به گزارش راه شلمچه، آخرین مناظره انتخاباتی ظهر امروز(سهشنبه 5 تیرماه 1403) با حضور ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از اقامه نماز جماعت آغاز شد.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قرعهکشی انجام شده بر روی صندلیها به شمارههای زیر نشستند:
شماره یک: سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی
شماره دو: علیرضا زاکانی
شماره سه: سعید جلیلی
شماره چهار: مصطفی پور محمدی
شماره پنج: محمد باقر قالیباف
شماره شش: مسعود پزشکیان
تغییر در برنامه مناظره پنجم
مناظره پنجم با تغییراتی در زمان بندی قرار است برگزار و در نهایت مناظره زودتر به پایان میرسد. بر اساس اعلام مجری برنامه در این مناظره هر نامزد چهار وقت پنج دقیقهای برای پاسخ گویی به سوالات و یک وقت ۶ دقیقهای برای جمع بندی زمان دارند.
قاضیزاده: سربازی را برمیدارم؛ مقابل مافیای خودرو میایستم
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در آخرین دورمناظرات انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که امروز (۵ تیر) برگزار شد، گفت: در مواجهه با هر بیماری وظیفه ما این است که شرایط عمومی بیمار را تثیبت و درد را تسکین دهیم و بعد به سراغ درمان و حل ریشهای مشکل برویم، در مواجهه با مشکلات مردم به ویژه اقتصادی همین برخورد را خواهیم داشت. برای افزایش رشد اقتصادی تلاش خواهیم کرد، اما اقدامات اجرایی فوری برای تامین حداقل رفاه را نیز انجام میدهیم.
وی مطرح کرد: نمیگذاریم دریافتی حقوق بگیران ما از تورم جا بماند. تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی برای همه مستخدمین دولت اجرایی خواهد شد. ازدواج جوانان را با ایجاد اعتبار یک میلیارد تومانی برای ازدواج و مسکن و اشتغال آسان خواهیم کرد. سهم خانوادههای ایرانی را به طور برابر از برق و گاز و بنزین به خود آنها واگذار خواهیم کرد.
قاضیزاده هاشمی افزود: اجازه نمیدهیم دوباره آبان ۹۸ تکرار شود، همان دولتی که بنزین را با آشوب و خون جوانان این ملت به دولت رساند در ستاد آقای پزشکیان است، راه شهید رئیسی را برای ساخت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن ادامه خواهم داد. تا سال دوم دولتم کلید تمام این ۲ و نیم میلیون مسکن را به صاحبانشان تقدیم میکنم. تجربه مسکن مهر را و نیز افتخار مسکن نساختن یک دولت را تکرار نمیکنیم.
وی عنوان کرد: مقابل مافیای خودرو میایستم. واردات خودروهای نو و کارکرده را آزاد میکنیم. سربازی سخت اجباری را از جلوی پای جوانان برخواهم داشت. طرح فروش خدمات سربازی و سربازی حرفهای را دنبال خواهم کرد.
جلیلی: بودجه روستاها و وام روستاییان را افزایش میدهم
سعید جلیلی نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در پنجمین و آخرین مناظره انتخاباتی به بیان دیدگاهها و مواضع خود پرداخت.
جلیلی در بخش ابتدایی این مناظره با اشاره به دو اولویت خود در برنامههایش گفت: یکی از اولویتها ارزآوری و اشتغال است و اگر نگران برخی موضوعات مثل گرانی، تورم و قیمت ارز هستیم ریشههایش به این برمیگردد که باید در این دو زمینه برنامه موفق داشته باشیم.
جلیی با تاکید بر اینکه نباید به روستا به عنوان جای فقیر نگاه کنیم بلکه روستاهای ما میتوانند سلول جهش کشور باشند، تصریح کرد: خیلی از روستاها را در این ۱۰ -۱۱ سال دیدهام و دیدهام که موفقیتهایی توانستند به دست بیاورند.
شهید رئیسی در دو سه سال در صادرات غیر نفتی رکورد زدند پس میشود کاری جدی انجام داد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه در قضیه پوشاک میتوان حتی با چین رقابت کرد و روستاهای ما میتوانند این کار را انجام دهند، تصریح کرد: روستاها و دهیاران ما باید بتوانند امنیت شغلیشان تضمین شود تا به پیشرفت مد نظر برسند.
وی افزود: در صورتی که ۲۷ درصد اشتغال و تولید ناخالص ملی مان از روستا شکل میگیرد تسهیلات مان به آنها ۶ درصد و بودجه عمومی به آنها ۴ درصد است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کشاورز ما برای بازاریابی محصولات کشاورزیش نباید مشکل داشته باشد گفت در ارومیه یک میلیون تن سیب استفاده میشود و این یک فرصت است متاسفانه برای ۶ درصد به روستا داده میشود به کشاور اگر این تسهیلات به خوبی استفاده شود میبینیم چه فرصتی برای شکلگیری صنایع تبدیلی ایجاد میشود.
جلیلی با بیان اینکه باید این فرصت را فراهم کنیم که کشاورز با سند خانه، زمین کشاورزی و پروانه چاه و ادوات کشاورزیش این تسهیلات را دریافت کند، خاطرنشان کرد: کشاورز ما باید مطمئن باشد که هر محصول میکارد اولویت با محصول اوست و محصول دیگری وارد کشور نمیشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: یکی از بحثها در رفع محرومیت این است که باید جشن اتمام آبرسانی با تانکر را در این دولت شکل دهیم.
پور محمدی: در بورس جهش ایجاد خواهم کرد
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در ابتدای مناظره پنجم عنوان کرد: این جلسه بیشتر بخش اقتصادی و جمعبندی و راههایی است که در اولویت ماست. صداوسیما طبق نظرخواهی که از مردم داشته، مشکلات اقتصادی دغدغه ۷۳.۵ درصد مردم است.
وی ادامه داد: ۴ برنامهای که در اولویت من است را ارائه خواهم کرد. زیر ساخت پیشرفت اقتصاد تولید است. بازار سرمایه و بورس شاخص رشد اقتصاد مدرن و علامت و دماسنج اقتصاد است.
پورمحمدی بیان کرد: در انتهای دولت دوازدهم بورس، رشد پیدا کرد و دچار حباب شد و متاسفانه فرو ریخت. در گذشته عملیات معاملات بورس به ۲۸۰۰۰ همت رسید در گذشته الان دویست هزار نفر. امروز به ۱۳ درصد رسیده است.
وی در ادامه افزود: بورس در دولت دوازدهم دچار حباب شد و ریخت و مردم ضرر کردند. در دولت آقای رئیسی بورس اصلاً قفل شد. دولت نباید در بازار بورس دخالت کند ولی ۶۰ درصد بازار بورس در اختیار دولت است. شفافیت و رقابت هم باید در بورس باشد ولی دولتیها و شبه دولتیها در بورس امکان رقابت را از همه گرفتهاند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در شورای بورس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صمت هستند و اینها با هم تعارض دارند. این تعارض منافع ثبات را ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: تا نرخ سود بانکی و نرخ خوراک پالایشگاهها و نرخ تعرفهها درست نشود بازار بورس رونق نمیگیرد. تلاش من در دولت آینده بورس خواهد بود که بورس شاخص روشن و شفاف و گزارش با برنامه و آیندهدار اقتصاد ایران است.
پورمحمدی گفت: فکر میکنم ظرف یک سال جهش کلی و تراز کاملا مثبت را به بازار سرمایه و بورس اعطا خواهیم کرد.
قالیباف: مردم آرامش ندارند و پریشان هستند
محمدباقر قالیباف، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پنجمین و آخرین مناظره انتخاباتی که ظهر امروز سه شنبه و با موضوع کارآمد سازی دولت برگزار شد، گفت: دشمنان به دنبال پریشانی مردم ما هستند و نمیخواهند افق روشنی از ایران عزیز ما در اذهان جوانان باشد با رفتار گفتار و تصمیمات مان به این موضوع فکر کنیم باید به گونهای حرکت کنیم که نقشه دشمن را کامل نکنیم.
وی اظهار کرد: مردم مشکلات معیشتی، تحصیلی و مسکن دارند باید در این زمینهها آرامش ایجاد کنیم. ما تنش درست نکنیم و گشایش درست کنیم. اگر بناست بحث کنیم دعوای ما سر چالش به رسیدگی به حل مشکلات را در راس قرار دهیم که اینجا نیاز به قدرت اجماع سازی و مدیریت داریم.
قالیباف بیان کرد: پروندههای مثل کرسنت و چای دبش و این فسادها ریشه در ناکارآمدی دارد. وقتی تنش وناکارآمدی است به اندازه صادرات نفت مان این را در داخل کشور حیف میکنیم. الان خرداد است هنوز پول بازنشستهها را با توجه به مصوبه قانونی مجلس ندادیم و اینجاست که نیاز به اجماع سازی داریم.
وی تاکید کرد: هر گونه تلاش و فعالیت و هم افزایی برای حل مشکل مردم را دنبال کنیم. اگر در پست و مسیولیت نشستیم دغدغه مردم دغدغه دوم ما نشود. مردم امروز آسایش ندارند و پریشان هستند و اگر به مشکلات آنها رسیدگی نکنیم به وظیفه اسلامی و ایرانی خود عمل نمیکنیم.
پزشکیان: با نزاع و شکاف نمیشود تورم را کاهش داد
مسعود پزشکیان ضمن تبریک عید غدیر گفت: اگر از مردم بپرسیم که رئیس جمهور چه مشکلی را باید حل کند اکثر آنها میگویند مسائل اقتصادی، چون تورم عدم توازن در دخل و خرج بیکاری ضعیت بانکها است.
وی ادامه داد: در مرحله بعد سیاست خارجی و مسائل اجتماعی خواهد بود، اما اگر از من بپرسید مهمترین کار رئیس جمهور پاسخ دادن به این سوال است که چرا این مسائل حل نمیشود و باقی میماند دلیل این موضوعات شکاف میان دولت و ملت است. مصالح مردم قربانی درکهای و عدم اطمینان به حمایت مردم از این تصمیمات شده است با این سطح نزاع درون حکومت و شکاف مردم و دولت نمیتوان برای تورم نظام چند نرخی ارز قیمت گذاری حاملهای انرژی کاری کرد.
این نامزد انتخابات ریسات جمهوری گفت: بهترین راه حرفهای کارشناسانه در برابر نزاعهای سیاسی است. همانگونه که در گذشته موضوع ملی مانند برجام به موضوع نزاع سیاسی و شکاف اجتماعی بدل شد من میخواهم الگویی از سیاست ورزی و اخلاق به توافق سازی را سرلوحه کار خود قرار دهم و شدت منازعات سیاسی و شکاف دولت و مردم را کاهش دهم.
پزشکیان گفت: ارجاع به کار کارشناسی وظیفه من است هیچگاه نمیپذیرم برای کسب رای در حضور ملت ایران وعدههای غیر کارشناسی و پوچ دهم و اقدامات کارشناسی همراه با شفافیت راهبرد من است من به کارگیری دیگران را بر اساس شایستگی انجام خواهم داد.
قاضی زاده هاشمی: قائم مقام ستاد آقای روحانی فرمانده شات داون اینترنت بود
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۵ دقیقه دوم دور اول خود، مطرح کرد: اجازه نخواهیم داد شرایط اقتصادی تفریح و گردش را از سبد خانوار حذف کند، تفریح حق همه است، کارت خانواده ایرانی با اعتبار سالانه مشخص در اختیار همه خانوادهها قرار میگیرد تا از همه برنامههای فرهنگی به انتخاب خودشان برخوردار شوند
وی افزود: تکمیل پروژههای نیمه تمام دولت شهید رییسی را نسبت به مردم استانها به عنوان سهم اورده دولت از بخش خصوصی تعهد خود میدانم، سالهای پروژههای عمرانی روی زمین مانده بود که دولت شهید رییسی اقدام بزرگی انجام داد و آن را ادامه میدهیم. لایحه نظام جامع رسانههای عمومی را به مجلس میفرستیم. لایحهای که در چند دولت معطل مانده است و نظارت بر رسانهها و بخشهای فرهنگی را به متخصصین این حوزه میسپاریم، موضوع محدود کردن منتقدین را جمع میکنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درخصوص اینترنت، عنوان کرد: توسعه اینترنت و تغییر مبنای فیلترینگ را دنبال میکنیم تا اینترنت پرسرعت و امن تامین شود. چیزی به نام فیلترینگ وجود ندارد، ظاهراً مساله فقط بازار فیلترشکن و مافیای فیلترشکن بوده است. قائم مقام ستاد آقای روحانی فرمانده شات داون اینترنت بود، بزرگترین سلاخی اینترنت به اسم دولت آقای روحانی ثبت شده است.
