به گزارش راه شلمچه، سومین مناظره انتخاباتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور؛ مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف آغاز شد.
۶ نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در این مناظره به سوالات پاسخ می دهند.
ترتیب نشستن بر روی صندلیها بر اساس قرعهکشی صورتگرفته به شرح زیر است:
شماره یک مصطفی پورمحمدی
شماره دو محمدباقر قالیباف
شماره سه مسعود پزشکیان
شماره چهار سعید جلیلی
شماره پنج سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی
شماره شش علیرضا زاکانی
پورمحمدی: زنان در جمهوری اسلامی پیشرفتهای زیادی داشتند
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در سومین مناظره انتخاباتی با موضوع سبک زندگی اظهار کرد: امام خمینی صفحه جدیدی در تاریخ ایران با حضور زنان رقم زدند، ایشان زنان را در همه عرصههای اجتماعی وارد کردند و انقلاب و جنگ را با حضور زنان سامان دادند.
وی افزود: سه دیدگاه برای حضور زنان مطرح بوده و هست، حضور ابزاری و نمایشی که زنان آن را همیشه طرد کردند، یکی حضور به ضرورت و دیگری نگاه به حضور واقعی، جدی و تاثیر گذار با وقار و حفظ شئونات در جمهوری اسلامی، زنان پیشرفت زیادی داشتند، اما آیا به جایگاه واقعی خود رسیدند؟
پورمحمدی تصریح کرد: هنوز به زنان اعتماد نداریم هنوز به آنها باور نداریم میخواهیم آنها ما را باور داشته باشند؟ الان در هالیوود و بالیوود و نتلفیکس سبک زندگی را برای زنان و جوانان تعیین میکند، زبان فرهنگ زبان اعتماد و رضایت است، اما برخی آن را با زبان باتوم و تحقیر جا به جا کرده اند که پاسخ آن جز فحش و ناسزا نیست، زن ریحانه است و لطیف است باید با لطافت با آنها رفتار کرد بر زنان رحما باشیم ذلیل باشیم چنان که شهید رییسی با مردم عمل کرد و پاسخ شایسته را گرفت.
قالیباف: عدالت جنسیتی در اولویت ماست
محمدباقر قالیباف، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سومین مناظره که امشب جمعه با موضوع فرهنگی و اجتماعی و بحث سبک زندگی برگزار شد، گفت: بدون شک امروز خانواده مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولتها باشد. ما باید یک نگاه فردگرایی یا نگاه جامعه محور نسبت به زن داشته باشیم.
وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی بر این باور است که آنجایی که باید مورد توجه باشد خانواده است. اگر خانواده عنصر اصلی جامعه است زن محور این حرکت در خانواده است. ما نگاه جنسیتی را قبول ندارم و عدالت جنسیتی در اولویت ماست. واقعیت این است که زن در خانواده جبران کاستیها را میکند و تنها کسی که غم گسار خانواده است زن است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: انقلاب این فرصت را داد که خانمها به اجتماع بیایند. قول میدهم در دولت چهاردهم به گونهای عمل کنم که زنان را در دو راهی قرار ندهیم اینکه زن خانهدار باشد یا نقش اجتماعی داشته باشد باید هر دو را برایشان فراهم کنیم و خودشان باید انتخاب کنند قدرت انتخاب به آنها بدهیم که میخواهند خانه دار باشند یا نقش اجتماعی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه عنصر فرهنگ زنانهترین عنصر است، گفت: هر نشستی ما میگذاریم میخواهیم در رابطه با زنان باشد ما مردان مینشینیم و میخواهیم برای زنان تصمیم گیری کنیم. زن پیشران پیشرفت ایران عزیز ماست.
جلیلی: موفقیتهای زنان ایرانی سانسور میشود
سعید جلیلی با بیان اینکه موفقیتهای کشور ما پس از انقلاب اسلامی و در تاریخ ایران مرهون زنان کشورمان است گفت: در یکی دو سال اخیر دشمنان خیلی روی موضوع زن در ایران متمرکز شدهاند. عمیقاً معتقدم دلیل اینکه اینها اینقدر روی این موضوع متمرکز شدهاند، چون میدانند این یک نقطه قوت است که با آن میتواند توانمندی و قدرت خودش را به رخ بکشد و تمدن غربی که امروز در موضوع زن به بنبست رسیده است را به چالش بکشاند.
وی افزود: همان کسانی که امروز در برابر کشتار دهها هزار زن سکوت میکنند و با قاتلان عکس یادگاری میگیرند، در موضوع زن در ایران از مکرون تا بایدن فعال میشوند. دلیلش این است که ایران نیمی از جمعیت خود که زنان هستند را کنار نگذاشته بلکه با الگوی جدید مدلی به جهان نشان میدهد که همه متحیر ماندهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه چیزی که خیلی زنان ما از آن نگران هستند این است که چرا نقش و موقعیت و نقش آفرینی زن سانسور میشود، اظهار داشت: در کشورمان موفقیتهای بزرگی، چون مادران و همسران شهدا داریم. زنان دانشمند و ارزشمندی داریم که در عرصههای علمی فعالیت میکنند. در شرکت هوایی مپنا نیمی از کارکنان زنان بودند.
قاضیزاده هاشمی: برخی کاندیداها از زنان سوءاستفاده انتخاباتی میکنند
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در سومین مناظره چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که جمعه (۱ تیر) برگزار شد، اظهار داشت: خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی تعالی انسان است، ایران هم مهد خانواده محوری و زن هم ستون خانواده است که مردان کاملا متوجه آن هستند.
وی افزود: من کاری به برخی برخوردهای شعاری که در هنگام انتخابات مطرح میشود و بعد تا انتخابات بعدی از یاد میرود ندارم و به نظرم سواستفاده انتخاباتی است.
وی ادامه داد: زن بزرگترین سرمایه اجتماعی است، و در تاریخ ما هیچوقت نگاه آزاری و جنسی برخلاف غرب به زنان نداشتیم. غرب هم مجبور شدند به ارزشهای خانواده محور بازگردند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه «امروز باید میداندار حمایت از خانواده در جهان باشیم»، گفت: این مسئله را شهید رییسی شروع کرد، در اجلاسهای بینالمللی که رفت آن را مطرح کرد، باید در جهان با تمام جنبشهای همسو در این زمینه ائتلاف و اقدام جهانی کنیم.
