشجویی یعنی انجمن دانشجویان مستقل، جامعه اسلامی دانشجویان، مجمع دانشجویان عدالت خواه، انجمن اسلامی دانشگاه و بسیج دانشجویی نامه علنی مشترک نوشتیم که باز هم تریبون ندادند.

 

*بعد از اینکه توانستید پشت تریبون بروید و برگردید، غیر از مواردی که رسمی گفتید، نکته شخصی هم با رئیس جمهور بین تان رد و بدل شد؟

 

نه! همان بود که پشت تریبون گفتم. منش رئیس جمهور جای تقدیر دارد و آقای پزشکیان باید بتواند این منش شخصی‌اش را برای ساز و کار حکمرانی‌اش هم تجویز و در همه ارکان محقق کند. این روحیه را حسن روحانی نداشت. در حالی که رئیس جمهور وقتی وارد دانشگاه می‌شود باید حرف دانشجویان را بشنود. نه اینکه در یک برنامه نمایشی شرکت کند. به ما گفتند که این برنامه تشریفاتی است! مطالبات ما شفاف است اگر رئیس جمهور می‌خواهد شان دانشگاه یعنی دانشجو و سایر ارکان آن را حفظ نکند به دانشگاه نیاید.

 

*یکی دیگر از حاشیه‌های این مراسم این بود که یکی از دختران هم دانشگاهی شما در ابتدایی که پشت تریبون رفتید، گفت که شما نماینده ما نیستید، چرا با وجود اینکه نامه مشترک زدید این حرف را زد؟

 

من پشت تریبون که رفتم، بیانیه بسیج دانشجویی را که نخواندم، اتفاقا گفتم که نمی‌توانم صدای همه باشم اما مطالبه کردم که به همه تشکل‌ها تریبون داده شود. متاسفانه مشی انجمن اسلامی دانشگاه تهران همین است، مثلا در زمان انتخابات آقای پزشکیان را دعوت کردند ولی به ما تریبون ندادند اما برعکس ما هر نامزد انتخابات را که دعوت کردیم به آنها تریبون دادیم.

 

*بعد از این مراسم، عکس‌های شما را با سعید جلیلی در فضای مجازی منتشر کردند و گفتند که شما به دلیل همسویی با او، می‌خواستید مراسم سخنرانی رئیس جمهور را بهم زدید؟

 

من با شهید امیر عبداللهیان، با سید حسن خمینی، با محمدباقر قالیباف و حتی شهید رئیسی هم عکس دارم که غیر از مورد آخری همه را منتشر کردند. این حرف هم جزو بی‌اخلاقی‌های رسانه‌ای است که هر موضوعی را دست آویز سیاسی می‌کنند. شعار سر می‌دهند زنده باد مخالف من اما درعمل کار دیگری می‌کنند.

 

*از دیگر حواشی که حول محور اقدام شما مطرح شد این بود که شما با این شکل از اعتراض می‌خواهید در آینده پست و سمت سیاسی بگیرید و وضعیت‌تان را با فرد دیگری که الان پست بالایی دارد، تطابق دادند.

 

با این حرف‌ها می‌خواهند مطالبات اصلی را به حاشیه ببرند و اتفاقا این دسته از حرف‌ها نشان می‌دهد که ما عملکرد درستی داشتیم و راهمان درست است و اتفاقا جنبش دانشجویی این مسیر را با شدت‌ بیشتری دنبال می‌کند. فقط کسانی‌که این حرف‌ها را می‌زنند، بدانند که من رتبه سه رقمی کارشناسی و دو رقمی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران هستم.

 

در نهایت قرار شد که ۱۶ آذر به تشکل‌ها تریبون داده شود؟

 

بله، من این قول را از رئیس جمهور گرفتم. این را هم بگویم که آقای سیمایی صراف، وزیر علوم که گفته بودند این مراسم جشن است، وقتی نوبت خودشان شد و پشت تریبون رفتند، نسبت به بودجه وزارت علوم انتقاد کرده و مطالبه داشتند که افزایش داشته باشد. این حرف‌های او در تناقض با ادعایش بود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار