پایگاه خبری راه شلمچه
AGENCY Raheshalamche
حالت نمایش:
ویژه

حاشیه‌های وداع با پیکر «جواد مجابی» +تصاویر

تاریخ:
مطالعه: 1 دقیقه
بازدید: 324 پسندیده: 0 نپسندیده: 0

مراسم وداع با پیکر جواد مجابی، نویسنده و هنرمند، در حالی صبح روز چهارشنبه (۱۸ شهریورماه) در کوی نویسندگان برگزار شد که این آیین با حواشی غیرمتعارفی همراه بود.

به گزارش «راه شلمچه»، پیکر جواد مجابی، نویسنده، نقاش و منتقد ادبی که روز شنبه ۱۴ شهریورماه پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت، صبح روز چهارشنبه ۱۸ شهریورماه از مقابل خانه‌اش در کوی نویسندگان تشییع شد.

مجابی که متولد سال ۱۳۱۸ بود، در دوران فعالیت حرفه‌ای خود آثار متعددی در حوزه‌های شعر، رمان، طنز، نقد هنری و روزنامه‌نگاری از جمله «شب ملخ»، «شهربندان»، «بنفشه‌های سراشیب»، «باغ گمشده»، «عبید بازمی‌گردد»، «نیشخند ایرانی» و «مومیایی» از خود به یادگار گذاشت.

اما آنچه این مراسم را از سایر آیین‌های تدفین متمایز می‌کرد، نوع برگزاری آن بود که با انتقاداتی نسبت به رعایت نکردن عرف و شرع همراه شد. گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که این مراسم بدون قرائت کلام‌الله مجید و طلب مغفرت (فاتحه) برای متوفی برگزار شد. حتی در زمان حمل تابوت بر دوش تشییع‌کنندگان نیز، آداب معمول و توصیه‌شده برای بدرقه پیکر یک مسلمان دیده نشد؛ موضوعی که با پوشش ساده تابوت با پارچه‌ای سفید بیش از پیش به چشم می‌آمد.

این در حالی است که در فرهنگ اسلامی و عرف جامعه ایرانی، برگزاری مراسم ترحیم و تشییع، فرصتی برای دعا، طلب آمرزش و تلاوت قرآن برای روح متوفی است و بی‌توجهی به این شعائر، نوعی سنت‌شکنی در آیین‌های تدفین محسوب می‌شود که بازتابی از رویکردهای غیرمتعارف برگزارکنندگان این مراسم بوده است.

دسته‌ها