وی تاکید کرد: باید مراقب باشیم ادبیات غلط مارا اسیر نکند، زن مسئله نیست، زن فرصت، پیشران و روش حل مسائل است. معتقدم دغدغه زنان ما حجاب نیست و این مغالطه ست، دغدغه اصلی بانوان ما تبعیض در فرصتها است که حق هم دارند باید فرصتهای مناسب برای رشد انها ایجاد کنیم.
پورمحمدی: حجاب امروز در جامعه به یکی از مسائل مهم تبدیل شده است
پور محمدی گفت: امروز در جامعه ما یکی از مسائل مهم پوشش و حجاب است و بیش از ۴۰ سال است برای این موضوع هزینه کردیم، اما به آنچه مطلوب بود دست پیدا نکردیم البته سطح توقع مان را باید مشخص کنیم، چه کسی مقصر است و باید توبیخ شود؟ ما مسئولان یا مردم و بانوان؟
وی گفت: من به صورت جدی به تهاجم فرهنگی معتقدم، اما بسیاری از این سبکهایی که ما نمیپسندیم به دلیل اعتراض و لجبازی است، با زنان ستیز نکنیم، نباید کار به جایی برسد که بسیج و نیروی انتظامی را درگیر صحنههای تلخی کنیم.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: این مسأله ظریف و حساس است، چرا انقدر کشیدید و کشیدند که پاره شد؟ موضوع زن و جایگاه زن ایرانی نقطه قوت ماست و نباید موضوعات را اشتباه بگیریم، قرار من با شما بانوان و جوانان این است که لایحه عفاف و حجاب را پس میگیرم و با خود خانمها بحث میکنیم که باید چه ضوابطی را تعیین کنیم و مطمئنم با هزینه بسیار کمتری موفق خواهیم شد.
قالیباف: بد پوششی و بی حجابی آفت خانواده و جامعه است
قالیباف تاکید کرد: بد پوششی و بی حجابی آفت خانواده و جامعه است و نباید اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به سخنان پور محمدی در مورد اینکه لایحه عفاف و حجاب را پس میگیرم، گفت: این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده است. ولی این قانون به سمت کارهای ایجابی میرود. نمیشود بدون احترام وخشونت با زنان و دختران برخورد کرد اینها محکوم است. ولی وقتی مسئولین مربوطه دغدغه ندارند این اتفاقات میافتد، بیش از سی دستگاه داریم که باید در این زمینه وظایفی انجام دهند ولی انجام نداند و نتیجه این میشود که وظایف به عهده پلیس میافتد.
قالیباف بیان کرد: قانون خانواده وجوانی حمعیت را بعد از ۱۵ در مجلس مصوب کردیم، لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان الان در کمیسیون تصویب شده است و در دستور صحن مجلس است.
وی ادامه داد: من در شهرداری مرکز مداخله درست کردم که اگر زنی در خانه مورد خشونت قرار گرفت با یک تلفن به ما مراجعه میکرد و در آنجا شب میماند. شهبانو را برای دختران و شهربانو را برای اوقات فراغت زنان ایجاد کردیم. شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم. زنان سرپرست خانوارا توانمند کردیم و بسیاری از اینها کارآفرین شدند.
پزشکیان: با هرگونه زورگویی با هر انسانی مخالفم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود در مناظره گفت: فکر کنم وضع خوب است اما نمیدانیم چه اتفاقی میافتد که نارضایتی در جامعه وجود دارد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه من از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی یا برخورد خشن با هر انسانی مخالفم، گفت: چرا نسبت به برخوردهایی که در خیابان میشود یا اینکه خودروهای سواری توقیف میشود یا آنچه که در فضای مجازی به وجود میآید، اعتراض نکردیم؟ چرا کاری نکردیم که روند تغییر کند؟
وی ادامه داد: در اینکه خانواده باید تحکیم شود شکی نیست، همه خانواده من اعم از عروسها و خواهرانم با حجاب از نوع چادری هستند اما سوال این است که با این روند اگر کسی در بیرون نخواهد چنین پوششی داشته باشد باید با او برخورد کنیم؟ ما که نتوانستهایم تا این سن آنها را هدایت کنیم و هزینههای زیادی نیز بابت مراکز تربیتی دینی و مذهبی صرف کردهایم، اما هدف محقق نشده است، آیا تصور میکنیم با روشهایی که انتخاب کردهایم میتوانیم آنها را درست کنیم؟ آیا تصور میکنیم که برخورد کردن و گرفتن درست کردن است ؟ آدم از اینکه برخی رفتارها را میبیند، خجالت میکشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید نگاهمان را نسبت به زنان تغییر دهیم، تصریح کرد: نگاه جنسیتی که زنان در رتبه ۲ قرار دارند و برای خانواده آفریده شدهاند؛ باید تغییر کند. زنان در اقتصاد، صنعت، علم و کارایی همراه مردان هستند و باید این جایگاه را در پستها، مقامات به آنها بدهیم و عملاً نیز این موضوع را ثابت کنیم؛ الان که زمان رای گیری است همه میگوییم که ما فلان کارها را میکنیم، اما باید در عمل این موضوع را ثابت کنیم؛ در رابطه با خیلی از مسائل قصور داریم و باید نوع رفتارمان را تغییر دهیم به جای اینکه برخورد خشن بکنیم باید آسیب شناسی انجام دهیم که چرا دختران و زنان ما به این شکل در آمدند.
پزشکیان ادامه داد: بعد از فوت همسرم برای اینکه بتوانم دخترم را هدایت کنم، بسیاری از اوقات در بحث با او کوتاه میآمدم؛ چراکه اگر میخواستم با زور و تحکیم با او رفتار کنم، اینی نمیشد که الان شده است؛ مجبور بودم با او کنار بیایم، بپذیرم و با او صحبت کنم. بدون گفتوگو و قانع کردن کار پیش نمیرود.