وی ادامه داد: افزایش نقش آفرینی زنان در کشور را دنبال میکنیم. ریشه تخریب اعتقادات مردم را باید در طول هشت سال دولت گذشته دنبال کرد. دختران و زنان ما حتی آنها که حجابشان متفاوت شده دردهای شنیدنی دارند. درد اینان خیانت آنهاست که با وعدههای دروغین رایشان را ربودند.
جلیلی: کارگران باید در سود کارخانهها سهیم شوند
جلیلی در بخش بعدی این مناظره با بیان اینکه یکی از بحثهای خیلی مهم این است که بخش عمدهای از جامعه ما توسط برخی رسانهها و جلالههای سیاسی سانسور میشوند گفت: صحبت از حقوق زن میشود ولی زنان روستایی زنان خانهدار و زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست سانسور میشوند.
وی افزود وقتی این زنان سانسور شوند تجویزی برای مشکل آنها صورت نمیگیرد. جامعه اصلی شعار طرفداری زن میدهند ولی میبینیم زنانی که نقشی در شکوفایی کشور دارند دیده نمیشوند یکی از خواستههای مردم این است که به حقوق این زنان توجه شود و برایشان برنامهریزی صورت گیرد. این توجه و برنامهریزی به رشد اقتصادی و فرهنگی کشور کمک میکند.
جلیلی با بیان اینکه ۲۷ درصد جمعیت ما کشاورزان و روستاییان هستند ولی وقتی قرار است تسهیلات داده شود و سهمی در بودجه برایشان قائل شویم سهم قابل توجهی نیست اظهار داشت: اگر برنامه درست برای استعدادیابی در عرصههای هنری علمی و ورزشی داشته باشیم کمک زیادی برای پیشرفت کشور میکند تا رتبههای برتر کنکور کشور فقط از یک یا دو دهک جامعه نباشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری امنیت شغلی را یکی از موضوعات مهم کشور دان است گفت باید امنی شغلی کارگران که به زیربنای تولید کشور کمک میکند باید امنیت شغلی داشته باشد و خود را در سود شرکت و کارایی آن سهیم بداند.
جلیلی افزود الان هزاران میلیارد تومان از حقوقی که باید به کارگران پرداخت شود در یک فرایند نادرست به یک سری واسطه تحت عنوان همین شرکتها پرداخت میشود در حالی که باید این پول به جیب آن کارمند یا کارگر شرکتی واریز شود. با یک سری از امکانات فناوری میتوان آن حقوق را به جیب کارگر و کارمند ریخت و واسطه را حذف کرد. کارگران باید در سود کارخانهها سهیم شوند.
وی با بیان اینکه ۲۵ هزینههای شرکتهای دولتی غیر بهره ور و ناکارآمد است گفت اگر صحبت از انضباط مالی میکنیم باعث میشود که مبلغ زیادی از پرتی درآمدهای دولت از بین برود.
پورمحمدی: مدیر ارشد کشور باید از ضوابط اداری کشور اطلاعات دقیقی داشته باشد
پورمحمدی با اشاره به بازار بورس و اقتصاد عنوان کرد: میخواهم تحولاتی که جامعه نیاز دارد را عنوان میکنم. همانطور که گفتم اقتصاد دماسنج رشته تولید در بازار بورس و سرمایه است و هر حرف دیگری جز این شعار است.
وی ادامه داد: موضوع دوم موضوع اداری و نظام اداری است. اگر شما بالاترین درآمد نفتی را داشته باشید و بهترین برنامه را برنامهنویسان بنویسند و بهترین مدیران در خدمت شما باشند با نظام معیوب اداری همهچیز زمینگیر خواهد شد و بهرهگیری به صفر خواهد رسید و اصطکاک و بحران روانی در کشور خواهیم داشت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره بر مشکلات نظام اداری بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات اخیر ما مسئله نظام اداری و بروکراسی معیوب و شبهمدرنی است که از بیرون آمده. اصلا مدیران ما به این مسئله توجه ندارند چرا که ناآگاه هستند. مدیر ارشد کشور از زوایای اداری اطلاعی ندارد.
پورمحمدی تاکید کرد: به عنوان یک طلبه ادعایی ندارم، اما در این حوزه علم و یقین دارم. ۴۵ سال در همه حوزههای اداری حضور داشتهام. دنیا تجربههای بسیار موفقی داشته است که جلوی چشم ما است. پیامبر هم گفته از هر جای دنیا علم هست حتی در ثریا برویم و بیاوریم.
وی در ادامه افزود: دولت الکترونیک امروز مشکل گشاست. اما توجه کنیم نه دولت ظاهری و صوری که کامپیوتر جلویمان باشد و دفاتر خدمات الکترونیک. دولت الکترونیک یعنی شما به هیچ دفتر دولتی مراجعه نکنید و هیچ کاغذی ننویسید و منتظر نمانید و هزینه زیادی صرف نکنید.
پورمحمدی گفت: دولت الکترونیک دولتی است که بدون این دنگ و فنگ.ها است که درست کردیم و ظاهری را بزک کردیم و نه گزارشگیری میکنیم و نه شفافیت دارد.
پورمحمدی تاکید کرد: با نظام اداری فعلی ره به جایی نخواهیم برد. من به مدیران احترام میگذارم؛ بسیاری مومن و وفادار و سخت کوشند ولی وظیفه مدیر عالی کشور است که ساختار نظام اداری کشور را اصلاح کند. داشبوردهای الکترونیک به راحتی میتواند در اختیار مردم و در خانههایشان باشد.
قالیباف: هرگز دعوا و تنش ایجاد نمیکنم که توی دل مردم را خالی کنم
قالیباف بیان کرد: من اهل کارم و اهل تنش، دعوا و ستیز نیستم. همه عمرم را برای دین ومردمم جنگیدم. این دعواها نه مشکل تورم نه بیکاری نه خودرو و نه کشاورزی که با زحمت تولید میکند و از فروش نهایی کمتر از سی درصد نصیبش میشود و نه کارگر و کارمندی که حقوق ثابت دارد را حل نمیکند. دعواها و تنشها فایدهای برای مردم ندارد.
