به گزارش راه شلمچه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیری سوادکوهی از محققان و نویسندگان شیعه در یادداشتی با عنوان «شباهت در جراحت، نه دلیل فاطمی‌بودن است و نه وحدت در مقام» تصریح کرد که شباهت ظاهری در مصائب و جراحت‌ها، به‌تنهایی نمی‌تواند دلیلی بر همسانی در مقام و منزلت معنوی باشد.

وی با تأکید بر جایگاه والای شهدا و ضرورت تکریم رنج‌ها و مجاهدت‌های آنان، خاطرنشان کرد که محبت به حضرت زهرا سلام الله علیها و ارادت به اهل‌بیت علیهم‌السلام از فضائل ارزشمند به شمار می‌رود، اما این محبت نباید به تشبیه جایگاه دیگران با مقام قدسی معصومان منجر شود.

این استاد با اشاره به اینکه صرف شباهت در نوع جراحت یا چگونگی مصیبت، بیانگر وحدت در حقیقت و منزلت نیست، اظهار داشت: شکسته‌شدن سر، هر اندازه جان‌سوز باشد، به‌خودی‌خود دلالتی بر فاطمی‌بودن ندارد و نمی‌توان شباهت‌های ظاهری را ملاک سنجش مراتب قدسی قرار داد.

امیری سوادکوهی همچنین با تأکید بر مبانی اعتقادی شیعه، اهل‌بیت علیهم‌السلام را معیار و میزان حق دانست و یادآور شد که عظمت شهدا در پیروی از سیره و آرمان‌های آن بزرگواران و فداکاری در مسیر حق جلوه‌گر می‌شود، نه در همانندسازی‌های ظاهری با مقام معصومان.

وی در ادامه، تکرار چنین تشبیهاتی را حتی با نیت تکریم شهدا و ابراز ارادت به حضرت زهرا سلام الله علیها ، نیازمند تأمل دانست و تأکید کرد که بزرگداشت شهدا مستلزم مقایسه جایگاه آنان با مقام عصمت نیست؛ بلکه باید در چارچوب شناخت دقیق مراتب معنوی و حفظ حرمت جایگاه اهل‌بیت علیهم‌السلام صورت گیرد.

این یادداشت در پایان بر این نکته تأکید دارد که محبت، هر اندازه صادقانه و ارزشمند باشد، جایگزین استدلال نمی‌شود و شباهت ظاهری در مصائب نیز نمی‌تواند مبنایی برای یکسان‌انگاری مقام و منزلت افراد قرار گیرد.