وی با تصریح این نکته که با زور، دستور و قانون نمیشود رفتار را عوض کنیم، تاکید کرد: همانطور که در گذشته نتوانستند با زور حجاب را از سر زنان ما بردارند، قطعاً ما با زور نخواهیم توانست حجاب را بر سر زنان بپوشانیم مگر اینکه رفتارمان را در آغاز مهد کودک و مدرسه و دانشگاه با رفتار تربیتی اصلاح کنیم و این کار نیز به سادگی نیست؛ نباید در مدرسه و دانشگاه افرادی را قرار داد که از نظر تربیتی و آموزشی علمش را ندارند و رفتارشان درست نیست و با دانشجو و محصل تحکیمی رفتار میکنند، به آنها حکم اخراج میدهند یا آنها را تعلیق میکنند؛ در این شرایط نمیتوان انتظار داشته باشیم آنها ما را بپذیرند. با نوع رفتاری که داریم در حال عقدهای کردن دختران و جوانان هستیم؛ ما حق نداریم در خصوص حقوق شهروندی به دانشجویان، دختران و خانمها زور بگویم.
قاضی زاده هاشمی: امروز زنان مدیران جامعه هستند و قدرت به دست انها است
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه دوم دور اول خود، در حوزه زنان، مطرح کرد:حرفهایی مطرح میکنیم که برای بیست سال پیش است و بانوان ما از آنها عبور کردند. امروز زنان مدیران جامعه هستند و قدرت به دست انها است و فقط حرف آنها این است تبیعض علیه زنان به معنای محدود بودن فرصتها و زیرساختها برداشته شود.
وی افزود: نرخ بیکاری زنان ما ۵۶ درصد است، چون مشاغل ما مردسالارانه تعریف شده است. زنان فقط میگویند اجازه رشد به ما دهید. در مقاطع اموزشی دختران ما از پسران ما جلو میزنند
قاضیزاده عنوان کرد: محدودیتهایی برای بانوان ایجاد شده که ما به وجود اوردیم، چون نتوانستیم محیطی ایجاد کنیم که عرف و شرع را در ان محبط همزمان بتوانند موردتوجه قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه «جنس زن و مرد متفاوت است»، گفت: نظام برنامه ریزی ما برای انها باید متفاوت باشد، مجموعه فعالیت متناسب با نقشهای انها باید متناسب سازی شود.
وی عنوان کرد: در دولت خانواده اعتباری برای خانوادهها در نظر گرفتیم. یک میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه که میتواند در اشتغال یا تامین جهیزیه یا ازدواجش استفاده کند و یا در حوزه دیگری سرمایهگذاری کند.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری در حوزه سقط جنین، گفت: باید به سمت پایدار سازی و تامین امکانات برویم تا خانوادهها خدایی نکرده مجبور به سقط جنین نشوند.
جلیلی: برنامههای زیادی برای حمایت از زنان و خانواده دارم
جلیلی در بخش دوم صحبتهای خود با بیان اینکه نباید اجازه داد نقش پرشکوه زنان ایران در عرصههای مختلف سانسور شود و زن همه زنان ایران است، تصریح کرد: اگر میگوییم زن همه زنان ایران هستند، باید تعریفی برای آن داشته باشیم. چرا نقش زنان خانهدار دیده نمیشوند؟ زنان خانهدار با تربیت صحیح فرزند و محیط امن برای خانواده باعث شدهاند که فرزندانی به جامعه تقدیم شود که موجب پیشرفت و موفقیت کشور و مانع آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد خودکشی و افسردگی میشوند.
وی افزود: دولت چقدر باید کارمند استخدام میکرد تا این نتیجه بزرگ را به دست آورد؟ آیا این جای دیده شدن و تقدیر و پشتیبانی دارد یا خیر؟ خیلی از هزینهها در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی در حالیست که باید هزینهها را در حوزه زنان خانهدار هزینه کنیم.
جلیلی با اشاره به زنان سرپرست خانوار گفت: چند میلیون زن سرپرست خانوار داریم که برخی از آنها در جایی نیز کار میکنند و این نقش ارزشمند است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر پرهیز از سانسور نقش زنان اظهار داشت: بنیان جامعه خانواده است و دولت باید برای آن برنامه داشته باشد و ما برای زنان طرحهای زیادی داریم. آزادی داشتن حریم عاشقانه در خانواده برای همه زنان مذهبی یا غیر مذهبی مهم است.
جلیلی تاکید کرد: حجاب برای حضور اجتماعی زن است تا بتواند نقش پرشکوه خود را در جامعه ایفا کند.
زاکانی: ۳۲ سال کشور دست دوستان پزشکیان و پورمحمدی بود و باید پاسخگو باشند
در نوبت دوم از بخش اول زاکانی به لزوم پاسخگویی مسئولین پرداخت و گفت: به عنوان پدر۳ دختر و یک همسر این را میگویم که جمع بین خانه داری، همسرداری و تعلیم و تربیت کاملا شدنی است. من با دختران خودم صحبت میکنم اینها مشت نمونه خروار هستند، دختران من میگویند این ظرفیت عظیم زنان که وجود دارد چرا مورد غفلت واقع شده است.
زاکانی با اشاره به پزشکیان و پور محمدی گفت: خطاب من به آقایان پزشکیان و پورمحمدی است که خودشان و دوستانشان ۳۲ سال کشور را داشتند، باید پاسخ بدهند چرا کاری نکردند، پورمحمدی بیشتر، چون دهه ۸۰ هم شریک دولت بودند، دختران و زنان فرصت هستند
وی ادامه داد:شایسته سالاری موضوع اصلی است. در دولت خدمت حتما از زنان شایسته استفاده خواهیم کرد همانطور که در شهرداری این کار را کردیم. حتی ۶۰۰ زندانی زن رای باز در شهرداری هستند اینها دوباره حیات پیدا کردند و وارد اجتماع شدند.
وی در مورد سقط جنین، گفت: این مسئله جنبه اقتصادی دارد، اما بیشتر مربوط به مسئله فرهنگی است.