وی افزود: بعد از مسولیتم در دفاع مقدس هیچگاه وارد ستیزها نشدم. در جنگ برای حفظ وطن و آرامش خانوادهها کار کردم. هرگز دعوا و تنش ایجاد نمیکنم که توی دل مردم را خالی کنم این دعواها حاصلی جز نا امیدی برای مردم ندارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: دعواهای سال ۸۸و ۹۲در مناظرات برای زندگی مردم نبود الان هم نگران این هستم که دو مرتبه تکرار نشود. به پشتوانه عملکرد اجرایی ام طرحهایم را و برای تحقق اینها میجنگم. در تهران اینقدر رفتار بد کردیم که شهروندان در این شهر اطلاعی از این حقوق شان نداشتند که فلان پروژه چه زمانی شروع و چه زمانی تمام میشود.
وی گفت: حتما به پنج اولویتم در دولت چهاردهم زمان بندی میدهم که مدیون مردم نباشم. میخواهم خدمتگزار و مدیر قوی باشم و از هر تنشی دوری کنم. زمانی که وارد نیروی انتظامی شدم این نیرو با مردم در تنش و جنگ بود و زمانی که رفتم سعی کردم این نیرو را از جنگو دعوا با مردم دور کنم. زمانی که در شهرداری تهران بودم سه دولت با من همکاری نکردند و با شورای شهر اصلاح طلب و اصولگرا بدون ذرهای تنش و دعوا کار کردم.
پزشکیان: بیایید دست از اختلافات برداریم
پزشکیان در دور دوم بخش نخست مناظره پنجم گفت: به آنچه که گفتم معتقدم و نمیدانم چرا برادرمان آقای قاضیزاده میخواهد ما را وادار به جنگ و جریانی کند که همان اختلافها است، این برادر عزیزمان قبلاً نیز میگفت سه روزه مشکل بورس را برطرف میکند، پیشنهاد میکنم که با جانبازان تماس تلفنی برقرار شود و اگر از وضعیت راضی هستند که حتماً وضعیت درست است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه مشکل ما نبود راه حل نیست، کلی راه حل داریم؛ گفت: مردم از گذشته تاکنون را نگاه کنند چراکه قرار بود یک میلیون مسکن سالانه ساخته شود و یک میلیون شغل ایجاد و تورم کاهش یابد و همچنین میگفتیم که میخواهیم همه چیز را درست کنیم؛ چرا همه چیز درست نشد؟ این یک واقعیت است که ما نتوانستیم مشکلات را برطرف کنیم و اینکه امروز میگوییم یک روز مشکلات را حل میکنیم، غیر ممکن است. ما امروز قانون برنامه داریم و قرار نیست هر کسی خودش یک قانون ارائه دهد. دولت آقای رئیسی این قانون را نوشته است اگر آن را میپذیریم دیگر پذیرفتن قانون جدید به چه معناست و اگر نامزدها میخواهند همان قانون را اجرا کنند دیگر این حرفها برای چیست؟
پزشکیان تصریح کرد: تصور نمیکنم برادرمان آقای قاضیزاده تا پایان در انتخابات بمانند، ان شاءالله که ایشان میمانند و من اشتباه میکنم. واقعیت قضیه این است که ما در سیاستهای کلی نظام و قانون برنامه هفتم باید با هم مشترک شویم و اگر قرار است کاری کنیم باید همان چیزی که روی میز قرار دارد و به قانون تبدیل شده است را عمل کنیم. ما میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم در صورتی که در ابتدا به کارشناسان اعتماد کنیم چرا که او دارای تجربه علم و سابقه و همچنین تعهد است.
وی با بیان اینکه علت عدم تحقق وعدهها را عدم تطبیق با واقعیات میداند، گفت: دومین دلیل عدم تحقق وعدهها وجود اختلافات در داخل است؛ قانون میثاق مشترک ماست و افرادی که ادعا دارند باید این قانون را اجرا کنند. من با تمام وجود به مردم عشق میورزم و در زندگی رفتار طبابت و همه بخشهای زندگیم نشان دادهام اگر غیر از این بوده است نشان دهند، اینکه ما همدیگر را متهم کنیم، ره به جایی نمیبرد؛ بیایید دست از اختلافات برداریم چراکه اختلاف به معنای لبه آتش و نابودی کشور است.
توقف بیست دقیقه ای مناظره
مناظره پنجم پس از پایان دور اول برای پخش بخش خبری ساعت ۱۴ به مدت ۲۰ دقیقه متوقف شد.
قاضی زاده هاشمی: اگر به وعدههایم عمل نکردم در دور بعد انتخابات نامزد نمیشوم
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۵ دقیقه اول دور دوم خود، اظهار داشت: برای ۱۰۰ مسئله مردم ۱۰۰ راهحل دارم که در ۱.۵ سال اجرایی میشود، اگر در ریاستجمهوری به وعدههایم عمل نکردم در دور بعد انتخابات نامزد نمیشوم.
وی افزود: در اقتصاد دو کار اصلی داریم یکی رشد اقتصادی با مدیریت قوی، کار و تلاش جمعی، رونق دادن به واحدهای صنعتی با حمایت سیاست خارجی باز و مقتدر است، یکی هم قدرتمند کردن تک تک خانوارهای ایرانی از طریق بازتوزیع ثروت است.
قاضیزاده هاشمی مطرح کرد: تعهد ما در برنامه برای رشد اقتصادی، ۸ درصد و سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری نیاز دارد که باید سرمایهگذار خارجی جذب کنیم. محیط اقتصادیمان را باید قابل پیشبینی کنیم و بی ثباتی و شوکهای ارزی و تورم را مهار و کنترل کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت قبل رانت بزرگی به نام دلار ۴۲۰۰ تومانی درست شد و مشخص شد آقای جهانگیری در آن نقش داشته، امروز هم دلار ۲۸۰۰۰ تومانی است که این تفاوت هم رانت تولید میکند.
وی یادآور شد: رکورد صادرات نفت در دولت شهید رئیسی شکسته شد، بخش عمدهای از تورم ۵۰ درصدی ابتدای دولت شهید رئیسی بخاطر چاپ پول برای خرید ارز بود. انقلاب در سازوکارهای اداری و نظام اداری و حکمرانی کشور فقط میتواند این مشکلات را حل کند.
قاضیزاده هاشمی، خاطرنشان کرد: در حوزه مهار تورم باید ساختار بودجه اصلاح شود و مبتنی بر عملکرد شود. باید هزینههای پایدار را به منابع پایدار وصل کنیم. جدیتی در دولت برای از بین بردن ناتزازیهای بانکی و برخورد با آنان در دولت وجود داشت و این را در دولت آینده خود ادامه خواهم داد.