زاکانی ادامه داد: زنان هم در خانواده و هم در اجتماع نقش میخواهند، امنیت میخواهند. حل قسمت زیادی از مشکلات کشور به دست زنان است
اینکه امام (ره) گفت از دامن زن مرد به معراج میرود حرف بزرگی است ما باید الگویی برای جهانیان بشویم. ما نه محبوس بودن را میپذریم نه ابزار بودن را
وی افزود: ناظر به ازادی، ازادی حق مردم است بنده به لطف الهی مطابق قانون اساسی کاری خواهیم کرد مردم تا پای صندوقهای رای نباشد بلکه نظارت مردم بر مسئولین بیشتر شود نه اینکه مردم رای بدهند بروند بلکه این مسئولین وقتی رای گرفتند باید پاسخگوی مردم باشند.
پورمحمدی: فضای مجازی دنیای هزار رنگ فرصتها و تهدیدهاست
پورمحمدی در ادامه درباره حکمرانی در فضای مجازی گفت: بحث فضای مجازی و ضرورت آن برای همه ثابت شده است، فضای مجازی دنیای هزار رنگ فرصتها و تهدیدهاست. اول باید این فضا را شناخت و اهمیت ان را درک کرد و روی فرصتهای دست گذاشت. بدون این فضا دیگر زندگی ممکن نیست و نسل جدید دنیای متفاوتی با ما دارد.
وی افزود: این که خیلی اوقات صورت مسأله را پاک و روی فیلترینگ تمرکز کنیم خوب نیست، در یک مقطعی کار قابل دفاع است، اما ادامه دار شدن آن باعث حضور مافیای VPN میشود. ما یک کشور توانمند با ظرفیتهای گسترده در حوزه سخت افزار و نرم افزار هستیم، آن زمان که در دولت یازدهم بودم بحث یک پیام رسان داخلی را مطرح کردم که حداقل در جهان اسلام حرف برای گفتن داشته باشد، اما هرجایی راه افتاد که پیام رسان راه بیندازد، من گفتم اگر مشکلی است با یک پیام رسان شرقی وارد مذاکره شویم، حتی یک پیام رسان غربی، اما ناگهان آقایان عقب نشینی کردند.
قالیباف: با موضوع فیلترینگ مخالفم، چون فساد و خطرات زیادی دارد
قالیباف در بخش دوممناظره که در رابطه با حکمرانی فضای مجازی بود، گفت: فضای مجازی فضای زندگی مردم در همه ابعاد است اینکه در فضای حقیقی است مردم در فضای مجازی هم زندگی میکنند باید این را درک کنیم که چگونه تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان اینکه با موضوع فیلترینگ مخالفم، چون فساد و خطرات زیادی دارد، گفت: در سال ۱۴۰۱ موضوعات امنیتی ایجاد شد که ایجاب میکرد امنیتی برخورد کنیم. موقعی موضوعات امنیتی داریم امنیت اولویت است ولی در بقیه شرایط نباید اینگونه باشد.
وی افزود: الان بخش عمده اقتصاد در فضای مجازی است که باید از آن استفاده کنیم. فرهنگ را خود مردم تولید ومصرف میکنند، دولتها باید این را هدایت کنند یک بخش فرهنگ مربوط به تولیدات فرهنگی است امروز پنجره طلایی جمعیتی در حوزه فضای مجازی داریم. بچههای ما در حوزه گیم میتواند در تراز دنیا حرکت کنند، اما با این فیلترینگ جلوی احرکت اینها گرفته میشود.
یکی از نگرانیهای که باعث میشود مردم ما به سمت سکوهای خارجی بروند احساس عدم امنیت است
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: با فیلتر کردن فضای مجازی به جای مصون سازی آسیبها را بیشتر میکنیم. ما این فرصتها را از دست میدهیم. معتقدیم شبکه ملی اطلاعات باید تکیمل شود که ۷۵درصد پیش رفته است و سرعت اینترنت بیشتر میشود
وی تصریح کرد: یکی از نگرانیهای که باعث میشود مردم ما به سمت سکوهای خارجی بروند احساس عدم امنیت است. باید امنیت آنها را تضمین کنیم رهبری هم فرمودند که دخالت در زندگی خصوصی مردم حرام شرعی است.
پزشکیان: ممنوعیتها را برمیدارم؛ در بحرانها ممنوعیت طبیعی است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم پاسخگویی به پرسشهای مناظره درباره اینترنت و فیلترینگ گفت: موضوع روشن است و با وجود همه حرفهایی که گفته شد، فعلا فیلترینگ راه انداختیم، بسیاری از شغلها از دست رفتند و زندگی میلیونها انسان تحت تاثیر قرار گرفت.
پزشکیان گفت: گروهی اینجا نشستهاند و برای زنان شعار میدهند درحالی که در متروها حجاببانها فعالیت میکنند. من با ممنوعیتهایی که مردم را عصبانی و شغلهایی را در فضای مجازی نابود کرده، مقابله خواهم کرد. چه لزومی به وجود فیلتر است که عدهای هم فیلترشکن بفروشند و کسب و کار راه بیاندازند؟
وی با بیان اینکه اگر اینترنت آزاد شود دولت خود میتواند آن را کنترل کند، گفت: فرهنگها را دولت درست نمیکنند بلکه در مساجد و حوزهها باید درست شود. روحانیت محترم در دانشگاه و مدرسه حضور دارند اما زنان بیحجاب شدند. در جامعه عدهای ما را نمیپذیرند تکلیف ما با اینها چیست؟ مردم روز به روز هم با هم ما بدتر میشوند. اگر بحرانی ایجاد شود موافقم که محدودیت گذاشته شود ولی وقتی شرایط عادی است چه نیازی به محدودیت وجود دارد.
جلیلی: سکوهای ارتباطی میتوانند سکوی جهش مردم ایران باشند
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش بعدی صحبتهای خود با تشکر از کسانی که در فضای مجازی نه منفعل بلکه فعال برخورد کردند و پیام رسانهای داخلی را طراحی کردند اظهار داشت: نرمافزارها در موضوع فضای مجازی برخورد فعالانه داشتند و امروز در جهان سکوهای فضای مجازی نقش فزایندهای در حکمرانی دارد.
جلیلی افزود: دولتها به دنبال بین المللی کردن سکوهای خود هستند و درباره سکوهای کشورهای دیگر قوانین سخت گیرانه وضع میکنند که برخورد آمریکا با تیک تاک از این جمله است.
وی ادامه داد: نگرانی که در بحث هوش مصنوعی مطرح میشود این است که اگر کسانی در این فضا حاکم شوند و اطلاعات معتبر را سرکوب و دادههای غلط را وارد کنند، موجب بر هم زدگی فرهنگ و حکمرانیها خواهد شد. بر همین اساس دهها سایت علمی و فرهنگی را میبندند و عکس حاج قاسم را حذف میکنند.
جلیلی با تاکید بر اینکه سکوهای داخل حکمرانی را به داخل کشور آوردند و نشان دادند که اگر فعالانه برخورد کنیم مردم استقبال میکنند که برای مثال نرمافزار نشان از این جمله است، اظهار داشت: سکوهای ارتباطی میتوانند سکوی جهش مردم ایران باشند و امروز ما ظرفیت بسیار خوب و یک جهان فرصت در این زمینه داریم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر با استفاده از این ظرفیتها میتوان موج وسیعی از اشتغال را ایجاد کرد خاطرنشان کرد: دولت در این زمینه باید همکاری کند و سهم آنها را از درآمد اینترنت پرداخت کند.
قاضیزاده هاشمی:قطعا نیاز به اینترنت سریع، باکیفیت و امن داریم،
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه اول دور دوم خود، در خصوص اینترنت، گفت: اینترنت بحث مهمی است، فرزند خانواده برای آموزش به اینترنت، مادر برای ارتباطات اجتماعی و حتی کسب و کار به اینترنت نیاز دارد و یکی از مشاغل زنانه مشاغل اینترنتی هستند.
وی ادامه داد: قطعا نیاز به اینترنت سریع، باکیفیت و امن داریم، دولت هوشمند بدون اینترنت اتفاق نمیفتد، نقد و نظارت بر مسئولین بدون اینترنت امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه «مشکلات مردم در این حوزه به سه دسته تقسیم میشود»، عنوان کرد: اول اینکه زیر ساخت مناسب توسعه پیدا نکرده، بعدی بحث محدودیتهای فکر نشده است و دیگری نیروی انسانی مجرب در این حوزه است که تا مجرب میشود مهاجرت میکند برای درامدهای شگرفی که در خارج در اختیار او است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاشهایی در این زمینه کردیم، پروژه فیبر نوری با سرعت شروع شده انشالله به سرعت هم به سرانجام برسد، سرعت اینترنت از ۲۲ مگابایت بر ثانیه به ۳۶ مگابایت بر ثانیه رسیده است. اما این رشدها ملموس به علت استفاده از فیلترشکن ملموس نیست.
وی با انتقاد از سیاست فیلترینگ، افزود: این سیاست محدودیت ما موثر نبود و نبایدتر و خشک را باهم بسوزانیم. خیلی از این محدودیتها علمی نبوده و با دقت استفاده نشده است، مثلا گوگل پلی و برخی بازیها را فیلتر کردیم که مردم ازاری است.
قاضیزاده هاشمی گفت: بهترین قاضی در بحث فیلترینگ عرف جامعه است، باید در این مسیله خود خانواده و مردم نقش افرینی کنند. باید با توجه به اینکه داشنمند و فناری در این مسئله داریم باید وارد حکمرانی اینترنت در جهان شویم.
زاکانی: بیشترین فیلترینگ در زمان پورمحمدی صورت گرفت!
در نوبت سوم از بخش اول مناظرات زاکانی در مورد فیلترینگ صحبت کرد
نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: هیچ ملت و دولتی نیست که درک درست داشته باشد و سرزمین و افکار خودش را در اختیار بیگانگان بگذارد، فیلترینگ و صیانت فرق دارد دوستان ابتدا بی پروایی کردند در زمان ظهور پیام رسانها وضعیت را جوری فراهم کردند که فعالیت انها ضابطهمند نبود در حالیکه در همه دنیا ضابطهمند هستند. بعد همین دوستان که در ستادها هستند دکانی با اسم دور زدن فیلترینگ باز کردند، این اقایان داستان صیانت و فیلترینگ را با هم خلط میکند.
وی ادامه داد:بنده در سال ۱۳۸۸ در دانشگاه سخنرانی داشتم گفتم این موهبت است، چون زمینه تعامل فراهم میکند. ما زمینه قوی داریم، سست نیستیم غربیها انقلاب ما را در حصار قرار دادند حالا میتوانیم راحت انرا به سراسر دنیا بفرستیم، الان در شهرداری از هوش مصنوعی استفاده میکنیم کدام یک از دوستان از ان استفاده میکنند. در دولت رئیسی توسعه زیر ساختها انجام شد و سرعت اینترنت ۵۰ برابر شد.
زاکانی تصریح کرد: ناظر بر حجاب بانها شوخی و جدی قاطی نکنید اگر دروغ گفتید که عذرخواهی کنید اگر شوخی کردید بازم باید توبه کنید، چون اینجا جای شوخی نیست اعضای ستاد شما دارند شما رادبه قعر چاه میبرند از پورمحمدی تشکر میکنم، چون بیشترین میزان فیلترینگ در دوره ایشان صورت گرفته و خوب است در این مورد شفاف سازی کنند.
پورمحمدی: شبکه ملی اطلاعات باید پیگیری شود
وی ادامه داد: صحبتهای زیادی مطرح شد، اما چه کسی مسئول است؟ جناب قالیباف شما چهار سال رئیس مجلس بودید و حرفهای قشنگی زدید چرا اجازه ندادید خیلی موضوعات پیگیری شود؟ چرا تعارف میکنیم؟ گردش مالی VPN ۵۰ درصد گردش مالی کل فضای مجازی است، چرا تعارف میکنیم؟
پورمحمدی گفت: در سه سال دولت آقای ریسی چه کردیم؟ در کم کاری این عرصه دولت یازدهم، دوازدهم و سیزدهم را مقصر میدانم، من نمیخواهم اسم کسی را ببرم، چون برخی را نامزد جدی نمیدانم، اما اینها تعارف است، من آن زمان گفتم باید پاسخ مردم را بدهیم باید با کشورهای همسو شراکت کنیم و بومی سازی کنیم، اما هی دوستان میگویند چرا خودتان کاری نکردید و هزار حرف دیگر، ببینید چه اتفاقی افتاده است؟
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات موضوع مهمی است که باید آن رابا راهبرد روشن پیگیری کرد و این همه ظرفیت را پراکنده نکرد، ما شیخها که همیشه سنگ زیرین آسیاب هستیم و جوابگو هستیم، اما قرار نیست ماست مالی کنیم، این که کی بود کی بود من نبودم جواب درستی نیست.