زاکانی: دو دهه با گردنکلفتها مبارزه کردم؛ مفسدین را اخراج میکنم
در بخش دوم مناظرات در نوبت اول علیرضا زاکانی به مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: مبارزه با فساد اقتصادی گام اول دولت من است با تجربه مبارزه بیش از ۲ دهه و زمین زدن انها به لطف الهی تجربه بسیار خوبی برای من به ارمغان اورده است. معمولا مسئولین تعارف میکنند ما اگر مقامی داریم به خاطر شما است پس هیچ تعارفی با مسئولین نداریم.
وی ادامه داد:تمرکز بر فرمان ۸ مادهای امام میثاق من و شما باشد. به لطف خدا و شما اگر من رای بیاورم با رای شما این زالو صفتان را از اقتصاد اخراج خواهم کرد من ۲۰ سال است کارت زرد به مفسدان میدهم. من از امنیت و حقوق شما صیانت خواهم کرد بنده معروفم از حقوق مخالفینم بیشتر دفاع میکنم نمونههای مختلف ان موجود است. از تمام ان چیزهایی که امام در فرمان ۸ ماده گفتند ذره از ان کوتاه نخواهم امد.
زاکانی افزود: در مورد خودرو، من هرچی که میگویم اجرا خواهم کرد شما خودرو برقی را در شهر میبیند و بعد از عید استفاده از ان در حمل و نقل عمومی گستردهتر خواهد شد و با توجعه به تعرفه پایین واردات ان خرید ان بسیار ارزان خواهد بود.
وی ادامه داد: ما درچین قرارداد نوشتیم. واگن سازی ما قرار داد نوشت که قطار پرسرعت را با همکاری چینیها وارد کند با عملیاتی شدن این قطارها انقلابی در حمل و نقل ریلی به وجود خواهد امد.
زاکانی تصریح کرد: تبادل اقتصادی با همسایگان اولویت است ظرفیت معادن بسیار زیاد است، اما به ثمن بخص در دستان یک عده به یغما میرود
اتکا به دانش بنیانها از دیگر برنامههای اصلی من است صادرات حلقه اخر ارزش افزوده بسیار راحت است و دیگر قابل تحریم نیست
موضوع اب و تنش ابی در کشور و سواحل مکران در رئوس برنامههای من است.
وی افزود: استفاده از نخبگان اساس برنامهها است مانع تفویض خواهم خواهیم شد در دولت قبل دو نفر از وزرا بدون دانش علمی عضو هیئت علمی شدند.
دختران زنان و جوانان ما محور توسعه کشور هستند ما قدرت و تولید ثروت در خانوادهها را به عنوان یک اصل میشناسیم و در جهت تحقق آن تلاش خواهیم کرد.
جلیلی: ۲۵ تصمیم برای ماه اول داریم؛ سهام مردم در بورس باید بیمه شود
در بخش بعدی مناظره با بیان اینکه نزدیک بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور در سال تحت عنوان هزینههای جاری در نظر گرفته میشود، گفت: ساختار اجرایی و اداری و دستگاه دولتی داریم که ۸۰ درصد بودجه کشور تحت عناوین مختلف در آنجا هزینه میشود تا پناهگاه مردم باشند. مردم از جلوی این ادارات و وزارتخانهها رد میشوند دیگر نگویند که خدا سر و کار کسی را به اینجا نیندازد.
وی افزود: بسیاری از برنامههایی که مطرح میشود، مستلزم این است که ماشین دولت راه بیفتد. ایرادهای جدی که باعث کند شدن دستگاه اداری کشور شده باید رفع شوند.
جلیلی ضمن بیان اینخه در سالهای ۹۷ تا ۹۹ بررسی کردیم و دیدیم که ماشین دولت در صادرات مبل گوجه فرنگی فولاد و شیر خشک و ... نه تنها کمک نمیکند بلکه با صدور بخشنامههای متناقض باعث عدم ثبات در بازار میشوند، خاطرنشان کرد: سال ۹۹ نامهای به آقای روحانی نوشتم و به ایشان بیان کردم که وقتی اقتصاد پیش بینی پذیر نباشد مردم متضرر میشوند.
وی افزود: رئیس جمهور باید موضوع و دستوری که میدهد اشراف داشته باشد. ما برای ماه اول و برای ابتدای کار ۲۵ حکم را آماده کردهایم تا گرهها را باز کنیم. در اداره کشور باید گرهها را بشناسیم. من از سطوح مختلف کارشناسی به بالا آمدهام و در جلسات شورای عالی امنیت ملی محفل و مرکزی بود که همه با اجماع میتوانستند به اجماع برسند و الحمدلله نتایج خوبی هم داشتیم.
پورمحمدی: نظام تامین اجتماعی و بازنشستگی ما جزو ضعیفترین سازمانهای ماست
پورمحمدی با اشاره به چهار موضوع پایه و اساسی که مدنظرش است؛ عنوان کرد: هر دولتی با هر برنامه و بودجهای این مسائل را حل نکند همین وضعی که داشتیم ادامه خواهد داشت. موضوع اول تولید و بورس، نظام اداری و نظام تامین اجتماعی است. موضوع تامین اجتماعی یعنی ثبات و آرامش اجتماع. اگر کسی که در جامعه کار میکند دچار مشکل شد آیا جایی هست که پس از سی چهل سال تلاش از او حمایت کند؟ در تمام دنیا از مهمترین موضوعات، بحث تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: در بند پنج سیاستهای کلی آمده: «استقرار نظام جامع» و هدف را هم روی پوشش ۷۶ درصدی گذاشته است. ولی ببینید الان مسئله نظام تامین اجتماعی و سازمانهای بازنشستگی، ضعیفترین بخشهای ما هستند. بازنشستگان با پوست و گوشت خودشان درک میکنند.
پورمحمدی بیان کرد: تمام بنگاههای بازنشستگی چه لشکری چه کشوری عمدتا حیاط خلوت شدهاند. بازنشستگان زیر چرخدندههای ناکارآمدی درحال لهشدن هستند. در ستادها زنبیل گذاشتهاند برای پست در شرکتهای تامین اجتماعی؛ اما ستاد من خلوت است، چون قولی به کسی ندادهام.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: تمام بنگاههای تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری و لشگری باید یکجا جمع شوند به مالکیت سهامداران؛ یعنی خانواده و بازنشستگان باشد. اینطور دست دولت و نهادها و بنگاههای وابسته به دولت، از اینها برداشته میشود.