قالیباف:فضای اقتصاد دیجیتال و رمز ارزها فضای بزرگ دور زدن تحریم است
قالیباف، گفت: ما وقتی حرف از مدیر قوی وباتجربه میزنیم اینجا و در بحث فضای مجازی بسیار مهم است. چندین کارخانه خودروسازی داریم ولی هیچوقت خودرو ساز نشدیم و اگر این روند ادامه داشته باشد هیچوقت خودروساز نمیشویم. امروز همه سیاستهای کلانی که برای جهش در عرصه فناوری باید انجام شود این سیاستها مشخص و در شورای عالی فضای مجازی وجود دارد، اما در حوزه عمل دچار مشکل هستیم.
وی افزود: در دولت یازدهم ودوازدهم در بحث شبکه ملی اطلاعات چه کارهای انجام دادیم؟ شبکه ملی اساس کار در فضای مجازی است، اما در دولت یازدهم و دوازدهم این کار را انجام نشد. در دولت سیزدهم این اتفاق افتاد وشبکه ملی اطلاعات پیشرفت ۷۵درصدی داشته است و تا یکسال آینده به آن دست مییابیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: میگوییم سرورها را داخل بیاوریم، اما چون امنیت سرمایه گذاری را نمیتوانیم در داخل حفظ کنیم پس نمیتوان آن را داخل آورد. رهبری فتوا دادند که دسترسی به حوزههای شخصی در فضای مجازی حرام قطعی است. باید این باور را بدست بیاوریم.
وی بیان کرد: در حوزه تحریم چالش اقتصادی داریم فضای اقتصاد دیجیتال و رمز ارزها فضای بزرگ دور زدن تحریم است، اما خودمان را در این زمینه تحریم کردیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: برای شفاف سازی و مردمی سازی پراکنده کاری داشتیم. در دولت چهاردهم مبنای کاری مان شفاف سازی، هوشمند سازی و مردمی سازی در همه عرصهها بویژه مسایل اقتصادی است.
پزشکیان: ممنوعیتها را برمیدارم؛ در بحرانها ممنوعیت طبیعی است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم گفت: بسیاری از افرادی که از طریق فضای مجازی امرار معاش میکردند با اعمال فیلترینگ زندگیشان به هم ریخت و میلیونها انسان با این اقدامی که انجام شد تحت تاثیر قرار گرفتند.
کسب و کار فیلترشکنها بخش دیگری سخنان پزشکیان بود، وی گفت: اینکه چرا بررسی و پیگیری نمیکنند که چه کسی است فیلترشکنها را میفروشد، موضوع قابل بحثی است؛ وقتی از وضعیت فضای مجازی صحبت میشود به نظر میرسد که مشکل جای دیگری است چرا که همه موافقیم که فیلترینگ نباشد و میگویند که جامعه باید با زنها و دختران برخورد کرامت گونه داشته باشند؛ اینکه چه کسی حجاب بانها را در مترو میگذارند معلوم نیست. اما وقتی اینجا مینشینیم، میگوییم که ما از حقوق زنان نیز دفاع میکنیم. واقعیت این است که اگر میخواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمیرسیدیم.
وی با تصریح این مهم که اعتقاد من بر این است که باید دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم؛ گفت: توییتر محل آموزش است میتوانیم بسیاری از علوم را از آنجا یاد بگیریم و ارتباطات خود را افزایش دهیم. اگر من رئیس جمهور شوم قطعاً در مقابل ممنوعیتهایی که اعمال شده و موجب عصبانیت و تخریب بسیاری از مشاغلی که در فضای مجازی وجود داشت شده است، میایستم؛ این به معنای آن نیست که اگر قرار است در بحرانهای خاصی مداخله شود، مداخلهای نشود؛ این مداخلات انجام خواهد شد چراکه همه کشورها در زمان بحران در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد میکنند، اما الان وقتی که فضا آزاد است چه لزومی دارد ما بیاییم اینترنت را قطع کنیم و فیلتر بگذاریم و عدهای پیدا شوند که فیلترشکن بفروشند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دسترسی به فضاهای مستهجن با استفاده از فیلترشکن خیلی راحتتر شده است؛ دولت باید نظارت و جلوگیری کند تا کاربران اینترنت به آن فضاها نروند؛ دولت با آزاد کردن اینترنت میتواند فضا را مدیریت کند چرا که در صورت مدیریت دولت، او میتواند اجازه ندهد که کاربران به فضاهایی که نباید بروند، مراجعه کنند، اما در عین حال نیز باید اجازه مردم از این فضا استفاده کنند.
وی تصریح کرد: فرهنگ را دولتها درست نمیکنند بلکه جاهایی نظیر حوزهها، مساجد و بسیاری از مراکزی که در مملکت وجود دارد در این زمینه مسئولیتهایی دارند. خانواده محل صمیمیت و محبت و عشق است، اما اینکه در جامعه عدهای که تعدادشان هم کم نیست ما را نمیپذیرند، تکلیفمان چیست؟
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روند طرح شده در تئوریهایی که مطرح شد، باید به این سمت برویم.
پزشکیان در ادامه گفت: پاسخ آقای زاکانی را نمیدهم، چون در رقابتهای انتخاباتی نخواهد ماند. همین اخلاقی که مدعی آن هستیم رعایت نمیکنیم و با مردم هم همینگونه برخورد میکنیم. باید ببینیم با کسب و کارها چه میکنیم، موانع موجود در استفاده از اینترنت اعصاب استفاده کنندگان را از بین میبرد و دسترسی راحت آنها را محدود میکند.