پورمحمدی درخصوص بنگاههای تامین اجتماعی گفت: مدیریت بنگاههای تامین اجتماعی باید مثل بنگاههای خصوصی از دستورات تکلیفی دولت خارج شود. این چیزهایی که میگویم حرفهای شعاری شش ماهه و یکساله و دوساله نیست؛ من برنامهریزی کردم و با بسیاری از مشاوران برجسته در داخل و خارج و (ایرانیان خارج از کشور) صحبت کردم، برنامه دو ساله برای زیرساختها و برنامه چهارساله برای تحقق اینها وضع کردهام.
قالیباف: اگر فاصله بین تورم وحقوق را پر نکنیم مردم هر روز سفره شان کوچکتر میشود
قالیباف با اشاره به طرح پنج فوریتی اش برای دولت چهاردهم، گفت: اولین وظیفه ما این است که سپر حمایتی برای زندگی روزمره مردم ایجاد کنیم. اگر فاصله بین تورم وحقوق را پر نکنیم مردم هر روز سفره شان کوچکتر میشود. پنج الی شش کالای اساسی که برای جهیزیه است را تحت پوشش قرار میدهیم.
وی بیان کرد: آنقدر مسکن مهم است که آرامش خانواده است. همه برای مسکن اضطراب دارند ما میتوانیم ۲۰۰متر زمین را که مجوز مسکونی دارد در اختیار خانوار قرار دهیم. در ۸۰درصد شهرها و روستاها میتوانیم این را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
قالیباف با تاکید بر اینکه خودرو برای اقتصاد کشور مهم است، گفت: عمر خودروهای که راننده صاحب خودرو است ۲۵الی ۳۰سال است که این ساماندهی پیدا میکند. رانت خودرو، تولید و واردات خودرو را حل میکنیم.
وی افزود: الان طرح هادی روستاها از معضلات است دراین طرحها بازنگری میشود و توسعه پیدا میکنند. روستا بی صاحب است بعد از ادغام جهاد در وزارت کشاورزی روستاها صاحب ندارد. حتما در این زمینه مشکلات را حل و اشتغال را به روستاها برمی گردانم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ۱۲۰میلیون تن در کشاورزی تولید داریم ۲۰میلیون دلار واردات کالاهای کشاورزی داریم آن هم کالاهای است که امنیت غذایی مارا به خطر میاندازد.
قاضی زاده هاشمی: نگرانم اگر پزشکیان رای نیاورد حامیانش دوباره ادعای تقلب کنند
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۵ دقیقه دوم دور دوم خود، عنوان کرد: برنامه بازگشت مردم به روستاها را داریم و لازمه آن آبادانی روستا و توجه به مسکن و معیشت روستایی است.
وی افزود: آقای پزشکیان گفتند اتفاق داشته باشیم و دعوا نکنیم، من هم اهل دعوا کردن نیستم، اما اینجا قرار است رییس جمهور ملت ایران انتخاب شود باید با بعضی چیزها مثل ناکارامدی، فساد، حرفهای عوامانه و غیرکارشناسی، تنبلی و توهم برای مردم دعوا کرد، چون ما خادم جمهور هستیم.
وی مطرح کرد: یکی از آقایان حامی آقای پزشکیان از او پرسید چرا به رئیسجمهور نهم و دهم ور میروید؟ گفت، چون سفره را جمع کرد. چه کسانی آقای پزشکیان بساط دعوا و اختلاف را در کشور شروع کرد؟ چه کسی وقتی به قدرت نمیرسید مردم را به کف خیابان دعوت میکرد؟ نگرانم اگر پزشکیان رای نیاورد حامیانش دوباره ادعای تقلب کنند و مردم را به خیابان بخوانند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: حرف از احترام به زنان و اقوام میزنید، وقتی سرپرست وزارت علوم دولت آقای روحانی با آن وضع فجیع زن خود را کشت چرا رفتند رضایت گرفتند و حکم دادگاه را برگرداندند، آن کسی که کشته شد زن نبود؟ نماد اجماع، شهید رئیسی بود، او با مخالفینش هم صحبت میکرد. برای او مهم فقط مردم بودند. شهید رجایی هم خصوصیاتی شبیه شهید رئیسی داشت و به همین دلیل تبدیل به نماد تاریخی شد.
زاکانی: ارزش پول ملی را زیاد میکنم و جلوی نوسانات دلار را میگیرم
زاکانی در نوبت دوم به سابقه اجرایی خود اشاره کرد و گفت: من اهل شعار نیستم اهل عمل هستم سابقه من در جبهه، در مجلس و در هر جا که افتخار خدمت داشتم همین را نشان میدهد، مردم عزیز انچه مهم است صداقت داشتن است من یاد ندارم به مردم دروغ گفته باشم اگر کسی دروغ گفته جلوی او ایستادم، یاد ندارم خیانت کرده باشم، اما اگر کسی خیانت کرده جلوی او ایستادم.
وی ادامه داد: دیشب در مورد کرسنت و خیانتی که در این موضوع شده صحبت کردم و گفتم حاضرم با اقایان خاتمی، روحانی و زنگنه مناظره کنم، اما هیچ جوابی از سوی انها نیامد.
وی ادامه داد: مهم سلامت کارگزار، مردمی بودن و صداقت است. خودم و خانواده ام پاسخگوی فعالیتهای ۴۵ سال اخیر هستیم این یک روش در خانواده ما است. برخی در مورد شفافیت صحبت میکنند، اما در مجلس به شفافیت رای نمیدهند.
زاکانی تصریح کرد: مردم عزیز شما ولی نعمت ما هستید، مالک کشور هستید حرفهایی که اینجا زدیم ۲ به اضافه ۲ است میشود مشکلات را حل کرد ما خودمان را محدود کردیم و ظرفیتهای کشور را بسته ایم من امده ام ارزش پول ملی را زیاد میکنم و جلوی نوسانات دلار را میگیرم.
وی افزود: من امده ام که نگذارم سرمایه شما بخار شود و با حرفهای غیر کارشناسی حق شما ضایع شود نمیگذارم کسی جیب شما را بزند در بازار برخی یک تنه ساده میزنند و میروند بعد میفهمیم که همان فرد کیف ما را زده است خیلیها به ما تنه میزنند، اما ممکن است این تنهها عادی نباشد و قصد کردن عزت و شرف ما را ببرند.
زاکان گفت: ما حق ملت را در عرصههای بین الملل گرفتیم در سفر چین توانستیم امکاناتی را به کشور بیاوریم که در دولت گفتند اوردن این امکانات به کشور برای اولین بار است در برووکسل نایب رئیس شهرداران جهان شدیم. بله میشود این کارها را کرد به شرطی که با لالایی دشمن به خواب نرویم به دشمن اعتماد نکنیم، این خوب نیست باید به مردم اتکا کرد باید صادق بود.
وی افزود: بوروکراسی اداری یک اسیب است، من دولت را چابک خواهم کرد به شهرداریها اختیارات خواهم داد مدیریت محله را به مردم خواهم سپرد. توجه به تولید و عمق بخشی به بورس و جلوگیری از گردنکشی بانکها امکانی به وجود میاورد که شما مردم سود خواهید کرد. من مشکل ۳۰ ساله شهرداری با برخی دستکاهها را حل کردم و با تمام دستگاهها تعال کردیم میشود این را در سطح کشوری اجرا کرد
جلیلی: کار مملکت با نمایش و تعارف پیش نمیرود
جلیلی در قسمت دیگر این مناظره با بیان اینکه یکی از اولویتهای مهم کشور رفع مشکلات معیشتی است، تصریح کرد: مشکل گرانی و تورم موضوعاتی است که دولت باید برایش برنامه داشته باشد و در برنامه زمانبندی شده حل کند.
وی در پاسخ به پزشکیان که گفته بود نیاز به نوشتن برنامه نیست تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه ۴۵ برنامه را از دولت خواسته که بنویسد و برای آنها زمانهای ۳ تا ۱۲ ماهه گذاشته است و دولتها باید آماده باشند تا در اولین فرصت بنویسند و اجرا کنند.
وی افزود: ما باید توجه کنیم که اگر در برنامه هفتم به رشد ۸ درصد اشاره کرده، این رشد برنامه جدی و کار جدی در شاخصهای مختلفی چون ارزآوری، اشتغال و استفاده از فناوری میخواهد.
جلیلی ادامه داد: بهره وری فقط با سرمایه به دست نمیآید، بلکه با مدیریت صحیح شکل میگیرد. در فرهنگ اداره سیاسی ما برخی مناسبات غلط شکل گرفته ولی باید این آسیبها عملاً برطرف شود. کار واقعی باید از کار نمایشی تمایز داده شود چون کار مملکت با نمایش و تعارف پیش نمیرود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: بسیاری از استانهای ما که در بخشی دارای شاخصهای خوبی نیستند، ظرفیتهای بالایی دارند که باید مدیران قوی در آنجا روی کار بیایند تا فرصتها را بالفعل کنند.
وی تاکید کرد: باید بدانیم اگر میخواهیم این جهان فرصت به یک ایران جهش تبدیل شود باید موانع پیشرفتها برطرف شود. یکی از مشکلات ما در کشور این است که برخی منابعی که وجود دارد مثل منبع آبیاست که لولههایش دچار فرسودگی و پوسیدگی شده و این منابع را هرز میدهد.
جلیلی بیان داشت: اشراف به ساختار اداری و اجرایی کشور و اینکه بدانیم چه میخواهیم و از چه مسیری میخواهیم و چه هدفی داریم سه موضوع اساسی مهمی برای رسیدن به هدف است.کار مملکت با نمایش و تعارف پیش نمیرود
جلیلی در قسمت دیگر این مناظره با بیان اینکه یکی از اولویتهای مهم کشور رفع مشکلات معیشتی است، تصریح کرد: مشکل گرانی و تورم موضوعاتی است که دولت باید برایش برنامه داشته باشد و در برنامه زمانبندی شده حل کند.
وی در پاسخ به پزشکیان که گفته بود نیاز به نوشتن برنامه نیست تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه ۴۵ برنامه را از دولت خواسته که بنویسد و برای آنها زمانهای ۳ تا ۱۲ ماهه گذاشته است و دولتها باید آماده باشند تا در اولین فرصت بنویسند و اجرا کنند.
وی افزود: ما باید توجه کنیم که اگر در برنامه هفتم به رشد ۸ درصد اشاره کرده، این رشد برنامه جدی و کار جدی در شاخصهای مختلفی، چون ارزآوری، اشتغال و استفاده از فناوری میخواهد.
جلیلی ادامه داد: بهره وری فقط با سرمایه به دست نمیآید، بلکه با مدیریت صحیح شکل میگیرد. در فرهنگ اداره سیاسی ما برخی مناسبات غلط شکل گرفته ولی باید این آسیبها عملاً برطرف شود. کار واقعی باید از کار نمایشی تمایز داده شود، چون کار مملکت با نمایش و تعارف پیش نمیرود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: بسیاری از استانهای ما که در بخشی دارای شاخصهای خوبی نیستند، ظرفیتهای بالایی دارند که باید مدیران قوی در آنجا روی کار بیایند تا فرصتها را بالفعل کنند.
وی تاکید کرد: باید بدانیم اگر میخواهیم این جهان فرصت به یک ایران جهش تبدیل شود باید موانع پیشرفتها برطرف شود. یکی از مشکلات ما در کشور این است که برخی منابعی که وجود دارد مثل منبع آبیاست که لولههایش دچار فرسودگی و پوسیدگی شده و این منابع را هرز میدهد.
جلیلی بیان داشت: اشراف به ساختار اداری و اجرایی کشور و اینکه بدانیم چه میخواهیم و از چه مسیری میخواهیم و چه هدفی داریم سه موضوع اساسی مهمی برای رسیدن به هدف است.
پورمحمدی: خبرنگاران نقادان اجتماعی و عوامل برجسته مبارزه با فسادند
پورمحمدی عنوان کرد: به سه موضوع اساسی پرداختم و حالا به موضوع چهارم یعنی موضوع مبارزه با فساد میپردازم. اولا باید بدانیم بحث فساد، زیرمیزی و قاچاق در تمام دنیا بحثی مهم و عمومی است. هرکجا پول، قدرت، شهرت و... است؛ فساد لانه میکند.
وی ادامه داد: امروز اقتصاد ایران و کشور ایران بزرگ است. مناسبات اجتماعی سایه روشنهای بسیاری دارد. از این جهت فساد زمینه رشد دارد. برخوردهای سنتی و قدیمی دیگر حریف این فسادها نمیشوند. من به صداقت افرادی که میخواهند با فساد مبارزه کنند (مانند دوستانی که دور این میز نشستهاند.) تردیدی ندارم. دستگاههایی که با فساد مبارزه کردهاند تردید ندارم، اما میخواهم به چند مطلب مهم و صریح اشاره کنم چرا که جزو مدیرانی بودم که در دوران خدمتم مستقیما مسئول مبارزه با فساد بودم.