وی افزود: اگر بخواهیم در آینده از بحث علم و تمدن عقب نمانیم باید با جهان ارتباط داشته باشیم با رعایت محدودیتهای امنیتی. باید کاری کنیم که نخبگان از کشور خارج نشوند و بستر ماندن را آماده کنیم. مردم میدانند و میبینند که شرایط کسبوکارها بهتر شد یا بدتر؟ از مردم نظرسنجی کنید ببینید که راضی هستند یا نه؟ شفافیت با عدد و رقم مشخص میشود نه حرفهای پشت تریبون.
پزشکیان تصریح کرد: بنده اگر به قدرت رسیدم بستر و زیرساختهای لازم را برای کار کردن پیگیری و آماده خواهم کرد و سعی خواهیم کرد نیازی به خارج نداشته باشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم گفت: بسیاری از افرادی که از طریق فضای مجازی امرار معاش میکردند با اعمال فیلترینگ زندگیشان به هم ریخت و میلیونها انسان با این اقدامی که انجام شد تحت تاثیر قرار گرفتند.
کسب و کار فیلترشکنها بخش دیگری سخنان پزشکیان بود، وی گفت: اینکه چرا بررسی و پیگیری نمیکنند که چه کسی است فیلترشکنها را میفروشد، موضوع قابل بحثی است؛ وقتی از وضعیت فضای مجازی صحبت میشود به نظر میرسد که مشکل جای دیگری است چرا که همه موافقیم که فیلترینگ نباشد و میگویند که جامعه باید با زنها و دختران برخورد کرامت گونه داشته باشند؛ اینکه چه کسی حجاب بانها را در مترو میگذارند معلوم نیست. اما وقتی اینجا مینشینیم، میگوییم که ما از حقوق زنان نیز دفاع میکنیم. واقعیت این است که اگر میخواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمیرسیدیم.
وی با تصریح این مهم که اعتقاد من بر این است که باید دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم؛ گفت: توییتر محل آموزش است میتوانیم بسیاری از علوم را از آنجا یاد بگیریم و ارتباطات خود را افزایش دهیم. اگر من رئیس جمهور شوم قطعاً در مقابل ممنوعیتهایی که اعمال شده و موجب عصبانیت و تخریب بسیاری از مشاغلی که در فضای مجازی وجود داشت شده است، میایستم؛ این به معنای آن نیست که اگر قرار است در بحرانهای خاصی مداخله شود، مداخلهای نشود؛ این مداخلات انجام خواهد شد چراکه همه کشورها در زمان بحران در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد میکنند، اما الان وقتی که فضا آزاد است چه لزومی دارد ما بیاییم اینترنت را قطع کنیم و فیلتر بگذاریم و عدهای پیدا شوند که فیلترشکن بفروشند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دسترسی به فضاهای مستهجن با استفاده از فیلترشکن خیلی راحتتر شده است؛ دولت باید نظارت و جلوگیری کند تا کاربران اینترنت به آن فضاها نروند؛ دولت با آزاد کردن اینترنت میتواند فضا را مدیریت کند چرا که در صورت مدیریت دولت، او میتواند اجازه ندهد که کاربران به فضاهایی که نباید بروند، مراجعه کنند، اما در عین حال نیز باید اجازه مردم از این فضا استفاده کنند.
وی تصریح کرد: فرهنگ را دولتها درست نمیکنند بلکه جاهایی نظیر حوزهها، مساجد و بسیاری از مراکزی که در مملکت وجود دارد در این زمینه مسئولیتهایی دارند. خانواده محل صمیمیت و محبت و عشق است، اما اینکه در جامعه عدهای که تعدادشان هم کم نیست ما را نمیپذیرند، تکلیفمان چیست؟
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روند طرح شده در تئوریهایی که مطرح شد، باید به این سمت برویم.
پزشکیان در ادامه گفت: پاسخ آقای زاکانی را نمیدهم، چون در رقابتهای انتخاباتی نخواهد ماند. همین اخلاقی که مدعی آن هستیم رعایت نمیکنیم و با مردم هم همینگونه برخورد میکنیم. باید ببینیم با کسب و کارها چه میکنیم، موانع موجود در استفاده از اینترنت اعصاب استفاده کنندگان را از بین میبرد و دسترسی راحت آنها را محدود میکند.
وی افزود: اگر بخواهیم در آینده از بحث علم و تمدن عقب نمانیم باید با جهان ارتباط داشته باشیم با رعایت محدودیتهای امنیتی. باید کاری کنیم که نخبگان از کشور خارج نشوند و بستر ماندن را آماده کنیم. مردم میدانند و میبینند که شرایط کسبوکارها بهتر شد یا بدتر؟ از مردم نظرسنجی کنید ببینید که راضی هستند یا نه؟ شفافیت با عدد و رقم مشخص میشود نه حرفهای پشت تریبون.
پزشکیان تصریح کرد: بنده اگر به قدرت رسیدم بستر و زیرساختهای لازم را برای کار کردن پیگیری و آماده خواهم کرد و سعی خواهیم کرد نیازی به خارج نداشته باشیم.
جلیلی: بجای محدودیت مسئولیتپذیری هوشمندانه در فضای مجازی حاکم شود
جلیلی با بیان اینکه فضای مجازی امروز با زندگی مردم در ابعاد مختلف عجین شده است گفت: باید از فرصتهای آن استفاده کنیم و تهدیدها را به حداقل برسانیم. حق مردم این است که دادههای مردم حفظ شود و جلوی کلاهبرداریهای مجازی گرفته شود.
وی افزود: به جای محدودیت باید مسئولیت پذیری هوشمندانه را در حوزه فضای مجازی نهادینه کنیم.
جلیلی با بیان اینکه در تمام سالهای گذشته شبکه ملی اطلاعات تا ۲۰ درصد موفقیت داشت ولی الان به ۶۰ درصد رسیده است اظهار داشت: ۹۶ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار ما اینترنت دارند و گسترش پوشش فیبر نوری سرعت اینترنت را افزایش میدهد و این نتیجه تلاشهای شهید رئیسی است.
نامزد انتخاب ریاست جمهوری بیان کرد: ۸ درصد رشد ناخالص ملی ما از فضای مجازی هست و باید به ۲۰ درصد برسد، چون فرصتهای بسیاری در این زمینه وجود دارد.
جلیلی با بیان اینکه هر ایرانی نه تنها مصرف کننده بلکه باید تولید کننده در فضای مجازی باشد، اظهار داشت: با فضای مجازی عدالت آموزشی خدماتی و دسترسی بهتر به دست میآید و باید به این عرصه نگاه مثبت داشته باشیم.