پورمحمدی در ادامه افزود: در جلسات مختلف به دوستان قضایی، اطلاعاتی و سپاهی و فراجایی گفتم مبارزه شما نارکارآمد است. دنیای مبارزه با فساد و روشهای آن تغییر کرده است و ما از آن فاغلیم. در تمام دنیا کارشناس، مدیر، قاضی، وزیر، خبرنگار و خبرگزاری میخرند. قصه بسیار پیچیدهتر از این حرفهاست. تجربه جهانی بسیار جلوتر از ماست. سه پایه اصلی در این موضوع وجود دارد یکی از آنها شفافیت است، دومی گردش آزاد اطلاعات است. خبرنگاران نقادان اجتماعی و عوامل برجسته مبارزه با فسادند. چرا باید آنها را در زندان بیندازیم و برایشان مشکل ایجاد کنیم؟ حتی اگر اشتباه کرده باشند. باید از تعارض نافع جلوگیری کنیم. نمیشود که یک عده دستشان این ور و آن ور باشند و خودشان تصمیمات اشتباه بگیرند و بعد هم بگویند داریم با فساد مبارزه میکنیم. من که از همه شما بیشتر زندانی داشتم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز دنیا به راهکاری اساسی رسیده است. این موضوع دو پایه مهم میتواند داشته باشد. در دولت الکترونیک که شعاری نیست این موضوعات تحقق خواهد یافت. آنچه که ما این روزها انجام میدادیم اکثرا نمایشی بود. مسئله راهکار دوم این است که دنیا یک پایگاه مهم پلیس مالی برای مبارزه با فساد ایجاد کرده که آن سازمانهای مالیلاتی و مبارزه با پولشویی است. دستگاههای مالیاتی در حساب مردم میروند. من پنج شش سال روی نظام مالیاتی کار کردم. باید تغییرات بسیاری داشته باشیم؛ بنابراین این سازمان پلیسِ مالی ما خواهد بود. مسئله مبارزه با فساد شوخی ندارد.
قالیباف: قوه مجریه جای آزمون و خطا نیست
قالیباف با تاکید بر اینکه نباید وارد تنش و اختلاف شویم ولی جاهای باید وارد چالش شویم، گفت: جاهای که باید وارد چالش شویم بحثهای کارشناسی است هرکسی ریس جمهور و وزیر اقتصاد باشد و بخشهای اقتصادی دولتی ممکن است وارد چالش شوند و اشکال ندارد چراکه اینجاها جای نقد و چالش است. اینجاست که مشخص میکند رئیس جمهور میتواند مدیریت کند و این نیاز به تجربه و دانایی دارد.
وی افزود: نمیشود برخی چالشها را با برنامه، حرف و کاغذ حل کرد باید تجربه واقتدار و اشراف باشد که این چالشها حل شود. قوه مجریه جای آزمون و خطا نیست محل کسب تجربه نیست آنجا زندگی و آبرو و مال و جان مردم است باید مورد توجه باشد نمیشود با حرف و شعار و هر حرکتی همه را بلاتکلیف نگه داریم. نمیشود آنجا که توانایی داریم منتظر دست بیگانگان باشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حتما اصلاح را در دستگاههای داخلی انجام میدهیم و در حوزه خارجی براساس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها حق ملت را پیگیری میکنم و از اصلاحات اقتصادی غافل نمیمانم.
وی خاطر نشان کرد: قانون سوت زنی در مجلس مصوب شد به هر کسی که فساد را گزارش دهد پاداش میدهیم و دیگر زندانی نمیشوند. بنده طرح شفافیت قوای سه گانه را امضا کردم فراز و نشیب داشت ولی امروز این قانون ابلاغ شده است و از افتخارات مجلس است. برای استفاده بهینه نیازمند شفافیت، هوشمندی سازی هستیم و نتیجه آن کارامدی است.
پزشکیان: همیشه مدافع مظلومان بودم
پزشکیان در دور دوم از بخش دوم مناظره درباره دیدگاههای مطرح شده دیگر نامزدها با اشاره به اینکه محمدجواد آذر جهرمی در تماسی به ادعای قاضی زاده پاسخ گفت، به نقل از او گفت: وقتی من وزیر بودم دستور قطع از سوی شورای امنیت ملی آمده که آقای قالیباف هم عضو آن بود.
وی گفت: رئیس ستاد من عبدالعلیزاده و سردار مولوی زاده قائم مقام ستاد من جانباز است و از ستاد شهید رئیسی تعداد زیادی در حال کار برای ستاد من هستند. هیچ عملیاتی در جنگ و جبهه نبوده که حضور نداشته باشم و تمام زندگی من مردم بوده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در واقعه سیستان رهبری آنها را شهید اعلام کرد، اما شما هنوز آنها را شهید اعلام نکردید. تقوا یعنی حرکت و تصمیم و اجرای بدون خطا. ما مشکل تئوری و راهحل نداریم بلکه مشکل افرادی است که وعده میدهند و عمل نمیکنند. من همیشه مدافع مظلومان بودم، اما خیلی از مواقع در خیابان به مردم ظلم کردند و سکوت شد.
وی افزود: من عوام فریبم یا کسی که وعدههای غیرقابل اجرا میدهد؟ از معلمان در مقابل مجلس با باتوم پذیرایی کردند و زندانی شدند. شما سیاستهای مقام معظم رهبری را اجرا کنید ما با شما همراهی خواهیم کرد، اما تا آخرانتخابات بمانید.
قاضی زاده هاشمی: چارهای جز ساختن کشور با روش شهید رئیسی عزیز نداریم
قاضیزاده هاشمی در بخش جمعبندی اظهار کرد: در رابطه با حادثه تاسف بار زاهدان بین ۱۴ تا ۱۷ نفر احراز شدند و تحت پوشش بنیاد قرار گرفتند.
وی افزود: مردم عزیز ایران، آمدم تا بگویم بن نیست و راه حل وجود دارد، با برنامه و اراده میشود مشکلات را حل کرد، شهید رییسی ان را اثبات کرد، شهید امیرعبداللهیان به ژنرالهای دیپلماسی نشان داد که نه زبان دنیا را بلدند و نه دیپلماسی مقتدرانه.
قاضیزاده هاشمی مطرح کرد: مشکلات امروز با شعارهای سطحی و همین مدیرانی که