قاضیزاده هاشمی: باید وارد موضع حکمرانی اینترنت در جهان شویم
قاضیزاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه دوم دور دوم خود، اظهار داشت: هرچه ما برای فرزندان خود و سلامت فکری و روحی و روانیشان انجام میدهیم، نباید همین احساس را نسبت به بقیه خانوارها داشته باشیم؟ این سایتهای مستهجن روان انسانها را تخریب میکند.
وی افزود: به نظرم برخی حرفها واقعا از سر بیمسئولیتی است، دوستان توهین میکنند بکنند ولی بی انصافی نکنند؛ به امار مراجعه کنند ببینند در این ۲ سال و ۱۰ ماه دولت آقای رئیسی چه اتفاقات بزرگی رخ داده است.
وی مطرح کرد: الان فیلترینگ را برداریم و زیرساختهای خود را به پلتفرمهای خارجی انتقال دهیم، اگر هوس کردند حسابهای مارا ببند چه کنیم؟ اگر کلاهبرداری شد چه کنیم؟ مگر در زمان حاج قاسم اجازه دادند عکس حاج قاسم منتشر شود؟ اگر نخواستند عکس قهرمان ملی ما منتشر شود چه کنیم؟
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما کم کاری و عقبماندگیهایی داریم، اما اقدامات خوب هم انجام دادیم، چرا کسی از اوبر و امازون حرفی نمیزند، چون پلتفرمهایی با کیفیت مشابه داریم. باید وارد موضع حکمرانی اینترنت در جهان شویم، چون دیگران که حاکمان این فضا هستند استاندارهای خود بر ما تحمیل میکنند.
زاکانی خطاب به پرشکیان: امروز میگذارم سر مردم کلاه بگذارید خوب نیست
در نوبت چهارم زاکانی گفت: به پورمحمدی و پزشکیان توصیه میکنم که اگر با هم برای صحبتهای امشبتان هماهنگ کردین، بنده نمیگذارم حق مردم ضایع شود.
وی ادامه داد: نه در دوران دفاع مقدس، دانشگاه و مجلس نگذاشتهام حق مردم ضایع شود و نه امروز میگذارم شما سر مردم کلاه بگذارید. هرکدام از ما که اینجا نشستیم بالقوه رئیس جمهور هستیم. برنامههای بنده از قویترین برنامهها است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان، افزود: بمن پاسخ ندهید. بنده شما را میشناسم شما آدم با ارزشی هستید، اما دوستانتان سر شما کلاه میگذارند. در مجلس هم که بودیم سر شما را کلاه میگذاشتند.
وی در پاسخ به سوال پزشکیان مبنی بر اینکه تا پایان رقابتها باقی خواهی ماند، تصریح کرد: حتماً باقی خواهم ماند و نمیگذارم که شماها رئیس جمهور شوید.
زاکانی ادامه داد: نه در دوران مجلس گذاشتم کسی جیب مردم را بزند در حوزه فساد اقتصادی؛ همانهایی که امروز در ستاد شما هستند و نه امروز میگذارم سر مردم کلاه بگذارید خوب نیست.
زاکانی تصریح کرد: نوع مواجهه شما غلط است. شما با حقایق وموارد خیلی سطحی برخورد میکنید.
وی افزود: کاری که آقای روحانی در توسعه زیرساختها نکرد را دولت شهید رئیسی کرد، اما او بدهکار است؟ اتوبان درست کرد و حالا دست انداز دارد؟ لااقل هنر داشت و اتوبان را درست کرد، اما دست انداز به تعبیر شما و دوستان شماست.
وی یادآور شد: اگر بنا باشد کسی در مورد فیلترینگ صحبت کند آقای پورمحمدی نباید صحبت کند چرا که او و دوستانش بیشترین عامل فیلتر در کشور بوده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دو دهه است صحبت کردهام و بارها به دادگاه رفتم، اما سربلند بیرون آمدهام. نمیگذارم حق شهید رئیسی نابود شود. کاری را که روحانی نکرد و زیرساختها را توسعه نداد، اما این شهید بزرگوار این کار را انجام داد.
زاکانی افزود: پورمحمدی باید به مردم بگوید که چه نقشی در فیلترینگ داشته است. بعید میدانم که او توبه کرده باشد!
پورمحمدی: پروژه شهید رئیسی با عنوان «هنر برای همه» باید ادامه پیدا کند
پورمحمدی درباره تولیدات فرهنگی و هنری گفت: خوشبختانه در کشور ما که یک کشور فرهنگی است و انقلاب ما انقلاب فرهنگی بوده باید فرهنگ را گرامی بداریم، قلههای زیادی را فتح کرده ایم و دستاوردهای قابل توجهی داشته ایم.
وی افزود: هیچ کشوری بدون سیاست فرهنگی نیست، اما کشورها دو گانهای در سیاست فرهنگی خود دارند که برخی مستقیم و با امر و نهی است، اما برخی غیر مستقیم است و دولتها به شکل حمایت و هدایت کننده ظاهر میشود که رفتار دوم موفقتر است و حاشیههای کمتری دارد و من با این نوع نگاه موافقم.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بحث دوم عدالت فرهنگی است به خصوص در پهنه سرزمینی که اهمیت زیادی دارد، در جای جای ایران باید این ظرفیتها را با فبول تنوع فرهنگی و قومی ارتقا دهیم و از این ظرفیت استفاده کنیم.
پورمحمدی گفت: شهید رییسی پروژه بزرگ «هنر برای همه» را دنبال کرد، اما توفیق نشد به سرانجام برسد که باید ادامه یابد، تمرکز زدایی در بخش فرهنگ وهنر ضروری است، موضوع دیگر بحث ضمانت و تداوم رشد فرهنگی است که باید به آن توجه کرد، بحث فرهنگ امنیتی یا امنیت فرهنگی، من که در این رشته سابقه دارم معتقدم باید امنیت فرهنگی را هدف گیری کنیم.
وی در بخش سوم مناظره امشب در مورد سیاستهای دولتش برای حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری، گفت: زمانی سفری به